DINSDAG 29 OKTOBER 2019
Stramproy oogst prima bij Rabo Fonds
De Rabobank geeft al haar leden al enkele jaren de kans om een club naar keuze financieel te onder-steunen, door een stemming. Zo ook in 2019, nu onder de naam Rabo Club Support. Doordat het in-legbedrag verhoogd is naar 175.000 euro, leverde elke stem nu ruim 5 euro op. Elk lid van de Rabo-bank kon zo 5 stemmen toebedelen aan verenigingen, maximaal 2 stemmen per vereniging. Dat kan een vereniging al gauw honderden euro’s opleveren, dus het is zaak om de achterban te activeren om op Roojer verenigingen te stemmen. De resultaten werden dinsdag 22 oktober bekend gemaakt, en wederom wisten de verenigingen uit Stramproy uitstekend te scoren !. Met stip op 1 stond het Weerter Hospice, die in totaal 4700 euro kregen. Maar daarna was de top tien grotendeels uit Stramproy !!!.
De 10 verenigingen die het meeste scoorden waren :
-1- Ouderenvereniging St. Willibrordus : 2082,- euro
-2- Stichting Leefbaarheid Stramproy : 1706,- euro
-3- Beéle Erfke : 1660,- euro

Daarna volgden Brevendia (1413); Kinder Vakantie Werk (1316); EHBO (1172); Beugelclub (1090); Zij-Actief (946), Da Capo (900) en de Fanfare (848). Op de website van de Rabobank is de hele uitslag terug te vinden. Want ook diverse kleinere verenigingen hebben een aardige cent opgehaald. Dankzij deze gift van de Rabobank, kunnen diverse Roojer verenigingen weer mooie activiteiten ondernemen. Mooi om te zien hoe de netwerken in ons dorp hier voor een prachtig financieel opstekertje gezorgd hebben. Dank aan de Rabobank !

Fanfare zorgt voor verwarring met vliegveld
Komend weekend zal de Fanfare St. Willibrordus ons allemaal meenemen op een wereldreis. De vlieg-tickets liggen al klaar voor iedereen. Deze muzikale trip zal ongetwijfeld weer een feest der herkenning worden, waar menigeen blij van wordt. Toch is de aanloop van dit muzikale hoogtepunt ook bijzonder te noemen. Door in het Blaadje te melden dat er een vliegveld zou komen is Stramproy, nu Schiphol duidelijk te klein wordt, sloeg de verwarring bij de inwoners toe. Zeker toen er ook nog tekeningen van de landingsbanen in het dorp verschenen, ging er links en rechts toch wel iemand geloven in dit na-maaknieuws. We leven in een tijd van “fake-news” en ook in Stramproy moet je niet altijd geloven wat men opschrijft. Maar als PR-stunt was het natuurlijk een meesterlijke zet, de aandacht was gevestigd op een prachtig mooi herfstconcert van onze eigen Fanfare. Komend weekend mag je in de Zaal in-checken voor de reis van je leven !

Ontruiming JUMBO op zondagmiddag
Afgelopen zondag om kwart voor drie was het even alarm bij de Jumbo in Stramproy. Door een gaslek in de koelingen van onze supermarkt, werd met spoed alle bezoek uit de winkel verwijderd. Een van de aanwezige klanten meldde zich met duizeligheid, en werd door de gealarmeerde hulpdiensten nageke-ken. Ook de brandweer was snel ter plaatse en deed een aantal metingen. Omdat de zondag een steeds drukkere winkeldag wordt, was de commotie groot. Het duurde een tijdje voor de rust weer was terug gekeerd, en de winkel open kon voor winkelend publiek.

Pand Slagerij Brouns krijgt nieuwe bestemming
De Dorpsraad heeft recentelijk een aangenaam gesprek gehad met Pieter Brouns, over de huisvesting van arbeidsmigranten in de voormalige slagerij Brouns, midden in het dorp. Het pand is inmiddels ver-bouwd tot 2 reguliere woonhuizen. Pieter Brouns heeft per 1 november het pand verhuurd aan een be-kende Tungelroyse ondernemer die een uitzendbureau voor arbeidsmigranten runt. In het verbouwde pand komen royale kamers voor 10 arbeidsmigranten. Grote kamers, veel privacy, en direct toezicht door de werkgever. In eerste aanleg geldt de huurovereenkomst voor 5 jaar. Deze vorm van huisves-ting voldoet in de ogen van de Dorpsraad veel beter aan menswaardige oplossingen voor het pro-bleem van migrantenhuisvesting. Wij voorzien weinig of géén stress bij de bewoners, en daarmee ook niet in de buurt. Sleutelwoorden zijn kleinschalige, kwalitatieve bewoning en adequaat toezicht. Net als voor de bewoning van het pand op de plek van de oude DA. Zo kan het ook. Voor het andere migran-tenproject, in het WBM-gebouw kan dat allemaal niet gezegd worden. Daar loopt op dit moment de bezwaarprocedure tegen de vergunningverlening. De volgende stap is een hoorzitting hierover, wellicht ergens in november.

Herfst vriendelijk voor wandelaars
We zitten in de laatste dagen van oktober, en lijken nu toch wel echt de herfst in te schieten. De afge-lopen maand was deels nat en koud, maar kende ook regelmatig (zeer) warme dagen. Denk nog maar even aan de wandeltocht van de fanfare, of het afgelopen weekend. Heerlijk om er even op uit te trek-ken, en een mooie wandeling te maken. We hebben natuurlijk een prachtig buitengebied, met mooie natuur. Daarom zat het weer lekker vol bij het Vosseven, in het afgelopen weekend, met vele blije wan-delaars en fietsers. Wel is het einde van de zomertijd erg zichtbaar : om 18:00 uur is het al donker !