MAANDAG 26 NOVEMBER 2018
 Rooj Laeftj : concrete plannen en projecten
Afgelopen zaterdag werd door 35 mensen het volgende stuk van Rooj Laeftj ingevuld. De bedoeling is om het leven in Rooj goed te houden en waar mogelijk te verbeteren. Nu is er in 5 werkgroepjes aan-gegeven waar we samen echt mee aan de slag willen gaan. Daarnaast is er veel opgehaald dat we op-pakken als we de eerste zaken geregeld hebben. Mooie volgende projecten liggen zo weer klaar voor de toekomst. Heel mooi om te beleven hoeveel energie de aanwezigen op beide bijeenkomsten in de Roojer gemeenschap wilden steken. Echt fijn om dat te ervaren! Dikke merci.
Als motto werd gekozen voor : Rooj same gruuëts, waar een vijftal thema’s aan gekoppeld zijn :
-1- Same gruuëts laeve (voorzieningen in Rooj)
-2- Same gruuëts verenigen (Roojer verenigingen versterken)
-3- Same gruuëts belaeve (evenementen in Rooj)
-4- Same gruuëts op oos Jeugd (betrekken en mee laten doen van de jongeren)
-5- Same gruuëts vertelle (communicatie)
Hieronder zijn vele aangedragen ideeën onder te scharen. Maar de kunst is om die ideeën van papier naar werkelijkheid te krijgen! Wat zien we echt zitten? Wie wil er mee doen? Hoe pakken we het aan? De werkgroepjes leverden hier vele antwoorden aan, en de resultaten willen we binnen 50 dagen ook in afspraken en acties terug zien. De verenigingen en deelnemers zullen via de mail een nadere uitleg krijgen, maar weet al dat we echt weer aan de slag gaan met meerdere zaken. Bijv. : verenigingen zal gevraagd worden om meer dan nu nog eens duidelijk te maken wat ze allemaal doen ,en wat ze al doen voor de inwoners. Zo krijgen we weer een mooi actueel zicht op al het bestaande aanbod. Want dat missen we nu eigenlijk een beetje. Naast die actie, zullen er nog meer volgen. Er gaat echt iets gebeu-ren met al die mooie en creatieve plannen! U hoort nog van ons. Bijzonder dankwoord voor Daniëlle Remy, die ons zeer professioneel begeleid heeft in dit traject, als inwoner en vrijwilliger in Rooj.

Roojer mensen in het nieuws
Deze rubriek komt af en toe eens langs in de mededelingen. Deze week wel heel bijzonder, want maar liefst 4 dorpsgenoten hebben het nieuws weer gehaald. Niet onze inmiddels landelijk bekende burgemeester, maar bijzondere andere dorpsgenoten.
Allereerst waren er twee dames uitgebreid in beeld en aan het woord in de Limburger, met hun bak-kunsten. Truus Versteegen stond heel mooi op de foto, met een op het oog heel lekkere linzenvlaai. Voor een dame van 79 jaar is haar bakkunst memorabel, en blijkt dat velen die weten te waarderen. Maar ook Annie Schonkeren van 74 is een ware bakkunstenaar. Zij presenteerde haar Hawai-vlaai, en we lezen dat ook zij een ster in het bakken is. Ook hier een prachtige foto, en we hebben er weer twee BS’ers bij (Bekende Stramrpoyenaren). Misschien een idee om eens een Roojer Bakwedstrijd te organiseren, want dat talent is breed aanwezig in Rooj. (wij willen wel in de jury……) Heel mooi dames !!

Daarna zagen we op zondag in het Weert Magazine wederom twee inwoners uitgebreid geportretteerd. Als eerste kwam Joris de Hoop aanbod, die met zijn uitgebreide talent op dans en zanggebied landelijk is opgevallen. Joris is een veelbelovende student in Tilburg, bij de opleiding voor het musical-theater. Niet alleen maar theorie, maar in de praktijk treedt Joris al regelmatig op, soms zelfs met vader Richard. We gaan deze kei volgen, en denken er nog veel van te horen en zien! En dan te weten dat Joris begonnen is bij de Roojer Jeugd Volhouders!

In hetzelfde blad een van de meest stoere Roojer vrouwen : tattoo-shop eigenaar Marsha Muijsers. Zij is vaker te zien op de TV, en maakt creatieve tattoos in haar bedrijf in Weert. Maar ook bij Kinder Vakantie Werk hebben we haar als vrijwilliger aan de slag gezien, op de Kinder Kermis. Ok hier hebben we dus duidelijk te maken met een BS’er.

Pub kwis in de Maroy Bar
Na het ongekende succes van de Roojer Kwis van Stravoc, zal komende zondag een pubkwis gehouden worden in de Maroy Bar. Dat zal ook weer een mooi evenement worden, net als de voorgaande jaren. Maar of er net zo moeilijke vragen komen, en of er ook zoekopdrachten volgen in het dorp? We zijn benieuwd of de familie Heuvelmans hun gouden eerste plaats van vorig jaar weten te verdedigen.