DINSDAG 16 JUNI 2020
Met de komst van enkele meer dan welkome regenbuien, fleuren de natuur en de gewassen op het veld meteen weer op. Met grote stappen groeit en bloeit weer van alles. Tot ons genoegen lijken de proces-sierupsen dit jaar ook wat minder talrijk te zijn, we hoorden van een melding van 30 % minder in onze provincie ! Er was ook nog een uniek ongeval in het dorp : er botste een boot op een auto… Zo veel water was er toch ook weer niet gevallen uit die regenbuien… En nog zo’n algemene mededeling waar u wellicht niet echt veel aan heeft : de dorpsraad heeft weer een keer “live” vergadert, de eerste keer sinds 17 februari ! Laat die afname op de corona-ellende maar doorzetten….

Werkzaamheden aan de provinciale weg N292
In opdracht van de provincie Limburg wordt asfaltonderhoud uitgevoerd aan de N292 (Maaseikerweg) in Stramproy. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend, zodat de verkeershinder en over-last tot een minimum worden beperkt. Van vrijdag 26 juni 19.00 uur tot maandagochtend 29 juni 6.00 uur is de weg daarom afgesloten. In de week van tevoren zijn er al enkele kleinere werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N292, N280, Rijksweg A2, N273 en een deel over de Belgische provinciale weg. Deze omleidingsroute wordt ter plekke via bewegwijzering aangegeven. Voorafgaand aan het weekend zijn er voorbereidende werkzaamheden aan de rotonde N292/Bergerothweg. Deze werkzaamheden zijn in de nacht van maan-dag 22 juni op dinsdag 23 juni. Voor verkeer is er dan een omleidingsroute, via Savelveld – Berge-rothweg – Wilhelminastraat – Molenweg. Dit wordt ter plekke aangegeven. In diezelfde week, de week van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni worden overdag werkzaamheden uitgevoerd aan de putdeksels binnen de bebouwde kom (Stramproy). Het gaat om kleine, plaatselijke werkzaamheden waar verkeer minimale hinder van ondervindt. Als het goed is kan de weg daarna weer een hele tijd zorgen voor een optimale bereikbaarheid van Stramproy.

Rooj Boulevaar
Via de website www.rooj.nu hebben we u in de coronatijd met 7 afleveringen van Rooj Boulevaar op de hoogte gehouden van kolderiek en serieuzer nieuws uit het dorp. Nu het dagelijkse en verenigingsleven weer meer en meer op gang komt, gaan we (voorlopig) stoppen met Rooj Boulevaar. We verwachten dat het nieuws op www.rooj.nu meer van de verenigingen gaat komen, die aan het opstarten zijn. Puine, Pel & Veuske, en alle mensen achter de camera : van harte bedankt voor de prachtige afleveringen van Rooj Boulevaar. Filmpjes insturen mag u overigens altijd, die kunnen we nog steeds kwijt op de website.

Roojer mensen in het nieuws.
U kent deze rubriek zeker al, een plek waar we aandacht kunnen geven aan inwoners die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest. Zo krijgen we een hele verzameling BR-ders : Bekende Roojer. Deze keer vielen 3 zeer muzikale meiden ons erg op. Op zaterdag 13 juni was de “girl-band” JEM met 2 nummers te horen en zien bij Stephan’s Pianobar, een programma bij Qmusic Nederland. JEM bestaat uit Janne Maes, Elvy Janssen(Stramproy-Noord) en Mariska van Akkeren en maakt akoestische meer-stemmige luistermuziek. Werkelijk prachtig ! Met regelmaat zijn ze in de regio te horen en te zien. De opnames zijn terug te zien en horen bij: https://qmusic.nl/nieuws/jem-en-stephan-zingen-covers-van-vance-joy-en-armin-van-buuren. OOk op WeertdeGekste is hier aandacht aan besteed. JEM is verder te vinden op facebook(@muziek.JEM), instagram en binnenkort op Spotify. Voor meer info: mu-ziek.jem@gmail.com Zo : na al deze terechte aandacht voor deze muzikale wonderkinderen, wachten we nu op een moment dat we ze weer live kunnen horen !

Appartement 3 maanden op slot
Op 29 januari 2020 is een illegale hennepkwekerij aangetroffen op de bovenverdieping van een pand aan de Julianastraat. Bijna 5 maanden later, lezen we dat dit pand nu voor 3 maanden gesloten wordt door de burgemeester van Weert. Lijkt ons een beetje laat, om dat pas een half jaar na dato te doen. Misschien begrijpen we het niet meer allemaal, maar dat is de laatste tijd wel vaker het geval met nieuws uit Weert.

Uitreiking koninklijke onderscheidingen op 2 en 3 juli
Maar gelukkig krijgen we ook heel goed en mooi nieuws uit Weert ! De uitgestelde uitreiking van konin-klijke onderscheidingen, zal nu doorgang vinden op 2 en 3 juli. Daarmee krijgen de 8 nieuwe gedecoreer-den uit Stramproy dan ook aandacht en waardering die ze verdienen. Wij zijn superblij met deze gedeco-reerden : Truus de Bruin, Fred Camp, Jacques van Dael, Mat Keijers, Harry Notermans, Annie Steijvers-Jacobs, Frans Verhaag en José de Winter-Hendrikx. Van harte proficiat allemaal met deze enorme blijk van waardering voor jullie inzet voor de lokale samenleving hier in Stramproy. Nu blijkt dat de feitelijke uitreiking van de lintjes zal plaatsvinden op 2 en 3 juli, gelijktijdig in heel Nederland. Daarna zullen ook wij in Stramproy op de gebruikelijke feestelijke wijze, een mooie bijeenkomst organiseren. Daarbij zullen we al deze toppers nog eens mooi in het zonnetje zetten. We hebben het nieuws nog maar net, dus de voor-bereidingen moeten nog van start gaan. We mikken op 4 of 5 juli als datum voor de Roojer festiviteiten. Volgende week hoort u hier meer over.

Rare mail voor buren-app
De afgelopen week hebben een aantal mensen in de omgeving van de Horsterweg / St. Maartenslaan een vreemde brief in de bus gekregen. Met namaak postzegel, en zogenaamd uit naam van een bewo-ner. In de brief maakt men reclame voor een gratis en besloten buurt-app, via Nextdoor. Pas een beetje op, en kijk maar eens op internet over deze Nextdoor app. Daar spreekt men o.a. over oplichting en misbruik. Eerst goed kijken, dan goed nadenken en overweeg om dan pas een besluit te nemen. Zit een luchtje aan….