DINSDAG 14 MEI 2019
Opschoon-actie door basisschool de Firtel
Op dinsdag 7 mei was er een actie tegen zwerfvuil op basisschool De Firtel.In een project werden de kinderen bijgepraat over de effecten van het zwerfafval, maar ook werden de handen uit de eigen mouwen gestoken. De kinderen gingen verdeeld in groepjes het dorp in om met prikstokken en afval-zakken zwerfafval op te ruimen. Dat helpt vast ook om niet zomaar zelf rommel weg te gooien. Daarom is dat een prima initiatief van de school, iets wat we volledig ondersteunen.

Enkele activiteiten die er aan zitten te komen
Er komen weer een aantallen bijzondere zaken op de Roojer agenda. We sommen er een aantal voor u op :

Pubquiz voor middelbare schooljeugd in Basement in de Zaal op woensdag 15 mei. De Jeugd Dorps-raad organiseert een mega leuke pubquiz voor de leerlingen van 1e t/m/ 3e schooljaar, op woensdag-avond van 19.00 tot 21:00 uur. Vragen, opdrachten en spellen die je hersens kraken !

Opening Brandweerkazerne ( vrijdag 17 mei) en Open Dag Brandweer (zondag 19 mei). Ideale gele-genheid om het nieuwe onderkomen van de vrijwillige brandweer in Stramproy te gaan bekijken.

Presentatie boek wethouder Paul Sterk bij Vosseven op zaterdag 18 mei. Paul Sterk presenteert zijn nieuw roman “Als engelen slapen” waarin het dramatische scouting ongeval in Zweden een hoofdrol speelt. Nog steeds een precair thema en gevoelig onderwerp in Tungelroy en Stramproy.

Informatie-avond over “Bouwen in Stramproy” op dinsdag 25 juni. Welke bouwplannen staan er op de Roojer agenda, wat gaat er precies gebeuren, door wie en wanneer. Zeer interessant voor kopers, buren of dorpsgenoten. Plan Lambroek, plan bakkerij Hendrix, plan oude DA, nieuwbouw in de kern, plan Burg. Smeijersstraat. Initiatiefnemers komen hun plannen toelichten, en vragen beantwoorden.

Boels Ladies Tour heeft Stramproy weer gekozen als startlocatie. Op woensdag 4 september zullen alle toppers in het professionele dameswielrennen weer live te zien zijn op het Kerkplein. Boels Ladies Tour start hier met de Weerter ronde voor deze elite dames.

Commissie Ruimte op 15 mei
De situatie van de Huisvesting Arbeidsmigranten, en de specifieke plannen voor het WBM-gebouw, worden tijdens de commissie Ruimte van de gemeente Weert op 15 mei aanstaande besproken. Daar mogen burgers en andere groepen inspreken. Zowel het buurtcomité als de Dorpsraad zal daar hun mening over het plan herhalen. Ook zal de petitie worden aangeboden aan de wethouder van Eijk. Als ludieke actie zal een deel van de toeschouwers met de fiets naar Weert gaan. Deze veldtocht zal star-ten om 18.30 vanaf het WBM-gebouw. Inmiddels hebben al vele mensen zich aangemeld om mee te fietsen naar Weert, dus we hopen op een grote opkomst. Dus als u naar de Commissievergadering wilt gaan, om de zaak te steunen, doe dan mee. De fietsers vertrekken samen om 18:30 uur, de overigen kunnen zich bij de ingang van het stadhuis melden om 19.15. Door in te spreken bij de commissie Ruimte, hopen we de raadsleden en B&W nog eens kritisch naar de ingediende plannen te laten kijken, en het huidige plan af te keuren. Er moet toch echt iets beters te bedenken zijn ,voor de noodzakelijke huisvesting van de zeer noodzakelijke arbeidsmigranten. Ondanks het feit dat de Dorpsraad zich laat vertegenwoordigen in de klankbordgroep WBM, zijn we tegen deze plannen met het gebouw. We horen onjuiste berichten dat we “om” zouden zijn, maar niets is minder waar. We willen deze plannen van tafel, en nemen om procedurele redenen deel aan het overleg.

Stramproyenaren in het nieuws
Ook nu vielen ons weer een aantal Roojer mensen op, die het nieuws haalden. Allereerst zagen we dat restaurant het Nieuwe Vosseven genomineerd is voor het beste terras van Limburg. Michael en zijn team zitten bij de laatste 20, en kunnen binnenkort een deskundige jury verwachten. Het is inderdaad prachtig zitten bij het Nieuw Vosseven, en we wensen hen dan ook veel succes in de komende wed-strijd.

Ook zagen we wel 4 Roojenaren in het krantje “Samen Leven in de gemeente Weert” staan. Marjo Aen-gevaeren legt uit wat ze als vrijwilliger kan doen in het zorgcentrum Rust in Rooj. Imke Gijsen is te zien op de foto’s van Punt Welzijn, als ondersteuner van vrijwilligers en mantelzorgers. Voor de Participatie-raad komen Tilly Geraedts en Jac Smeets aan het woord en in beeld. Ook zij zijn als zeer actieve vrijwil-ligers druk doende om het leven van anderen, die het wat moeilijker hebben, zo aangenaam mogelijk te maken. Same Grueets op al onze Roojer vrijwilligers. Die vormen toch echt het cement in onze samen-leving.