Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 4
DINSDAG 28 JANUARI 2020
Hardleerse automobilist
Een berichtje wat ons opviel in de media. De politie van Cranendonck heeft een 29-jarige man uit Heeze staande gehouden omdat hij wederom in de fout was gegaan. Het rijbewijs van de man was geschorst omdat hij vorig jaar onder invloed van alcohol en drugs door Stramproy reed. Vorige week in Heeze werd de man wederom betrapt omdat hij, zonder rijbewijs, was gaan rijden. Nu ging hij in Helmond nog een keer de fout in. De man was weer gaan rijden, dit keer met een kind in de auto, zo meldt de dienstdoende agent via Instagram. De auto van de man is in beslag genomen en zal naar alle waar-schijnlijkheid worden vernietigd. Als je zo 3 keer in korte tijd de fout in gaat, dan vraag je er ook om…

Dorpsraad op bezoek bij collega’s in Nederweert
Op uitnodiging van de gemeente Nederweert heeft de Dorpsraad Stramproy hun werkwijze uitgelegd aan de collega dorpsraden in die gemeente. Vertegenwoordigers van Ospel, Eind, Leveroy, Budschop, Opseldijk en Nederweert zijn bezig om hun rol in de lokale gemeenschap te versterken. Daarbij wilde men in gesprek met een collega in de buurt, en dat werd Stramproy. We hebben uitleg gegeven over de Roojse aanpak. Vooral het houden van regie, door te kiezen voor thema’s die je zelf ook wil op pakken, sprak aan. Ga géén dingen doen die je eigenlijk niet wil doen, kies voor zaken die je energie opleveren, was de kernboodschap. Na een leuke en verdiepende discussie keerden we weer terug naar het eigen dorp.

Stramproyenaren in het nieuws
Deze keer hebben we ook weer enkele mensen ontdekt die het lokale nieuws hebben gehaald. Aller-eerst zien we Edwin Briels, onze Myanmar-dorpsgenoot, nu een hele avond gaat vertellen over zijn avonturen daar. De culturele commissie organiseert een verhalenavond hiervoor op zaterdag 15 februa-ri in de Zaal. Mooi om te zien dat Edwin, na zijn eerdere reisverhaal, nu uitgebreid zal ingaan op zijn belevenissen in Birma.
Maar we zagen ook dat twee heel jonge inwoners Jesse Creemers en Tijn Sieben een mooie prestatie hebben geleverd. Zij behaalden met de Reddingsbrigade in Weert een zilveren medaille op het Neder-lands kampioenschap reddend zwemmen / life saving. Dat prachtige resultaat leverde weer een eervol-le vermelding op, bij het recente Kiwanis sportgala in Weert. Mooi gedaan jongens, iets om trots op te zijn !
En dan kregen we ook nog de koning op bezoek in Weert. Willem Alexander wilde weten hoe het alle-maal werkte bij het Zelfregiecentrum in Weert, waar kansarme inwoners aan de slag kunnen. Wie beter dan Moniek van der Lans uit Stramproy kon dat aan de koning uitleggen. Dat leverde natuurlijk heel mooie foto’s op, waarbij Moniek prominent naast, voor en achter de koning te zien is. Mooie actie Moniek !