DINSDAG 12 FEBRUARI 2019
Flitspaal langs provinciale weg N292 nog zeer actief
De afgelopen week kregen we cijfers onder ogen van alle verkeersboetes in Nederland, met een on-derverdeling van de “flitspalen” in heel Nederland. Nu is de flitspaal in Stramproy, aan de Frans Stroux-straat, bij het bejaardentehuis, al jaren berucht om zijn foto’s. Veel automobilisten moeten daar van 80 naar 50 km per uur. Dat gaat echter vaak fout. Heel vaak… In 2018 in totaal 8395 keer….Dat is 23 keer per dag, oftewel elk uur één keer. Met een gemiddeld boetebedrag van 45 euro, levert die flitspaal dan 335.800 euro op. Daar kunnen we van alles van vinden, maar vooral dat er toch vaak te hard gereden wordt vlak bij het bejaardenhuis. Echter : er is ook goed nieuws te melden. Ten opzichte van 2017 is dat maar 73 % (11429 bekeuringen) en vergeleken met 2016 maar 60 % (13.528 bekeuringen). Op de goede weg, maar (te) vaak nog te snel.

Renovatiewerkzaamheden bij gemeentelijk loket.
De dependance van de gemeente Weert, in de Zaal in Stramproy zal op dinsdag 19 februari gesloten blijven. De oorzaak daarvan zijn renovatiewerkzaamheden. Komende vrijdag de 15e en de vrijdag daar-na 22 februari is het loket gewoon weer open voor uw rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs. Overi-gens is de bibliotheek wel gewoon open op de gebruikelijke dagen, dus voor een goed boek, bladeren in een tijdschrift of een kop koffie kunt u daar gewoon terecht.

Stramproyenaren in het nieuws
Ook de afgelopen week was er weer een dorpsgenoot paginagroot in het nieuws. Niemand minder dan Theo (Theike) Agten vulde op donderdag 7 februari een pagina van De Limburger. Theo is namelijk al 50 jaar werkzaam bij de sociale werkplaats De Risse. Dat is uniek voor de Risse, en daarom werd Thei-ke eens goed in het zonnetje gezet. Met een receptie, en wellicht een aanhangwagen vol cadeaus voor de jubilaris. En het leverde ook een mooi interview op met Theike, die weer mooie verhalen wist te ver-tellen. Over zijn werk op de inpakafdeling, eerst Philips lampen, later snoepgoed. Dat hij wel eens zo veel snoepjes at, dat hij er 3 weken lang misselijk van was ! Maar ook dat hij de graag snoep uitdeelt aan collega’s van andere afdelingen. Zo zien ze hem overal graag komen. Theike kennen we natuurlijk ook al goed van de Roojer verenigingen, met name het handbal en het zaalvoetbal. Maar ook buiten bij Brevendia is Theo vaak te vinden. En na zijn pensioen, rond de zomer, zullen we hem wellicht nog va-ker in het dorp ontmoeten, want vriendelijke Theike doet graag mee, en zorgt voor een gezellige sfeer ! Dat wordt een nog belangrijkere vrijwilliger in Stramproy !