DINSDAG 11 DECEMBER 2018
Glasvezel in het buitengebied : extra aansluitingen mogelijk !
Voor sommigen is het hele traject al bekend, maar toch even opfrissen. De Provincie Limburg wil graag dat ook huizen in het buitengebied aangesloten worden op glasvezel. Daarmee worden de mo-gelijkheden voor werken, wonen en zorg groter, doordat het met name sneller internet oplevert. De kinderen zullen dat ook erg leuk vinden : hun wereld wordt groter en vooral sneller….
Net voor de zomer is het project voor Midden Limburg, waaronder Stramproy positief afgerond. Met ruim 55 % deelname ging het project om glasvezel te gaan aanleggen definitief door. Daarna heeft de Dorpsraad zich ingespannen om ook huizen aangesloten te krijgen die net buiten het gebied zouden vallen. Het gaat daarbij om bijna 60 aansluitingen op met name buurtschap de Heij, en stukken van Breijvin / Crixhoek. Om administratieve redenen was dat nog een hele klus om ook hier aan te mogen sluiten op de kabel die nu toch tot aan het Vosseven getrokken wordt. Maar : het lijkt allemaal te gaan lukken ! Samen met Frank Keijers is getrokken aan het vervolg, en op zaterdag 15 december is er een inschrijfmiddag in de Zaal tussen 10.00 en 13.00 uur. Betrokkenen hebben allemaal een briefje met meer info in de bus gekregen, maar voor laatste vragen en feitelijke inschrijvingen kan men terecht in de Zaal. De gebundelde vraag zal dan naar de aanbieder van het netwerk gaan, die heeft aangegeven mee te willen werken als ok hier 50 % van de adressen mee doet. En daar lijkt het wel op, mede door-dat de aansluitkosten hetzelfde zijn als in de eerdere vraagbundeling. Dus géén extra 950 euro. We hopen dat hiermee iedereen de kans krijgt om mee te doen, dus ook de groep die bijna buiten de boot viel. Kom dus naar de Zaal, en schrijf je daar in, als je dat nog niet eerder gedaan hebt ! Voor laatste info is hier ook kennis aanwezig, dus met laatste vragen kan je hier ook terecht. Zaterdag 15 december van 10.00 tot 13.00 uur in de Zaal aan de Mariastraat.

Kerstmarkt op het Kerkplein
Op woensdagmiddag 19 december is er weer een thema-markt op het Kerkplein. Door de onvermoei-bare Jules Henckens wordt er al jaren energie gestoken in onze eigen weekmarkt. Deze keer zal er door de ondernemers extra Kerst-korting gegeven worden, en is er vast ook iets lekkers te eten en drinken. Wellicht de moeite waard om eens langs te gaan, op de laatste woensdag voor de Kerst.

Verhalen bij het Haardvuur
Wat is er nu nog leuker in deze donkere dagen voor de Kerst, dan verhalen beluisteren ? De Culturele werkgroep is nog aan het bekomen van het succes van de enerverende middag met Frans Pollux, en nu organiseren ze alweer een prachtig evenement. In totaal 7 vertellers uit eigen dorp of regio nemen u mee naar iets bijzonders, geheel in eigen stijl en bewoording. Op zondag 16 december is de Zaal open vanaf 18.30 uur en start men om 19.00 uur met de eerste spreekster. Die heeft een bijzondere gebeur-tenis meegemaakt in haar lagere schooltijd. Nieuwsgierig ??? Kom dan luisteren, het is zeker de moeite waard !

Afscheid Frans van Hulzen bij de Dorpsraad
Afgelopen zondag heeft Frans van Hulzen, uit de Walestraat, officieel afscheid genomen van de Dorpsraad. Frans is bijna 7 jaar (zeer) actief geweest bij deze club, en was zeer betrokken en geënga-geerd. Talloze bijeenkomsten, vele mailtjes en telefoontjes, en vooral heel veel uren verder, vond Frans het tijd om te stoppen en weer andere dingen te gaan doen. Vooral de inzet voor de Kunstroute, KUCH, Stramproy Bloeit en als vrijwilliger in de Bieb hebben een duidelijk stempel van Frans gekregen. Heel erg bedankt Frans en Riny ! Jullie waren en zijn fantastische vrijwilligers. Inmiddels is Tom Cree-mers uit de Kruisstraat op de plek van Frans begonnen aan zijn tijd binnen de Dorpsraad Stramproy. Tom en Maartje : veel plezier en succes !

Bever jaloers op Boombrug ?
Er is een beverfamilie actief langs de grens, in de beek die Nederland en België scheidt, de A-beek. Zoals bekend zijn bevers altijd druk met het afknagen van boompjes en het bouwen van burchten. Het toeval wil dat de bever deze keer een locatie gekozen heeft vlak bij de boombrug, die in 2014 is neer-gelegd over de beek, ter herdenking van twee wereldoorlogen, en het pilotenpad over een omgevallen boom. Of dat ook werk van de bever was, toen ? In ieder geval laat deze bever zien dat hij ook makkelijk een brug kan maken over de beek, want met het vellen van een boom van 15 meter hoog was hij zo aan de overkant !