DINSDAG 19 SEPTEMBER 2017
Reacties op oproepen in het Blaadje Stramproy
De herfst is weer helemaal terug in het land, en na de overvloedige regen van de afgelopen tijd zullen we weer snel veel paddenstoelen kunnen zien in de natuur. Helaas was er ook veel groen te zien bij de Linjer Brök, en het picknick hoekje daar. Als Dorpsraad zullen we zorgen dat dit deel van Stramproy weer opgeknapt gaat worden, en in goede staat komt. Voor menigeen is dit een mooi plekje, zoals we zagen tijdens de film over ons dorp. Daarom zal hier ingezet gaan worden op aanpak van het groenon-derhoud. Omdat de totstandkoming van dit mooie bruggetje een project van de Dorpsraad Stramproy was, zullen we het onderhoud ook op ons nemen.

Verder dank voor de reacties op de oproep om te reageren op de ervaringen de nieuwe dienstregeling van Arriva. Daar kunnen we heel goed het gesprek aan gaan met de vervoersmaatschappij. Dat geld ook voor de reacties op het onderhoud van het openbare groen. Dank voor de nuttige tips en aan-dachtpunten.

Rolstoelenbus voor de gemeenschap van Stramproy
Stramproy telt meer dan 50 mindervalide inwoners, die afhankelijk zijn van een rolstoel. In het bijzonder de 20-tal bewoners van Visio Stramproy met visueel verstandelijke beperkingen. Daarvoor is op 10 juni een eigen vervoersbusje aangeschaft, door een werkgroep. Inmiddels is deze werkgroep als zelfstandige Stichting Leefbaarheid Stramproy aan de slag. Als Dorpsraad ondersteunen wij deze nieuwe Roojer Stichting van harte. Voor de financiering van deze bus voor het vervoer van mindervaliden willen wij daarom een actie onder uw aandacht brengen. Door de verkoop van LED-lampen hoopt men de bus aan het rijden te kunnen houden. Want alleen met de aanschaf van de bus komt men er niet. Er is meer (financiële) continuïteit gewenst. De bewoners van Visio Stramproy gaan hier binnen hun mogelijkheden een steentje aan bijdragen d.m.v. een jaarlijkse actie. Zij zullen huis-aan-huis LED-lampen gaan verkopen tussen 16 september - 15 oktober as. Bewoners komen dan met hun begeleiders bij u langs mét LED-lampen én uiteraard De Bus! In deze periode zult u ook een informatiebrief ontvangen met meer informatie over deze mooie actie. De Bus is echter niet alleen voor Visio bewoners, maar voor ALLE rolstoelgebruikers van Stramproy! Informatie hierover treft u ook in de huis-aan-huisbrief aan.