WOENSDAG 07 MAART 2018
Ambassadeurs glasvezel komen bij elkaar in Baexem
Op dinsdag 6 maart komen ambassadeurs voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden bij elkaar in Baexem. Ook de dorpsraden van Weert zijn hiervoor uitgenodigd. De dorpen hebben natuurlijk veel buitengebied, en hebben ook een groot belang dat daar snel glasvezel ter beschikking van de inwoners komt. We verwachten daar te horen welke spelregels er gelden voor de aanleg van glasvezel, wat vooral door een grote subsidie van de provincie gesteund wordt. We zijn benieuwd naar de periode van inschrijven, aanleg en natuurlijk ook de kosten voor de deelnemers. We hebben inmiddels begrepen dat het in de gemeente Weert om bijna 600 adressen zou gaan. De kernen van de dorpen zelf horen daar vooralsnog niet bij, die moeten een andere route volgen. De redenatie is dat die al een kans hebben gehad, een jaar of 8 geleden. Gelukkig hebben we in de kern van Stramproy toen reeds voor glasvezel gekozen, nu het buitengebied nog! We houden u op de hoogte van het vervolg.

Vrijwilligers zoeken klussen en werkt zoekt vrijwilligers
Op zaterdag 10 maart is weer de landelijke actie NL DOET. Daarbij gaan vrijwilligers aan de slag om de lokale leefbaarheid te verhogen, door klussen te doen voor een ander. Dat kunnen we als Dorpsraad alleen maar toejuichen, elkaar helpen is een groot goed in een dorp of wijk. Als het lenteweer een beetje doorzet, is ook buiten werken een lekkere bezigheid. Want die winter: daar zijn we nu toch wel klaar mee…. Wie weet kom je komend weekend ook nog vrijwilligers tegen, die druk doende zijn. Wellicht gaan we als dorpsraad ook nog handen uit de mouwen steken bij de lokale kunstwerken, die moeten ook uit de winterslaap gehaald worden, en gekuisd worden. Al was het maar om samen even lekker in het lenteweer aan de slag te zijn!

Buuetjesheij wordt weer onder handen genomen
De werkgroep Buuetjesheij gaat komende zondag weer aan de slag om de heide bij het Vosseven van vliegdennetjes en andere opkomende struiken te ontdoen. Daarmee wordt het laatste stukje heide in Stramproy bewaard, en mogelijk zelfs elke keer iets groter. Omdat de lente eraan komt, en de natuur dan weer even zelf aan de slag gaat, en vogels hun plekje weer zoeken, is dit voorlopig weer de laatste keer voor de werkgroep. De seizoensafsluiting is daarom een beetje feestelijk. Men start om 10.00 uur en rond 12.30 zit het werk er weer op. Verzamelen bij de Zevensprong, de Buuetjesheij ligt op en steenworp afstand.

Website Heemkunde
In Stramproy is de Heemkundevereniging al vele jaren actief om waardevolle zaken uit het verleden te behouden en zichtbaar te houden voor de bevolking. Er zijn al vele mooie dingen gedaan door deze vereniging, denk aan films, foto’s of de leesplankjes. Sinds afgelopen dinsdag is er nu ook een heel modern medium ingezet om de Roojer historie in te zien. Kijk maar eens op hun prachtige website www.heemkundestramproy.nl Alleen die prachtige column van Lei al, wat een prachtig verhaal over de kapper van 50 jaar gelden. Of wat denken van de openingsfoto, waar ons Kerkplein anno 1930 ?? op staat. Een echte aanrader, want er is van alles te zien en te lezen. Dat is een welgemeende felicitatie voor de bouwers van deze website waard, daar kan de Heemkundevereniging trots op zijn.