Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 26
DINSDAG 02 JULI 2019
Deze week hebben we ook weer een en ander aan mededelingen staan. Ondanks een tropische week, was er toch weer van alles te doen in het dorp. Eigenlijk wat veel voor 1 week, dus de uitkomst van het beraad met betrokkenen over de bevrijders van Stramproy laten we even staan. Dat vergt enige uitleg, maar we komen toch uit bij de Brigade Piron als de bevrijders van Stramproy. De volgende week leg-gen we meer in detail uit waarom we denken dat dit zo is !

MiniRok Festival 2019: nog enkele dagen : 5 & 6 juli !
Stramproy heeft van alles te bieden, zelfs al jaren een heus popfestival. Het komend weekend weer voor de 13e keer, op het terrein naast de sporthal en voetbalvelden. Een “klein” festival, want er komen géén tienduizenden mensen. Maar voor liefhebbers van goede coverbands, of nieuw talent is het ge-woon een supergezellig festival om mee te maken. Op vrijdag komen de stevige rock- & roll tribute bands aan bod, die de tijden van Jimi Hendrix, Metallica en Live zullen doen herleven. Vanaf 20.00 uur ben je welkom, tegen een zeer vriendelijke entreeprijs. Zaterdag is het meer de familiedag, dus ook met kinderanimatie. De kids gaan zelf een bandje vormen en optreden !. Maar daarnaast is er ook weer stevige muziek, met een superband uit Engeland : AC-DC UK. Kijk voor het volledige programma op de website: minirok-stramproy.nl of word vriendjes met : facebook.com/minirokfestival

Jaarmarkt op woensdag 3 juli
Komende woensdag is de traditionele Jaarmarkt er weer op het Kerkplein in Stramproy. Vanaf 13.30 uur kan u hier terecht voor de mooiste koopjes die een weekmarkt u kan bieden. Lekker Indonesische hapjes , groenten, verse en gebakken vis, kleding, kaas, bloemen en vast nog veel meer ! Zeker de moeite waard om eens even langs te gaan. Voor het weer hoef je het niet te laten, we krijgen wellicht weer “normaal” Nederlands weer. Dat na de warmste juni-woensdag uit de geschiedenis van onze me-teorologie vorige week. Nu is de voorspelling dat het mogelijk 21 graden kan worden, met een zonne-tje. Dus goed te doen voor iedereen, en eventjes naar de gezellige markt !

Info-avond over bouwen in Stramproy op 25 juni
Afgelopen dinsdag was het broeierig warm, maar toch nog erg druk op de informatie-avond over “Bouwen in Stramproy”. De Dorpsraad Stramproy maakt zich al lange tijd hard voor nieuwbouw in ons dorp, en is blij met de opkomst van 250 inwoners op deze avond. Die kregen 4 concrete projecten toegelicht door de initiatiefnemers. Van zeer concreet (oude DA, met 7 appartementen en 3 studio’s) naar (zeer) waarschijnlijk (Burg. Smeijersstraat 6 senioren huurwoningen start in 2020), of bakkerij Hen-drikx (6 levensloopbestendige woningen + 4 starters appartementen). Het grootste project is meteen ook nog het lastigste : plan Lambroek. Daar zijn 35 woningen in diverse categorieën gepland (vrije sector; schakel; vrijstaand). Het plan is om in het derde kwartaal een wijziging van het bestemmings-plan aan te vragen. Dan duurt het 26 weken om die procedure af te ronden. Daarna worden concrete tekeningen van huizen gemaakt.. Met een beetje mazzel start de bouw dan eind 2020, of begin 2021. Voor meer info kunt u bij de initiatiefnemers terecht. Voor andere bouwplannen in Rooj : bij de Dorps-raad !!

Als Dorpsraad vragen we nu meteen ook aandacht voor plannen voor na deze lopende projecten ! We willen immers in totaal zo’n 150 woningen bouwen tot 2030 ! Waar komt de tweede helft van dat aantal dan terecht in Rooj ?? Er zijn al een aantal plannen voor herinrichting van het centrum van Stramproy. De ALDI wil graag groter worden, en dan zou een tweede (3e ?) laag met appartementen boven de nieuwe winkel mogelijk zijn. Maar ook aan de andere kant van de N292, omgeving slagerij Brouns en bouwbedrijf Stuljens is nu een “leeg” deel van Stramproy. De Dorpsraad heeft kennis genomen van een interessant project dat daar in 4 fases gebouwd zou kunnen worden. In de eerste fase volgt bebouwing van het terrein van bouwbedrijf Stultjens en slagerij Brouns. Die panden worden gesloopt, en maken plaats voor bouwkavels, en een appartementencomplex. Daarna volgen nog meer ambitieuze fases 2, 3 en 4….Nog allemaal in de globale planfase, maar iets waar wij als Dorpsraad zeker het overleg met de gemeente mee in willen gaan. Want bouwen in Stramproy is en blijft belangrijk voor de leefbaarheid van het hele dorp ! We vertrouwen op een coöperatieve houding van gemeente en politiek in deze.