Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 15
DINSDAG 16 APRIL 2019
EK Triathlon in Weert
In juni 2019 word in Weert het EK Triathlon georganiseerd. Het laatste officiële EK voor de Olympische zomer spelen van 2020 in Tokyo. Over een periode van 2 weken met in totaal 6 wedstrijddagen zijn 6000 deelnemers uit de meest uiteenlopende landen in Weert te gast. Om dit tot een groot succes te maken is de organisatie op zoek naar een grote groep vrijwilligers om hen te ondersteunen. Wij kregen het verzoek om dit bericht daarom te verspreiden onder de Roojer mensen en verenigingen :
Waar zijn wij naar op zoek? Wij zoeken mensen die in de meest uiteenlopende taken ons willen komen helpen. Zo zoeken wij verkeersregelaars, verkeersassistenten, bemanning voor drankposten, ETU cha-peronnes, mensen voor de op en afbouwploegen enz.
Wat bieden wij onze vrijwilligers? Naast het van zeer dichtbij meemaken van een zeer uniek top sport evenement krijgt elke vrijwilliger van ons een T-shirt, een lunchpakket, voldoende warme en koude drank, catering op hun post (voor zover dit logistiek mogelijk is) en nog veel meer. Voor vrijwilligers die zich namens uw vereniging aanmelden is er voor de vereniging een aantrekkelijke uurvergoeding beschikbaar. Hoe meld jij je als vereniging vrijwilligers aan? Kijk op onze Website. Kijk ook even naar ons promofilmpje op YouTube zodat je al een indruk hebt van ons evenement.

Als Dorpsraad leek het ons goed om jullie hiervan in kennis te stellen, en evt. verenigingen ook een mogelijkheid te bieden een zakcentje bij te verdienen.

Wandeling door de Roojer buitengebieden : Sjans-wandeling op 14 april
De Roojer geschiedenis in combinatie met een wandeling door het buitengebied is kennelijk een goede combinatie. Op zondagmiddag 14 april deden ruim 100 mensen mee aan de historische ontdekkings-tocht. De galg van Rooj, de verborgen geschiedenis van de schans, smokkel en de Dodendraad. Maar ook de stormachtige ontwikkeling van het grensdorp in het tweede deel van de vorige eeuw tot ‘de Parel van Limburg. Het kwam allemaal aan de orde tijdens een bijzondere erfgoedtocht langs ‘nage-noeg vergeten grensgevallen’. Ook de reclame in Molenbeersel en Kinrooj leverde een aantal deelne-mers op. Bij prachtig wandelweer werd door 5 gidsen enthousiast verteld over het gebied, en de bij-zondere historie. De aanwezigen vonden het een mooie tocht, soms over paadjes waar ze nog nooit geweest waren. Dank aan de organisatie, en het lijkt voor herhaling vatbaar !

Roojenaar in het nieuws : Jeroen Lenaers
En jawel daar is er weer een, een BR (Bekende Roojer), zeker na weer een publicatie in Elseviers Weekblad van de afgelopen week. Jeroen is al regelmatig in het landelijke nieuws, als lid van het Euro-pees parlement. Ook zijn al busladingen vol Roojer mensen letterlijk bij hem op de koffie (+…..) ge-weest in Brussel, waar Jeroen zich als een uitstekend gastheer liet zien. Nu publiceerde Elsevier een artikel over het trouwfeest van Jeroen, met de Engelse Lucy Mathieson. Over opbloeiende liefde in 2011, en een romantisch aanzoek in 2017. Op zaterdag 16 maart stapten ze in het huwelijksbootje in Leigh-on-Sea, geboorteplaats van de bruid. Vanwege hun liefde voor muziek, brachten alle gasten een LP mee, als bijzonder geschenk. Jeroen had zelf ook een bijzonder geschenk voor al zijn gasten : vlaai van Joost Snijders. Zo werden er 16 vlaaien naar Engeland geëxporteerd. Ze hadden er nog géén naam voor, maar de vlaai ging er in als “cook” ! Jolly good job; Joost ! Leuk artikel, en Lucy en Jeroen : van harte proficiat ment jullie huwelijk !

Paasmarkt op woensdag 17 april
Heeft u al alles voor Pasen in huis ? Of wilt u nog iets van de Roojer weekmarkt halen ? Dat kan, want op woensdag 17 april is er een speciale editie van de weekmarkt : De Paasmarkt. Altijd goed voor een lekker visje, een leuke blouse, de allerlekkerste kaas of verse groenten & fruit of kip. Want op de markt is je gulden een daalder waard. Komende woensdagmiddag 17 april is het dus Paasmarkt op het Kerk-plein.

Bestemming WBM-gebouw : de volgende stap
De laatste ontwikkelingen inzake het WBM-gebouw vernemen wij grotendeels uit de krant. Daarin was te lezen dat de buurtbewoners en de Dorpsraad in een Klankbordgroep zitten. Toch maar even nage-vraagd bij de gemeente hoe het nu echt zit, want van die kant hadden we niets doorgekregen….
Voor de buurt, en de Dorpsraad is duidelijk dat er géén klankbordgroep nodig is : wij willen géén 204 arbeidsmigranten in het WBM-gebouw ! Niet dat we iets tegen arbeidsmigranten hebben, helemaal niet. Maar het zijn er te veel op te korte afstand van de woonwijk en het centrum van Stramproy. Dat zou ook fout gaan met 204 Denen, Spanjaarden, Belgen of Brabanders. Inmiddels zijn we er achter dat het eigenlijk géén inhoudelijke discussie meer is in de gemeente, maar echt een politieke vraag. De wet-houder wil het als “voorbeeld-project” gaan neerzetten, en lijkt er zelfs een motie van wantrouwen in te zien als de gemeenteraad het niet gaat accepteren. En dan gaat het helaas niet meer over de inhoud, maar over politiek overleven. Hoe kom ik er zelf, of als partij het beste uit. Gaan we een bestuurlijke crisis riskeren, willen we hier een wethouder aan opofferen ? Helaas komen raadsleden niet kijken naar de feitelijke situatie, op uitnodiging van de buurt. Ze kunnen het vanachter het bureau wel oplossen….
Komende woensdag gaan we als dorpsraad met de andere 15 wijk- en dorpsraden van Weert in over-leg, die vaak ook nog géén idee hebben wat hier speelt. De wethouder heeft aangegeven op korte termijn een informatie-avond te willen houden in Stramproy. Dat is echt nodig, om ook de inwoners van Stramproy duidelijk te maken wat hier op het punt van gebeuren staat. Het heeft allemaal wat trekjes van de Brexit : een slecht besluit, maar niemand krijgt het nog van tafel…. Onbegrijpelijk, onjuist en onacceptabel ! Krijgen we hier een gratis en duidelijk stem-advies voor de volgende verkiezingen ??
De Dorpsraad roept daarom iedereen op om in verzet ter komen tegen de voorliggende plannen, en beveelt de petitie van de Buurtbewoners van harte bij u aan. Deze week is daarvoor huis aan huis een folder in de brievenbussen geduwd. Via facebook kunt u deze ondertekenen, en wellicht zal deze ook op papier aanwezig zijn, bijv. bij de voorlichtingsavond die nog in de Zaal zal volgen voor alle inwoners van Stramproy. Wij zullen steeds keuzes maken voor een leefbaar Stramproy, en die leefbaarheid komt hier zwaar onder druk te staan !