DINSDAG 17 MAART 2020
Corona, corona, corona….
De hele wereld is in de ban het corona-virus. In Nederland worden vrij drastische maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan. Evenementen worden afgelast, sportwedstrijden gaan niet door en bezoek bij ouderen wordt afgeraden. Dus niet bij oma op bezoek in Rust in Rooj, niet naar Breven-dia gaan kijken. Maar ook het jaarlijkse uitstapje van de Dorpsraad is uitgesteld, net als de jaarverga-dering van de Beugelclub. Zou het toneel het komende weekend nog doorgaan ? Blijft de school echt nog wel open ? Of gaat ook die op slot ? En is er nog genoeg te koop bij de JUMBO ? De schappen waren even leeg afgelopen weekend…. In Weert is de Weerter Kwis al uitgesteld, zou de Roojer Kwis op 24 oktober wel doorgaan ? En het concert van Da Capo ?? Of het Schuttersfeest van St. Antonius oppe Heij ? Det zal toch waal ! Waat ein gedoons… . Er blijven genoeg vragen over, maar we leggen de beslissingen maar bij de deskundigen neer, en proberen zoveel mogelijk mee te werken aan de maatregelen. Toch worden allerlei zaken in snel tempo tot een groot probleem verheven. Kijk ook maar eens naar stikstof of PFAS. Zouden dergelijke problemen enkele decennia ook al gespeeld hebben, of is elke vorm van relativering verdwenen in de huidige maatschappij ? Hoe je er ook naar kijkt : de im-pact van dit alles is groot, grillig en razendsnel ! We hopen dat uw dagelijkse leven in Stramproy er niet al te veel door aangetast wordt ! En misschien komt er nu ook wat tijd om weer meer samen, thuis te ondernemen. Zit er toch nog iets positiefs in deze crisis !

Pierre Sijben 30 jaar raadslid
De afgelopen week bleek dat Pierre Sijben 30 jaar lang raadslid in de Weerter gemeenteraad is. Dus al geruime tijd voordat Stramproy gefuseerd is met Weert. Wij hebben grote waardering voor de wijze waarop Pierre zich inzet voor de lokale bevolking, ook die van Stramproy. Zo is Pierre al jaren een trouwe gast op de Nieuwjaarsreceptie in Stramproy, vaak op de fiets vanuit Laar. Daarnaast is Pierre ook zeer goed ingelezen in diverse dossiers, die ook Stramproy raken. Daarmee is het toch een beetje een witte raaf in de gemeenteraad. We hebben Pierre leren kennen rondom de aanpassing van het Kerkplein, ARK en Kempenbroek, het WBM-gebouw en het dossier rond subsidies door burgemeester Heijmans. Goed voorbereid, oprecht geïnteresseerd en makkelijk benaderbaar. Voor de Dorpsraad een prettig persoon om mee te sparren en samen te werken. Daarmee ook onze dank voor 30 jaar inzet !

Stramproyenaren in het Nieuws
Regelmatig komen er inwoners van Stramproy in het nieuws. Die willen we in deze rubriek ook even in de schijnwerper zetten. Voor als je het niet gezien hebt, of om duidelijk te maken dat er veel bijzondere mensen in Stramproy wonen of woonden. Deze keer zagen we een jonge dorpsgenoot groot in beeld in het blad Via Weert en de digitale krant De Limburger. Noah Demba vertelde uitgebreid over haar hobby: rugbyen. Daarbij kwam ook aan bod dat ze lid van de Dorpsraad was, en lid van de EHBO Limburg. Noah breekt een lans voor vrouwen in de rugby, en wordt als sterspeelster van Maastricht Rugby Club genoemd. Nou : voor ons is het ook een ster in Stramproy !