DINSDAG 21 JANUARI 2020
Prinselijke receptie van de Zoatmaale
Afgelopen zondag was de gebruikelijke receptie voor de nieuwe heersers van de Zoatmaale, jeugd en volwassenen. Prins Sten en jeugdprins Jens, prinses Loes en jeugdprinses Isis kregen van alle kanten felicitaties, toespraken, uitdagingen en vooral veel handjes. Met die club zal het vast wel weer een heel gezellige Vastelaovundj worden. Misschien zelfs met een winnend liedje bij het LVK ? Wie weet….. Als Dorpsraad verheugen wij ons nu al op het overdragen van de macht over Stramproy naar deze nieuwe heersers. Die zullen de zaak vast weer helemaal op de kop gaan zetten, en menigeen goede zin bezor-gen. En dat is heel goed voor de leefbaarheid van Stramproy.

Burgemeester in zwaar weer
We melden in de rubriek “Roojer inwoners in het nieuws” vaak iets bijzonders, opvallends en meestal leuks uit het lokale nieuws. Nu is er wel nieuws, maar helemaal niet leuk of gezellig. Onze prominente inwoner burgemeester Jos Heijmans heeft met een lastig dossier te maken gekregen, inzake de beste-ding van subsidiegeld aan een stichting waar hij zelf voorzitter van is. Door een publicatie in de Lim-burger is een stroom aan nieuws op gang gekomen. Vele inwoners van Weert reageren op de sociale media, de columnisten van de Limburger hebben volop inspiratie. De publiciteitsgeest is uit de fles. Er komen vele vragen voorbij, nog meer meningen en nog weinig antwoorden. Onder andere over de ruim-te die de gemeenteraad toestaat aan B&W in dossiers. We weten weinig over de kwestie die hier nu speelt, maar herkennen wel het beeld van een erg volgzame gemeenteraad, met name in het dossier van de arbeidsmigranten voor het WBM-gebouw. Hoe werkt het dualisme in de gemeente Weert ? Deze nieuwe kwestie zal nu onderzocht worden door een speciale commissie, om te toetsen of de integri-teitsregels hier voldoende gevolgd zijn. Daar zal in de komende weken vast meer nieuws over volgen.

Pastoor Notermans weer in het nieuws
Tijdens de recente Boontje Aovundj heeft pastoor Notermans weer op ludieke wijze opgetreden in Stramproy. Daarbij heeft hij zijn opvolger pastoor Amal meteen een spoedcursus Roojs laten doen. Hieel sjoeen allemaol ! Maar weer terug in zijn nieuwe parochie in Landgraaf, was de lol snel over. De Drievuldigheidskerk in Rimburg, een klein plaatsje naast Waubach, moest gesloten worden. Gebleken was dat drugsgebruikers hier onderdak zochten en hun materiaal schoon maakten. Drugsspuiten die in de wijwaterbakjes werden gereinigd. Afval werd achtergelaten, en ook werd een slapende drugsgebrui-ker uit de kerk gehaald. Vanwege deze zaken werd de kerk overdag gesloten. Dat zijn géén prettige zaken, maar ook hier zal pastoor Notermans wel een goede oplossing voor zoeken. Wij wensen hem daar veel wijsheid bij.