DINSDAG 27 FEBRUARI 2018
Marijn Vranken de nieuwe Robinson?
Al meerdere jaren is het TV-programma Expeditie Robinson goed bekeken. Mogelijk gaat er het komende jaar een inwoner van Stramproy meedoen. Althans dat is wel de inzet van Marijn Vranken, die een van vele kandidaten is voor deze tropische survival show. Op facebook heeft Marijn al een filmpje geplaatst, en hoopt nu op voldoende stemmen. Overigens volgt dan nog een zwaar selectieprogramma, dus het is nog een lange weg voor Marijn. We kennen deze enthousiaste jongeling als razendsnelle spits van Brevendia, CIOS-student en lid van Ram aane Pin, dit jaar winnaar van de Ieere Zoatmaal. Dus veel goede redenen om op Marijn te gaan stemmen: kijk daarvoor op www.expeditierobinson.nl
En wie weet horen we straks weer eens een mooie zachte g bij dit populaire tv-programma, met veel reclame voor Stramproy!

Schaatsbaan KVW
Nu de nachten weer erg koud worden, krijgen de schaatsliefhebbers het warm. Want wat is er dan mooier dan schaatsen op natuurijs, heerlijk zwieren en zwaaien op de schaats door de natuur. Maar om dat gevoel te krijgen moet je wel leren schaatsen. En met die recente warme winters is het niet zo makkelijk om op de ijzers te kunnen staan, om dit allemaal te leren. Voor die allerkleinsten is er nu een schaatsbaan gemaakt midden in het dorp. Zoals gebruikelijk heeft Kinder Vakantie Werk veel oog voor de belangen en wensen van de schoolgaande jeugd. Zij hebben wederom snel actie ondernomen en een prachtig ijsbaantje aangelegd op het Zeskampterrein. Heel goed gedaan KVW ! En veel schaats-plezier kids! Sterren op of in het ijs ???

Gemeenteraadsverkiezingen
Over drie weken staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma, die wederom van groot belang zijn voor de leefbaarheid in Stramproy in de komende jaren. Op woensdag 21 maart mogen we allemaal naar de stembus. We zien nu ook weer allerlei partijen die zich presenteren aan de kiezers. Beloftes, goede voornemens en warme aandacht komen massaal tot ons. Mooi om te zien dat er veel waardering is voor de vrijwilligers in Stramproy, bijv. voor de mensen die de bibliotheek met hun inzet open houden. Of voor de bestuurders van de verenigingen, die een belangrijke bijdrage aan de leef-baarheid leveren. Hopelijk blijft die aandacht en inzet er ook na verkiezingsdag…..
Van de Dorpsraad mag u verwachten dat we volledig politiek neutraal zijn, en dus géén enkele voorkeur voor welke politieke partij dan ook uitspreken. Wat we wel willen zeggen is dat gaan stemmen de beste manier is om het signaal af te geven aan de politiek. Ga dus stemmen, en zorg dat uw belangen en voorkeuren op die manier maximaal aan bod komen in de komende 4 jaar.

Website Heemkunde
In Stramproy is de Heemkundevereniging al vele jaren actief om waardevolle zaken uit het verleden te behouden en zichtbaar te houden voor de bevolking. Er zijn al vele mooie dingen gedaan door deze vereniging, denk aan films, foto’s of de leesplankjes. En nu wil men een nieuw medium gaan inzetten om al die mooie dingen makkelijk toegankelijk te krijgen voor geïnteresseerde Roojer burger. Op dinsdag 27 februari zal een website actief worden, waar heel veel materiaal zichtbaar wordt. Er zijn al enkele prachtige voorbeelden in de lucht in onze directe omgeving, waarbij met name de website van Erfgoed Tungelroy een pareltje is. Vanaf dinsdag is te zien of de versie van Stramproy net zo mooi en interessant is.