Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 37
WOENSDAG 12 SEPTEMBER 2018
 Kermis Stramproy in aantocht
Deze week zal het Kerkplein in Rooj weer veranderen in een kermisterrein. Op vrijdag zal ook de door-gaande weg Julianastraat weer omgetoverd worden tot uitgaanslocatie. De kermis zal komende zater-dag van start gaan, en tot de dinsdagavond duren. Voor kinderen een mooi feestje, voor de jeugd en de oudere of heel oude jeugd vaak ook. Vroeger was de kermis een van de weinige feesten in een jaar, nu is er veel vaker iets te doen. Denk maar eens terug aan de tijden in je eigen jeugd, toen de kermis werd opgebouwd; daar wilde je toch niet te veel van missen. En de familie die op bezoek kwam, en samen over de kermis ging paraderen. Nou: komende weekend kan het weer! We wensen iedereen een gezellige kermis.

Rooj Laeftj
“Rooj laeft omdat het een eigenzinnige mooie kern is met gewone mensen die om elkaar geven! Onaf-hankelijk, trots en af en toe een beetje eigenwijs, met voor alle mensen een thuis waarnaar je verlangt als je weg bent!” Dat zei burgemeester Jos Heijmans toen we hem vroegen naar zijn beleving bij Rooj laeftj !
Dat is een mooie uitspraak van een van de prominente inwoners van Rooj. Maar zo hebben we er nog veel meer verzameld. Maar weet jij wat er in Rooj leeft ? Of wat er nog beter kan leven ? Wat gaat er nu nog niet goed. Wiej zuut eur Rooj d’r oet asj aan uch likdtj ? Dinktj ins met, en komtj op dinsdig 23 oktober nao de Zaal, en laotj van uch huuere ! Wae zeen dao hieel benoetj nao ! Minse diej zich aan-melden krieege extra informatie, en zoee weete wae in wievul stökke wae de vlaai motte snieje……
Doot met, veur Rooj. Aanmelle : info@dorpsraad-stramproy.nl of belle op 06 – 150 359 70 of ein breefke inne bus op Veldstraat 37.

Hapjes & Sapjes Tocht
Op zondag 9 september organiseerde de Jeugd Dorpsraad hun 2e activiteit. Samen met hun eigen opa of oma, of een andere bekende Roojenaar liepen bijna 250 mensen een wandeling langs 8 bijzondere plekken in het dorp. Daar werden verhalen uit de geschiedenis verteld, soms aangevuld door de eigen opa of oma, en werden “oude” gerechten of drankjes proeven. Mede door het prima wandelweer werd het een leuke en zeer informatieve tocht. Met live optredens van de Mooshoofpaadzengers, en Pel & Veuske. En later een orkestje op het Kerkplein bij Bistro Koos. Na mooie woorden van wethouders Tessa Geelen en Martijn van den Heuvel, die blij waren met deze activiteit door de allerbeste (en enige) Jeugddorpsraad van de gemeente Weert. De Jeugd Dorpsraad mag zeer trots zijn op deze bijzonder geslaagde activiteit, met zoveel reuring in het dorp. Keij sjiek !

Groenschouw door gemeente Weert
De gemeente Weert moet zorgen voor het onderhoud van het groen en de wegen in Stramproy. Om hier goede communicatie over te hebben met de burgers, gaat men 1 of 2 keer per jaar in overleg met de Dorpsraad. Dat wordt de “schouw” genoemd. Voor burgers is een goede staat van onderhoud van wegen, grasvelden, bloemperken en struiken en bomen vaak belangrijk. Er worden regelmatig “verbe-terpunten” gemeld aan de Dorpsraad. Wij willen dat klachten door inwoners in eerste instantie recht-streeks gemeld worden aan de gemeente. Als er daarna niets of onvoldoende gebeurd, dan kunnen wij vaak helpen. Nu komt er op 4 oktober weer een schouw aan, en we vragen iedereen om evt. verbeter-punten, misstanden en overlast te melden via onze mail: info@dorpsraad-stramproy.nl
Zeker na de grote droogte en hitte afgelopen zomer, zien we dat het groen op vele plaatsen veel pro-blemen heeft. Ook over het onderhoud is een en ander terug te koppelen. Laat ons maar weten waar uw probleem ligt.