DINSDAG 18 DECEMBER 2018
Glasvezel in het buitengebied : inschrijftermijn sluit 19 december !
Door de Dorpsraad is energie gestoken om uitbreiding te realiseren van adressen in het buitengebied. Daardoor kunnen ook die adressen gebruik maken van het de mogelijkheid een glasvezel aansluiting te krijgen, naast de adressen die rond de zomer al konden mee doen. Daarmee worden de mogelijkhe-den voor werken, wonen en zorg groter, doordat het met name sneller internet oplevert. De kinderen zullen dat ook erg leuk vinden : hun wereld wordt groter en vooral sneller…. En voor de economen onder ons : een huis met glasvezel is ook meer waar dan een huis zonder glasvezel !
Om administratieve redenen was dat nog een hele klus om ook hier aan te mogen sluiten op de kabel die nu toch tot aan het Vosseven getrokken wordt. Maar : het lijkt allemaal te gaan lukken ! Maar let even op : de inschrijving sluit op woensdag 19 december, dat is morgen !! En dan moet er een gete-kende aanvraag liggen voor een “pakket” dat je wilt hebben, de eerdere handtekening voor deelname is niet genoeg. Bij Frank Keijers (Benelux) kan je de formulieren krijgen, tekenen en inleveren. Voor 20 december kan je mee doen, daarna kost een aansluiting (tenminste) 995 extra. Met deze laatste actie is het project glasvezel in het buitengebied voor de Dorpsraad Stramproy afgerond. Tot ons genoegen zien we dat daarmee (nagenoeg) iedereen de kans heeft gekregen om mee te doen met het snelle glasvezelnetwerk.

Nieuwjaarsreceptie
Al meerdere decennia hebben we een traditie rondom nieuwjaar in Stramproy. Op de eerste dag van het jaar is er een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van Stramproy. Van 12.00 tot 14.00 uur kan u elkaar ontmoeten in de Zaal aan de Mariastraat. De Dorpsraad zorgt voor een drankje en een hapje, en een enkele toespraak. Zo kunt u meteen met diverse mensen een praatje maken en elkaar gelukkig nieuw-jaar wensen. Daarnaast zal het Roojer Dorpsfonds hun premies voor verenigingen in 2019 weer bekend gaan maken. Daarmee zullen diverse verenigingen verblijd gaan worden met forse geldbedragen voor een (bijzondere) activiteit in het komende jaar. In totaal zal er zo ruim 8000 euro verdeeld gaan worden. Altijd spannend wie daar in de prijzen valt, en wat voor moois we in het dorp gaan zien in 2019. Zeker de moeite waard om de eerste dag van het nieuwe jaar mee te starten. U bent van harte welkom !

Stramproyenaren in het nieuws
“Het is alweer zover” aldus een krantenkop in de Limburger en Via Weert van de afgelopen week. Het ging hier om de woorden die vader Pleunis, als er weer gezinsuitbreiding kwam. Een mooi artikel over een heel grote Roojer familie. Want ook toen was 16 kinderen toch ook een uitzondering. Denk je dat eens in : 16 kinderen, waaronder twee tweelingen. De waardes van het gezinsleven toen waren anders dan nu. Samen spelen, eten en afwassen, en luisteren na vader. Géén smartphone, skivakanties of het beter weten dan de leraar…De familie Pleunis vierde dat de kinderen samen 1000 jaar zijn geworden. Daar zal voorlopig niemand meer aan kunnen tippen…. Proficiat allemaal.

Wederom een ongeluk op de Provinciale Weg
De laatste tijd is het weer regelmatig raak op de provinciale weg, er gebeuren ongelukken bij de ingang van het dorp, rondom de wegversmallingen. Deze keer was het raak bij de Frans Strouxstraat, net aan de rand van het dorp. Een auto over de kop, 3 gewonden en veel gedoe. De vorige week was het pre-cies aan de andere kant van het dorp, bij de Amentstraat, eveneens bij dezelfde wegversmalling. Daar was er alleen sprake van blikschade. Regelmatig blijkt dat dit type wegversmallingen tot ongevallen leidt, maar misschien zouden die anders meer in de dorpskom gebeuren. Hoe dan ook : ongelukken moeten zoveel mogelijk voorkomen worden ! Misschien een zaak om met de wegbeheerder, in dit ge-val de Provincie, in overleg te gaan.