MAANDAG 11 NOVEMBER 2019
Bladkorven in Stramproy mogelijk weggehaald!
Van een dergelijk bericht schrik je toch? Hoezo weggehaald? Waarom? Waar moet ik dan naar toe met al die bladeren die nu vallen ? Toch bestaat er een reële kans dat de bladkorf bij u in de buurt ver-dwijnt. Elk jaar zet de gemeente Weert in het najaar op een aantal locaties een bladkorf neer. Dit om de overlast die veroorzaakt wordt door gemeentelijke bladeren in privétuinen, te beperken. Deze korven zijn echter alleen bestemd voor blad, géén snoeiafval maar zeker ook géén andere rommel. De bakken worden wekelijks geleegd. Alternatief is dat iedereen met het bladafval naar de (gratis) Milieustraat in Weert rijdt. We hebben nu een waarschuwing ontvangen, dat als er wederom ander afval in een blad-korf zit, de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst. Helaas zijn er in Stramproy enkele locaties waar allerlei (snoei)rommel is gedumpt bij en in de korven. Dat kan consequenties krijgen voor al die mensen die wél de regels volgen. Uitermate vervelend maar dit is wel de realiteit. Door de procesbege-leider Mieke Swinkels vanuit de gemeente Weert, is er een overleg gestart om de gebruikers op deze afspraak te wijzen. Van haar uit het vriendelijke doch dringende verzoek op correct gebruik van de bladkorven. Vooral aan degenen die de rommel in de korven dumpten het verzoek rekening te willen houden met de medemens. Met respect voor elkaar en voor elkaars regels moet het lukken.

Jeugddorpsraad wisselt grotendeels van samenstelling
Na 2 en half jaar gaan 8 leden van de Jeugddorpsraad plaatsmaken voor hun opvolgers. De jongelui gaan hun examenjaar in, en willen zich vooral daar op concentreren. Daarom werd op woensdag 30 oktober feestelijk afscheid genomen van Tijn Favié, Hieke Geelen, Naud Charlier, Lianne Niellissen, Imke Baetsen, Sven Schroeten, Beau van den Borne en Joyce Sniekers. Als eerste Jeugd Dorpsraad in Weert (en misschien wel Limburg) heeft deze groep zich uitstekend gepresenteerd. Succesvolle eigen activiteiten, zoals de Hapjes & Sapjestocht of de Escaperooms, werden afgewisseld met contacten met gemeente, Europarlement of Rabobank. Iedereen wilde wel iets van deze enthousiaste jongeren, met een mening en een plan ! Ze kregen veel en mooie aandacht in de media, en van sponsors. Kort-om een uitstekende start als Roojer Jeugd, waar ze zelf ook veel van geleerd hebben. We hopen dat ze als vrijwilliger actief blijven, vooral in Stramproy…. Eine dikke merci !

Afscheid van Hendrik Stals als fractievoorzitter
Ook bijzonder is het afscheid van fractievoorzitter Hendrik Stals, die zijn voorzittershamer overdraagt aan Peter Mols. Dorpsgenoot Hendrik Stals heeft meerdere jaren de CDA-fractie voorgezeten in de Weerter gemeenteraad. Daardoor waren Roojer zaken ongetwijfeld beter in beeld bij deze fractie. Nu gaat de voormalig voorzitter van de Dorpsraad Altweerterheide, Peter Mols, deze taak op zich nemen. Ongetwijfeld ook daar weer voldoende aandacht voor de dorpen en de lokale mensen. Hendrik : veel dank, en Peter : veel succes !

Jongerenkoor nu daadwerkelijk van start
Nadat het koor Sing for You stopte met haar activiteiten, heeft het “grote” koor Da Capo haar schou-ders onder een doorstart gezet. En met succes : het jongerenkoor is nu weer van start gegaan. Met een dirigente, en begeleiding op piano gaat weer een groep van zo’n 20 jongeren lekker zingen. Omdat zingen heel goed is voor je ontspanning, en aantoonbaar stress verminderend werkt, misschien ook een aanrader voor jou ? Je kan voor alle leeftijden terecht in Stramproy, van Jongerenkoor, via Da Capo tot Ouderenkoor. Gaan we nog meer blije en opgewekte mensen zien in het dorp !

Nu een ontruiming van de ALDI !
Afgelopen vrijdag bleek dat de supermarkt ALDI in Stramproy even ontruimd moest worden ! Door een lek bleek er een gaslucht in de winkel te hangen, en werden alle klanten even naar buiten gestuurd. De Roojer brandweer kwam polshoogte nemen, alles door meten, en kon daarna de boel weer veilig ver-klaren. Door kordaat handelen van het eigen personeel had de ALDI het probleem zelf in feite al opge-lost. Na de ontruiming van de JUMBO enkele weken geleden, was de ALDI nu aan de beurt. Opmerke-lijk, beide supermarkten met een soortgelijk en ongebruikelijk probleem.