DINSDAG 30 JANUARI 2018
Stichting Heijerkapel weer groot in beeld
De afgelopen week stonden de handige mannen van Stichting Heijerkapel weer groot in de krant. Nu werd er uitgebreid aandacht gegeven voor de oprichting van een nieuwe kapel, aan de Veldstraat : de Alleveerekapel. Historisch helemaal verantwoord op die plek, en voorzien van kunstzinnige elementen, komt hier een nieuwe parel in de kroon van de “kapellen”-stichting, die daarnaast ook de nodige veldkruizen onder beheer heeft. De Stichting Heijerkapel zorgt goed voor onze cultuurhistorisch geweten, en de werkplaats van deze club laat technische hoogstandjes zien. Henjige men, die zich ook goed laten zien in de pers. Weer een club waar we met zijn allen dankbaar en trots op mogen zijn.

Rommelroute Stramproy gaat voor derde keer plaatsvinden
Van Renate Bruijnen – Vleeshouwers, de organisator van de Rommelroute Stramproy, kregen we de melding door dat er ook dit jaar weer een Rommelroute komt in Stramproy. Inmiddels al voor de derde keer op rij, zal er op 10 juni 2018 weer een mogelijkheid zijn om zelf spullen te verkopen op je eigen oprit. En wat is er leuker dan op zoek te gaan naar leuke spullen, voor een prikje, op de oprit van ie-mand anders ? Dus zet maar meteen op de kalender : 10 juni Rommelroute in Stramproy. Via facebook kan je overigens ook al aangeven dat je mee wilt doen met de Rommelroute, zodat je opgenomen kan worden in de app.

Wonen in Stramproy : wat is uw wens ?
De gemeente Weert gaat ook in Stramproy onderzoeken welke wensen er leven onder de bevolking over hun woning. Daarover hebben we al enkele malen geschreven. Nu is het zo ver dat deze enquête daadwerkelijk verspreid gaat worden. De gemeente heeft ons gevraagd om die reden uw aandacht te vragen voor dit onderzoek, en vooral te motiveren om deel te nemen. Daartoe kregen we onderstaande tekst aangereikt :
Woonwensenonderzoek gemeenten Midden-Limburg
De komende weken houden alle gemeenten in Midden-Limburg een onderzoek naar de woonwensen van hun inwoners. Het betreft een samenwerking tussen de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Via een internetenquête kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden aan hun woning en in hun woonomgeving, of zij verhuisplannen hebben en wat voor woning zij in dat geval wensen. De regiogemeenten worden bij dit onderzoek ondersteund door onderzoeksbureaus Etil en Companen.
Woonwensen in beeld brengen
De gemeenten in regio Midden-Limburg vinden het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen in de regio en dat mensen bij verhuisplannen hun gewenste woning kunnen vinden. Vandaar dat zij graag meer willen weten over de woonwensen van inwoners. Met behulp van de resultaten gaan de gemeenten in de regio Midden-Limburg aan de slag om het woonbeleid te actualiseren, zodat zij beter kunnen inspelen op de woonwensen van inwoners. Het is daarom belangrijk dat iedereen die een uitnodiging krijgt, meedoet aan de enquête.
Starters op de woningmarkt
Naast de woonwensen van huidige huishoudens, zijn de gemeenten ook zeer geïnteresseerd in de wensen van toekomstige huishoudens: starters op de woningmarkt. Het gaat dan specifiek om jongeren tussen 18 en 30 jaar die momenteel nog thuis of in een niet-zelfstandige woonruimte (kamerbewoning) wonen. Daarom worden in de enquête ook vragen gesteld over de woonwensen van (eventuele) thuiswonende kinderen. Daarnaast kunnen starters online een eigen vragenlijst invullen. Voor inloggegevens kan men contact opnemen met het onderzoeksbureau, zie hieronder.
Uitnodiging
Op 31 januari 2018 wordt aan 8.257 huishoudens in Weert een uitnodigingsbrief met meer informatie verzonden. Omdat het om een steekproef gaat, ontvangt niet ieder huishouden een uitnodiging. Op 3 februari start het onderzoek. Alle mensen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, kunnen vanaf dan de enquête op internet invullen.
Vragen
Mocht u vragen hebben over het onderzoek, neem dan contact op met onderzoeksbureau Companen (telefoon 0800-2667263 of e-mail: enqueteafdeling@companen.nl) of met Marian Arts van de gemeente Weert (telefoon 0495-575 221 of e-mail: m.arts@weert.nl).

4 februari Wereldkankerdag in het Toon Hermans Huis
Zondag 4 februari is Wereldkankerdag, de dag dat heel de wereld stil staat bij de ziekte kanker.
Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, de-tectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. Op zondag 4 februari opent het Toon Hermans Huis Weert, Graaf Jacobstraat 1, tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren in het kader van deze Wereldkanker-dag. Tijdens deze open dag verlaagt men figuurlijk de drempel om binnen te stappen in het huis. De gastvrouwen en -heren staan klaar om alles te vertellen over het Toon Hermans Huis en de activiteiten die er georganiseerd worden. Tijdens een rondleiding kan er sfeer geproefd worden en kunnen de re-sultaten van enkele van onze creatieve workshops worden bewonderd. Een kapper is de hele dag aanwezig om haren te knippen ten bate van de Stichting Haarwensen. Deze stichting zorgt ervoor dat, van al het gedoneerde haar, gratis haarwerken worden gemaakt voor zieke kinderen. Na de metamor-fose worden er foto’s gemaakt van de nieuwe coupe, inclusief make-up.