Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 25
DINSDAG 25 JUNI 2019
Info-avond over bouwen in Stramproy op 25 juni
De Dorpsraad Stramproy maakt zich al lange tijd hard voor nieuwbouw in Stramproy. Het concrete doel is om 50 nieuwbouwhuizen te realiseren tussen 2018 en 2023. Door de huidige economische situatie, is het nu de juiste tijd om tot realisatie van woningbouw te komen. En er komen nu diverse initiatieven daadwerkelijk op stoom. Om de inwoners van Stramproy, en andere belangstellenden bij te laten pra-ten over al deze plannen, komt er een informatie-avond “Bouwen in Stramproy”. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 23 juni, in de Zaal in Stramproy. Aan bod komen de plannen voor het gebied “Lambroek” (35 woningen); gebied “oude DA” (10 woningen”); gebied “Bakkerij Hendrix” (10 woningen) en plan “Burg. Smeijersweg” (6 woningen). In totaal is dat ongeveer de helft van de bouwdoelstelling tot 2035. Tijdens deze informatie-avond zal ook stil gestaan worden bij andere mogelijkheden voor bouwen in het centrum van Stramproy. Dat zijn echter plannen die nog in een oriënterende fase zitten.

Deze avond is zeer interessant voor mensen die zelf willen gaan bouwen, huren of kopen. Ook als je denkt aan doorschuiven van bestaande woningen naar andere woningen. Kortom, eigenlijk voor heel veel mensen zal er relevante informatie te halen zijn, bij de initiatiefnemers rondom de aangehaalde bouwplanen. Want deze initiatiefnemers komen hun ideeën toelichten op 25 juni vanaf 19.30 uur in de Zaal, Mariastraat te Stramproy. Deuren open vanaf 19.00 uur.

MiniRok Festival 2019: nog 2 weken!
Met een nieuwe terreinopzet, een extra jampodium voor de kids op zaterdag, de beste Tribute bands en beste nieuwe lichting opkomende bands: de 13e editie van MiniRok is klaar om weer een fantastisch 2-daags festival te bieden aan jong en oud! Geen twee maar terug naar 1 podium met alles erop en eraan in een extra grote festival tent en op zaterdag, naast de inmiddels al heel bekend e uitgebreide kinderanimatie staat er een extra tent en podium op zaterdag 6 juli voor alle kids die hun eerste stap-pen in de prachtige wereld van muziek willen maken. Samen met De Super-Snelle-Turbo-band wordt je in een half uur klaargestoomd om je eerste favoriete popsong ten gehore te brengen!
Op vrijdagavond 5 juli spelen vanaf 20.00u de beste Tribute bands van dit moment die je op één avond Jimi Hendrix (Stepping Stone), Live (Simple Creed) en Metallica (Present Danger) doen beleven als in hun beste dagen.
En op zaterdag 6 juli gaan de deuren om 14.00u open en zullen achtereenvolgens, in onze meest in-ternationale line-up ooit overigens, spelen: onze lokale helden van Fant, Ruv, The Muff, Peuk [BE], Daily Thompson [DE], Black Mirrors [BE] en een van de beste tribute bands ooit: AC/DC UK [UK].
Entree is slechts €8,00 per dag en onder de noemer ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, is de entree op zaterdag voor iedereen van 17 jaar en jonger helemaal gratis!
Het is dus te doen op vrijdag 5 & zaterdag 6 juli op het festivalterrein bij Sportpark “De Steinakker” in Stramproy. Mocht je in de tussentijd toch nog vragen hebben of meer info willen? Check de website: minirok-stramproy.nl of word vriendjes met : facebook.com/minirokfestival

Stramproyenaren in het nieuws ?
Deze keer hebben we weer een inwoner uit Stramproy gevonden die in het nieuws was. Niet zo heel moeilijk deze keer, want er stond een paginagroot artikel over Lies Bocken in de Limburger van zater-dag 22 juni 2019. Lies werkt als verzorgende in het verzorgingstehuis St. Jozef in Nederweert. En hou je vast : dat al voor het 56e jaar ! Omdat het niet netjes is om de leeftijd van dames te vermelden, doen we dat niet, maar voor de rekenaars onder u, toch een tip. Lies zou al 8 jaar met pensioen kunnen zijn. Ze heeft echter nog zoveel plezier in haar werk, dat ze elke week 20, soms wel 30 uur werkt. Als een soort “oproepkracht” weten ze haar veel vaker te vinden dan ze volgens contract ( 4 uur) zou moeten werken. Lies heeft nog zoveel plezier in het werk met dementerende ouderen, dat ze nu een voorbeeld is op de wervingscampagne voor medewerkers in de zorg. Kijk da’s nog eens hart voor de zaak en hart voor de medemens ! Hieel sjoeen Lies, gank zoee door !!! Wea zeen vreiselik greuuts op dich !

Naast dit “grote” artikel in de krant, vonden we ook nog een “kleintje”. In de rubriek “Brief van de Dag” worden in de landelijke Telegraaf, dagelijks korte lezersreactie opgenomen. Afgelopen zaterdag eentje uit Stramproy ! Hans van Bloemendaal schreef dat hij in de Jumbo in Stramproy zo goed geholpen werd. Als hij samen met zijn rolstoelgebonden vrouw boodschappen deed, kwam hij vaak een hand te kort. Met name bij het inladen van die boodschappen in de auto. Hoe leuk is het dan dat er iemand mee gaat om je daarmee te helpen. Topservice van de Jumbo, aldus Hans. En zo kwam Stramproy ook “kort” in de landelijke Telegraaf.

Bibliotheek zoekt deelnemers voor onderzoek
Het Bibliocenter, met ook een vestiging in Stramproy, doet momenteel een onderzoek om de wensen en verwachtingen van de lezers (en niet-lezers !) in kaart te brengen. De wereld verandert, en de biblio-theek ook ! Men zoekt naar nieuwe activiteiten, nieuw aanbod voor lezers en luisteraars. Alles is daarbij gericht op het hebben en houden van een aantrekkelijk plek voor de Roojer mensen. Naast “leesvoer”, kan dat ook best iets anders zijn. Denk aan (taal)cursussen, telefooncursussen, taallessen of lokale kunst !. Kortom, alles wat letterlijk in de Bieb zou passen….. Als u weer eens in de Bieb komt, vul de vragenlijst dan in. Als u nooit in de bieb komt, ga eens kijken of er toch iets van uw gading is. En vul natuurlijk ook die lijst (digitaal) in. Van lezen wordt je slimmer….net als van muziek !