Untitled Document
Nieuwsarchief









MEDEDELINGEN WEEK 17
DINSDAG 05 MEI 2020
Mededelingen Dorpsraad Stramproy
De coronacrisis zorgt nog steeds voor veel aanpassingen en beperkingen. Voorzichtigheid blijft gebo-den, het virus is nog steeds zeer actief en soms ernstig ziekmakend. Toch worden mondjesmaat enke-le maatregelen versoepeld. De basisschool en kinderopvang kunnen weer van start. Tandarts en fysio-therapeut zijn weer aan het werk. Maar ook de weekmarkt mag weer open. Nu de kapper nog, want menig coupe is toe aan het betere snoeiwerk….Als België dan ook weer wat versoepeld, en de grenzen weer open doet, zal het weer een stormloop worden bij de Jumbo en Aldi…Zoals gesteld : voorzichtig-heid blijft geboden.

Weekmarkt in Stramproy weer deels open
Vanaf komende woensdag 6 mei mag de weekmarkt in Stramproy weer beperkt open. De gemeente Weert volgt hierin het besluit van de Veiligheidsregio Midden Limburg, die aangeeft dat er weer le-vensmiddelen op de markt verkocht mogen worden. Andere spullen nog niet, alleen levensmiddelen, als vis, groenten & fruit, kaas, snoep, banket en maaltijden. Natuurlijk met de nodige maatregelen, waarbij de anderhalve meter afstand de belangrijkste is. We weten zeker dat onze marktmeester Jules Henkens, net als de marktmensen, heel blij is om weer aan de slag te kunnen ! Net als wij……

Schuttersfeest en “Foute Party” naar juni 2021
Helaas kan niet alles weer opgepakt worden en doorgaan in dit jaar. Nu is er weer een evenement ver-schoven naar het volgende jaar. Schutterij St. Antonius van de Roojer Heij heeft het geplande bonds-schuttersfeest van juni doorgeschoven naar 20 juni 2021. Ook het grote feest en de muziekavond met Q-Music, de “Foute Party” gaat een jaar later plaats vinden, op 18 juni 2021. Alleen de gedachte al dat we straks weer gewoon een mooi schuttersfeest en muziekspektakel kunnen bijwonen in het eigen dorp… En daar een heerlijk koud getapt pilsje kunnen drinken….Daar krijg je wel echt zin in !

Kinder Vakantie Werk 2020 nog onzeker
Voor Kinder Vakantie Werk is het nog niet duidelijk wat er mogelijk is in 2020. De scholen gaan weer beginnen, maar grote evenementen mogen voorlopig nog niet. KVW Stramproy heeft nog géén defini-tieve beslissing genomen over het kinderfeest dit jaar. Voorlopig gaat men er van uit dat het door kan gaan van 10 tot 14 augustus 2020, maar het is duidelijk dat er nog van alles tussen kan komen. De opgaves voor dit jaar zijn wel al gestart, dus we blijven optimistisch over de editie 2020. Nu de school-kinderen zo lang in beperking thuis hebben moeten zitten, zou KVW in augustus natuurlijk nog fantasti-scher zijn, als het iedere toch al is. We duimen voor kinderen en leiding !

Waterleiding Beeleweg : 3 maal is scheepsrecht ?
We lazen een bericht over een waterleidingbreuk in de Beeleweg. Dat is op zich geen nieuws, maar hier is het al de derde keer dat de leiding kapot gaat. De eerste keer stond de straat helemaal blank, en werden vele huizen afgesloten van het water voor een tijdje. Nu was de breuk minder hevig, maar toch weer de nodige overlast. Zit hier een slecht stuk leidingwerk in de grond ? Heeft men gewoon pech ? Of is er toch iets anders aan de hand ? Zou iemand water terug aan het leveren zijn, net als bij stroom van zonnepanelen ? Nu het (eindelijk) weer eens geregend heeft, is die pomp voor de tuin niet meer nodig, dus wat water terug leveren is dan misschien een optie. De vorige keer dachten we nog aan het Beele-Erfke, die extra zwemwater voor de eenden zouden kunnen gebruiken. Echter, een langdurig, openhartig en diepgaand gesprek met zowel Jac Bensch als Jan Levels leerde dat het Beele Erfke er helemaal niets mee te maken had. Zoals altijd wisten die zelf hun zaken goed te regelen, en hadden een eigen en betere oplossing gevonden voor het eendenbad. Dan is het misschien toch een verzakte mijngang in de Beeleweg, die vroeger door de Zoatmaale als smokkelpad gebruikt werd? We gaan op onderzoek uit.

Muziek maakt mensen blij en slim !
De fanfare weet het al heel lang : muziek maakt blij en slim. Er ligt nu zelfs een wetenschappelijk rap-port over dit effect van muziek op mensen. Maar zonder een professor die ons dat komt zeggen, we-ten wij dit eigenlijk ook al een hele tijd. Muziek helpt je om de dagelijkse zorgen even te vergeten, en je humeur duidelijk te verbeteren. Kijk maar eens naar de fanfare-leden die op Koningsdag het Wilhelmus speelden op meerdere plekken in het dorp. Allemaal blije gezichten ! Of bij de Dodenherdenking op 4 mei, waar muzikanten ook weer voor stemmige sfeer zorgden door op meerdere plaatsen de Taptoe te blazen. Maar ook anderen weten mensen met muziek op te vrolijken, en dat kunnen we in deze tijden goed gebruiken. Zo troffen we twee accordeonspelers aan in de tuin van Kwartierstaete. Lekker in het zonnetje zitten, met veel luisteraars op de balkons van het appartementencomplex. Hieel sjoeen gedo-an mannen ! Wie herkent deze twee muzikanten op de foto’s, ze zijn best wel BR (= bekende Roojer). Stuur je antwoord naar de Dorpsraad, en maak kans op een lekkere proemevlaai van bakkerij Snijders. Dat is de prijs die we onder de inzenders verloten !