Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 34
DINSDAG 27 AUGUSTUS 2019
 Nu we weer aan een hittegolf gaan beginnen, zitten we alweer in de laatste week van augustus. Het gaat zowel hard met de buitentemperaturen, als in de tijd van het jaar. Na een druk weekend in Rooj, allerlei evenementen, maar ook een trauma-helikopter op bezoek, nu weer een “gewone” week. De sporthal heeft een compleet nieuwe dakconstructie gekregen, en vanaf 2 september kan daar weer getraind en gespeeld worden. Kortom : de zomer lijkt buiten nog niet voorbij, maar is dat wel !

Roojer koffietafel
Op vrijdag 6 september 2019 organiseren De Dorpsraad en het Sociaal Platform een speciale koffieta-fel voor inwoners van Stramproy. Daarover hebben we al eerder iets laten weten. Maar de vorige week viel dan ook de folder in ieders brievenbus, met de uitnodiging. Deze heeft tot wat vragen geleid. Voor wie is die koffietafel eigenlijk ? En is deze ook echt gratis voor iedereen, of moeten dan ook wollen dekens of serviesgoed kopen ?. De Roojer koffietafel ( voor de jongeren : brunch) is echt voor ieder-een ! Dus ook voor u en voor jou ! Het doel van deze bijeenkomst is een gezellig samenzijn voor al onze dorpsbewoners, jong en oud, waarbij speciaal uitgenodigd worden degene die:
• een lichamelijke beperking heeft
• zich eenzaam voelt
• financieel een moeilijke tijd door maakt
• er alleen voor staat.
Zo willen we iedereen, en zeker diegene die dat niet vanzelfsprekend of lastig vinden, een gezellige (en voedzame) middag bezorgen. Indien nodig kan er voor aangepast vervoer worden gezorgd. U kunt zich deze week nog aanmelden, via de folder, of een mailtje naar de Dorpsraad. Door deze opgave weten we dan hoeveel mensen we kunnen verwachten op 6 september. Zeker de moeite waard, want u krijgt een heerlijke koffietafel voorgeschoteld, en het kost u helemaal niets ! Meldt je wel aan voor 1 sep-tember zodat het voor ons duidelijk is voor hoeveel personen wij graag de tafel mogen dekken.

Kunstroute pakte weer groots uit
De Kunstroute van het afgelopen weekend in ons dorp had weer van alles uit de kast gehaald. Geves-tigde kunstenaars in 15 tuinen, op mooie plekken. Een kunststof kunstwerk op het Kerkplein, en graffiti spuiten op een grote Carnavalswagen. Zelf knutselen voor de jeugd o.l.v. de Jeugd Dorpsraad, en RICK-schilderwerken in de kerk. Veel muziek, bij een (te) warme zon. Met koffie en vlaai bij de Nijsmo-len. Er was dus weer van alles te doen in Rooj !

Pastoor Notermans krijgt mooi en passend afscheid
Na bijna 23 jaar vierde pastoor Harry Notermans afgelopen zondag zijn afscheid van de 4 parochies in Altweerterheide, Tungelroy, Swartbroek en Stramproy. In een volle kerk werd een mooie dienst gehou-den, waarna met 3 muziekgezelschappen (fanfare; schutterijen) naar de Zaal werd getrokken. Ook daar volgde een mooi programma, met zelfs een ereburgerschap van de gemeente Weert ! Vanuit de kerk-besturen is een prachtig schilderij aangeboden met daarop de 4 kerken. Gemaakt door Els Maes. Be-halve een pastoor, vertrekt met Harry Notermans ook een zanger, schrijver, auto-deler, Bonte Avond artiest, dirigent, wandelaar en Optochtdeelnemer naar Ubach over Worms. Pastoor Notermans : heel hartelijk dank voor uw inzet voor Rooj en de Roojer mensen in de afgelopen 23 jaar ! Veel succes in uw geboortestreek.

Glasvezel : een laatste ronde voor aansluitingen
Na het dorp, en daarna de buitengebieden, volgt nu nog een laatste ronde voor aansluitingen op het glasvezelnet. Vanuit de organisatie daarvan, zijn aan ongeveer 70 adressen in Stramproy brieven ge-stuurd dat hun huis mogelijk aangesloten kan worden op het snelle glasvezelnet. Als Dorpsraad gaan we weer in overleg met de organisatie, op 27 augustus aanstaande, om zoveel mogelijk inwoners een keuzemogelijkheid te geven. De groep is relatief klein, maar we proberen ook hiervoor een goed aan-bod te laten maken. Mogelijk dat er nog meer info gegeven wordt over deze mogelijkheid.

Stramproyenaren in het nieuws:
Weer een opvallend bericht in de krant, en op de onvolprezen app van WeertdeGekste : een circus in Stramproy ! Afgelopen week gingen de kinderen van de basisschool wel op een heel bijzondere wijze de eerste schoolweek invullen. Ze kregen les in…..circusacts ! Onder veel belangstelling werden de kinderen trucjes bijgebracht, en acrobatentrucs geleerd. Voor sommigen niet echt de toekomst, maar er zaten zeker enkele zeer getalenteerde kids tussen. Die zien we misschien nog een keer terug in het circus, of gewoon bij KVW in Rooj !