BESTURENVERWENDAG
Waarom besturen en vrijwilligers verwennen?
Bestuursleden en vrijwilligers van verenigingen zijn het cement dat de bouwstenen van een gemeenschap - een dorp of een stadswijk – bij elkaar houdt. Zij zorgen ervoor dat er samen geleefd wordt, gesport, samengewerkt, voor elkaar gezorgd en wat niet allemaal meer. Het is werkelijk te veel om op te noemen, zo breed is het scala van verenigingen die samen de bouwstenen zijn voor onze gemeenschap en onze maatschappij.

We gaan wat terugdoen.
Daarom hebben Dorpsraad Stramproy en Roojer Dorpsfonds besloten iets te organiseren voor alle vrijwilligers en bestuursleden van de verenigingen in Stramproy. In september werden ze uitgenodigd zich aan te melden voor een middagje voor zichzelf. Ze konden samen met andere vrijwilligers de omgeving van Stramproy op een andere manier verkennen, bier tappen/proeven of meedoen aan een wijnproeverij, aan het schilderen gaan, beeldhouwen of lekker ontspannen bij Yoga. Een heel scala aan activiteiten dus, die ervoor hebben gezorgd dat iedereen zich lekker ging voelen in zijn velletje. De animo voor deze middag was bijzonder groot. De “maegdjes van Rooj” - dat zijn de damesbestuursleden van de Dorpsraad samen met enkele andere enthousiaste vrouwen uit het dorp - hebben zich heel wat op de hals gehaald. Bijna 180 vrijwilligers van zo’n 50 verenigingen hebben meegedaan aan deze actieve middag. Het heeft heel wat moeite gekost maar het is de “maegdjes” gelukt bijna iedereen naar hun wens te kunnen indelen. Als blijk van waardering voor al het werk van de vrijwilligers hebben de overige leden van de Dorpsraad inclusief de voorzitter hun handen uit de mouwen gestoken en hebben ze letterlijk hand- en spandiensten verricht op deze middag.

Waar gebeurde dat allemaal?
Plaats van handelingen was voornamelijk gemeenschapscentrum De Zaal midden in Stramproy en natuurlijk rondom Stramproy voor de wandel- en natuurliefhebbers. Op zaterdag 15 november 2008, vanaf 13.00 vond een gezamenlijke openingshappening plaats en daarna ging alles van start.

Waarom is dit zo belangrijk?
We willen als Dorpsraad Stramproy met (financiële) ondersteuning van het Roojer Dorpsfonds onze waardering uiten - en waarom geen dankjewel? - voor het vele belangeloze werk dat vrijwilligers in verenigingen allemaal doen. Daar mogen we wel eens bij stilstaan en ons realiseren wat dat eigenlijk betekent. Stramproy is trots op zijn vele verenigingen. Zonder verenigingen zou Stramproy geen ziel hebben en de mensen in onze gemeenschap minder gelukkig dan ze nu wel kunnen zijn. Dat is voor alle inwoners niet voor te stellen. Dat is ook de reden dat besloten is dit eens per 3 jaar te laten doorgaan!