MAANDAG 19 NOVEMBER 2018
Mededelingen Dorpsraad Stramproy
Met de komst van enkele dagen nachtvorst wordt duidelijk dat we in een ander jaargetijde zijn aanbe-land. De herfst is onmiskenbaar aanwezig. Vroeg donker, knus in huis en overdag best wel lekker weer voor een wandeling in onze prachtige natuur. De mooiste kleuren, en bladeren die in rap tempo van de boom vallen. Gelukkig hebben we nog bladkorven op meerdere plekken in het dorp, die zo te zien heel goed gebruikt worden. Nu ook de Sint in het land is, zijn het spannende tijdenvoor menig kinderhart. Er lijkt zelfs al vroege sneeuw te komen. Ook bij de Zoatmaale is er sprake van vroege vorst, met de komst van vorst Geert-Jan Kwaspen. Hij volgt vorst Frank Geelen op, die 15 jaar lang de kar getrokken heeft. Frank eine dikke merci veur al diej sjoeen jaore; Geert-Jan hieel vul succes in het Zoatmaale-riek.

Rooj Laeftj : de volgende stap
Komende zaterdag gaan we met het volgende stuk van Rooj Laeftj aan de slag. De bedoeling is om het leven in Rooj goed te houden en waar mogelijk te verbeteren. Er is al veel opgehaald in de afgelo-pen weken, en de werkgroep heeft hier een vijftal thema’s uit gehaald:
-1- Samenwerken en verenigingen
-2- Evenementen
-3- Jeugd in Rooj
-4- Communicatie
-5- Voorzieningen
Hieronder zijn vele aangedragen ideeën onder te scharen. Maar de kunst is om die ideeën van papier naar werkelijkheid te krijgen! Wat zien we echt zitten? Wie wil er mee doen? Hoe pakken we het aan? En dan: aan de slag … Voor creatieve mensen, mensen vanuit verenigingen, of gewoon iedereen met een goed idee en energie, is dit een unieke gelegenheid om in actie te komen. Zoek je hulp voor goede plannen? Op zaterdag 24 november krijg je wellicht ondersteuning! Als je jezelf nog niet hebt aange-meld, doe dat dan even. Dat mag ook als je nog niet eerder hebt mee gedaan, of als individu. Voor de organisatie erg fijn om de opgaves af te stemmen op de catering (er is een afsluitend buffet) en de indeling van deze middag. Aanmelden kan via het onderstaande e-mail adres, op 06-150 359 70 of een briefje in de bus op Veldstraat 37. We hopen op net zo’n inspirerende bijeenkomst als op 25 oktober. En dat kan eigenlijk alleen als jij er ook bij bent!

Herfstconcert fanfare St. Willibrordus
Op zondag 25 november zal de fanfare zich weer presenteren aan de Roojer bevolking met een herfst-concert. Voor de liefhebbers van fanfaremuziek een absolute aanrader, maar ook voor fans van de fanfare en hun leden. Het gebeuren vind plaats in de Zaal.