DINSDAG 04 DECEMBER 2018
De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Soms lijkt de tijd te vliegen, en snap je niet dat het jaar weer bijna om is. Maar als je dan terugbladert in de agenda, zie je dat er in dit jaar ook heel veel bijzondere dingen zijn gebeurd. Genoeg om tijdens de nieuwjaarsreceptie op terug te kijken… Maar nu eerst maar eens kijken wat Sinterklaas gaat brengen. Na alle discussies over zwarte Piet, wensen we de kinderen vooral een fijne, gezellige avond toe. De volwassenen overigens ook. Daar is het Sinterklaas feest toch eigenlijk om begonnen, niet om alle verhitte discussies over de knecht…. En daarna schui-ven we naadloos door naar het volgende grote decemberfeest : Kerstmis. Ook daarvoor wensen we u allen niet te veel stress toe, maar gewoon een gezellig familiefeest. We hebben nog 4 weken om daar naar toe te leven, te beginnen met de kerstboom de komende dagen ? Veel plezier daarmee.

Kunstwerken onthuld op brede school “Op Rooj”
Op woensdag 28 november werd in een korte bijeenkomst 4 kunstwerken onthuld die tegen de gevels van de school waren geplaatst. Het ging hier om 4 kunstwerken die voorheen een plaats hadden bij de oude schoolgebouwen in Stramproy. De kunstenaar was telkens dezelfde : Piet Schoenmakers. Deze getalenteerde Roermondse kunstenaar (1919 – 2009) heeft vele kunstwerken gemaakt voor scholen, gemeentes en banken. Zo ook voor de voormalige St Willibrordusschool en de St. Servaesschool. Bij de sloop van deze scholen zijn de kunstwerken bewaard op de gemeenteloods. In eerste instantie was er niet zo veel interesse om die kunst weer terug te hangen op de spiksplinternieuwe basisschool. Maar na enkele jaren, werd er enthousiast gereageerd op het verzoek vanuit KUCH om deze kunst te her-plaatsen. KUCH is een werkgroep vanuit de Dorpsraad, en staat voor Kunst, Cultuur en Historie. In totaal 103 (!) onderdelen werden vervolgens opgehaald bij de gemeentewerf, schoongemaakt, en soms ook gerestaureerd door Stichting Heijerkapel. Daarna heeft aannemer Thieu Vleeshouwers op zeer kun-dige wijze de kunstwerken aan de muren van de school opgehangen. Werkelijk prachtig afgewerkt leve-ren ze daar nu een mooie verfraaiing van de school op. En dat werd dus met een onthulling door de kinderen van basisschool De Firtel, de Duizendpoot en de BSO van Humanitas gedaan. Wethouder Martijn van den Heuvel was ook aanwezig, de gemeente heeft het project financieel ondersteunt. Alle-maal weer mooi geregeld, en met de vele uren vrijwilligerswerk opgelost. Merci allemaal.

Roojer mensen in het nieuws
Deze rubriek komt af en toe eens langs in de mededelingen. Deze week weer , want ook nu haalde Jac van Melick de Limburger van zaterdag 1 december. Jac heeft veel tijd en energie gestoken in de 4 kunstwerken van de school. Heel fijn dat hij dit proces kon uitleggen en toelichten in een interview met de journalist van de Limburger. Jac is lid van KUCH, maar ook van de Stichting Heijerkapel. Via hem hebben beide clubs geholpen met de kunstwerken, maar vooral door Jac’s inzet is het project tot een prachtig einde gekomen. En passant laat Jac ook al weten dat de ogen nu gericht worden op de “blik-semschicht” van kunstenaar Cor van Geleuken. Zo is er altijd wel wat te doen voor de verfraaiing van het dorp.