Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 22
DINSDAG 09 JUNI 2020
Afvaldump bij containers aan Burg. Smeijersweg
Al meerdere jaren staan er afvalcontainers bij het voetbalveld, voor “speciaal” afval. Hier kan je als burger afval kwijt dat je thuis uit de stroom restafval hebt verwijderd. Glas, plastic, metaal en ook kle-ding en schoenen. Mooie voorziening voor mensen die mee willen helpen om het milieu te ontlasten, en bruikbare afvalstromen weer te laten recyclen. Helaas zijn er ook burgers die deze plek gebruiken om afval te storten, dat hier niet thuis hoort. Letterlijk ALLES kom je dan tegen : tuinafval, zitbanken, koel-kasten, huisafval etc. etc. Ook worden zakken met kleding opengemaakt, en nagespeurd op bruikbare spullen. De rest blijft als een berg troep op de grond liggen. We vermoeden dat een kleine groep het zo bederft voor iedereen. Al jaren is dit een plek die vaak ergernis oproept. Daarom is er een tijd een camera geplaatst om te kunnen volgen wat hier gebeurd. Sinds die verdwenen is, zijn de problemen ook weer terug. Schandalig hoe mensen zich hier uitleven, en er een grote puinhoop van maken. Afge-lopen zaterdag hebben we daarom ter plekke gesproken met de gemeente-BOA. Voor een deel zullen mensen niet precies weten wat hier gestort mag worden, dus lees goed op de containers wat er wel in mag. Voor een deel is het probleem ook dat de containers te vaak vol zijn. Frequentere afvoer van het afval is aangevraagd, waardoor er niets naast de containers gezet hoeft te worden. Want dat trekt veel ander vuil aan. Tot slot hebben we gevraagd om de onwillenden strenger aan te pakken. De vervuiler betaald mag hier letterlijk uitgevoerd worden. Misschien met terugkomst van de live-camera. We hopen dat deze aanpak zal leiden tot het gebruik van de afvalcontainers, zoals ze bedoeld zijn. Dat zou een hoop ergernis schelen, en voorkomen dat het parkje opgedoekt wordt….

Boels Ladies Tour nog in de race om door te gaan in 2020 !
Hierbij een update van de voorbereidingen op de Boels Ladies Tour. Het leek er lang op dat deze inter-nationale fietstocht voor dames-prof wielrensters dit jaar niet door zou kunnen gaan. Toch is er nog een kans dat we dit jaar toch gastheer kunnen zijn in Stramproy van deze groep wereldtop wielrensters. De 5 etappeplaatsen trekken mede vanwege de corona-maatregelen met Thijs Rondhuis, de landelijk organisator van de Boels Ladies Tour, gezamenlijk op om de kans op het laten doorgaan van de Boels Ladies Tour 2020 zo groot mogelijk te laten zijn. Thijs Rondhuis heeft als grote wielerorganisator zelf zitting in de landelijke werkgroep die een nationaal totaalplan aan het opstellen is voor grote sporteve-nementen in Nederland vanaf 1 september 2020. 15 juli a.s. is de deadline waarop een “go or no-go” besluit genomen moet zijn. Thijs Rondhuis heeft grote hoop op een “go”. Etappe Stramproy-Weert is op vrijdag 4 september gepland, met de ploegenpresentatie en start op het Kerkplein in Stramproy.

Woensdag 2 september Nijmegen (proloog)
Donderdag 3 september Gennep (tijdrit)
Vrijdag 4 september Weert
Zaterdag 5 september Sittard-Geleen
Zondag 6 september Arnhem (slot-etappe)

Gedoe in de gemeenteraad van Weert

We willen er eigenlijk helemaal buiten blijven, maar enkele woorden moeten we er toch aan wijden. Wat een gedoe in de gemeenteraad van Weert afgelopen woensdag. Via WeertdeGekste en de Limburger is en was alles helemaal te volgen. Je kan zien en horen hoe alle hoofdrolspelers aan het woord kwamen in de affaire Heijmans. Met toenemende verbazing en verbijstering voltrok zich een proces van over en weer modder gooien, en diepgaande verwijten naar elkaar. Géén club waar je bij wilt horen, niets om trots op te zijn. Zoals we al eerder melden : dit proces kent alleen maar verliezers, en nu hebben we allemaal kunnen zien en horen waarom. Ook de inwoners van Weert en Stramproy mogen we bij de verliezers rekenen. Er zullen nog vele woorden volgen, te beginnen met het aanstaande kort geding. We zijn nog uit de ellende van beschuldigingen aan elkaar. Zelfreflectie zou hier op zijn plaats zijn, we gaan zien of daar ergens een begin mee gemaakt wordt.. Laat iedereen zijn eigen conclusies maar trekken, wij willen er eigenlijk géén woorden meer aan vuil maken.