DINSDAG 23 JUNI 2020
 De zomer komt weer in volle vaart terug, en een waren hittegolf komt onze kant uit. We zijn de afgelo-pen jaren al wat gewend aan hoge temperaturen, maar nu we weer naar 30 of 33 graden gaan, valt het toch weer niet mee. Wat ook niet mee valt, zijn twee eenzijdige ongelukken de afgelopen week in Stramproy. Eerst op de Amentstraat, effe de bocht gemist. En dan eindig je op de akker… Of dat nou alleen maar door de drank kwam? En even later die week, werd een boompje op de Ellerweg vakkun-dig platgelegd. Zo krijgen we het stikstof-probleem natuurlijk nooit opgelost. Daar hebben we alle bo-men voor nodig ! Dus blijf tussen de lijntjes a.u.b.

Roojer mensen in het nieuws.
U kent deze rubriek zeker al, een plek waar we aandacht kunnen geven aan inwoners die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest. Zo krijgen we een hele verzameling BR-ders : Bekende Roojer. De vori-ge week de “girl-band” JEM. Deze week vielen ons meerdere berichten op.
Allereerst was ere een groot en heel openhartig artikel van Carla Aengevaeren in de Limburger. Carla vertelt op een ontroerende manier over haar leven, dat niet alleen maar over rozen is gegaan. Ze moest al vroeg afscheid nemen van Chris, haar man. Daarna volgde een leven als in een emotionele acht-baan. Met fysieke ellende, corona op haar werk, en veel stressmomenten. Toch weet ze ook de mooie momenten in het leven te ontdekken en kan Carla erg genieten van kinderen en kleinkinderen.
Daarnaast lazen we ook over hoe het ziekenhuis in Weert in en uit de coronacrisis is geraakt. Onder andere uit de mond van onze eigen Rita Peerlings, die als communicatieadviseur werkt bij het zieken-huis. De eerste coronapatient kwam binnen op 9 maart, en de (voorlopig) laatste op 27 mei. In die pe-riode was het reguliere leven in het ziekenhuis helemaal van de baan, en werd en geïmproviseerd. Dat leverde veel helden in de zorg op, mensen met een grote passie om de ander te helpen
En een beetje verstopt op facebook nog een erg leuk berichtje over de basisschool De Firtel. Nu er een heel andere invulling gegeven moet worden aan het einde van het schooljaar van groep 8, hebben ze een mooi idee bedacht. Ze maken een afscheidsboek ! Dat vind het Jeugdjournaal ook een mooi idee ! De komende week elke dag even aandacht voor de Firtel, en op donderdag uitgebreid over het “afscheidsboek”. Kijken dus allemaal ! Komt op de nationale televisie. Mooie Rooj-promotie.

Brevendia op Rooj.nu
De website www.rooj.nu is erg populair, mede door het lokale nieuws. Nu staat er weer zo’n mooi arti-kel op over Brevendia. Lars van Lier maakt duidelijk dat ook in deze lastige tijden het belang van (sa-men) sporten groot is. Verenigingen maken voor een groot deel hoe de Roojer samenleving er uit ziet. Ook bij de voetbalclub Brevendia. Of je nu voetbalt, bestuurt, scheidsrechter of leider bent. Of zorgt voor de kantine of het veld. Voor al die taken is er een plekje voor iedereen als vrijwilliger bij Breven-dia, en wellicht ook nog andere Roojer verenigingen. Dus als je door de coronacrisis weer eens na-denkt over een leuke en zinvolle hobby : ga eens naar de website van Brevendia, of stap zo het sport-park de Steinakker op!

Uitreiking koninklijke onderscheidingen op 2 en 3 juli
We hebben de vorige week al gemeld dat de 8 nieuwe gedecoreerden uit Stramproy op 2 en 3 juli hun koninklijke onderscheiding uitgereikt zullen krijgen in het gemeentehuis van Weert. Dan mogen Truus de Bruin, Fred Camp, Jacques van Dael, Mat Keijers, Harry Notermans, Annie Steijvers-Jacobs, Frans Verhaag en José de Winter-Hendrikx hun lintje ook echt tonen aan de buitenwereld. Van harte proficiat allemaal met deze enorme blijk van waardering voor jullie inzet voor de lokale samenleving hier in Stramproy. Inmiddels is duidelijk dat we hen op zondag 5 juli, in de voormiddag met een feestelijke bijeenkomst willen feliciteren met dit feit ! Om 09.30 start dit met een mis in de kerk, waarna op het Kerkplein het publieke deel zal plaatsvinden. Vanwege corona gaan we dan met de in totaal 14 gedeco-reerden en hun gasten naar de Zaal. De overige genodigden worden op het kerkplein feestelijk ont-haald op een hapje en een drankje ! We moeten rekening houden met de maximale groepsgrootte van 100 personen. We hopen op uw begrip, maar kunnen wel een aangepast feestje aanbieden!

Komend weekend werkzaamheden aan de provinciale weg N292
In opdracht van de provincie Limburg wordt asfaltonderhoud uitgevoerd aan de N292 (Maaseikerweg) in Stramproy. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het weekend, zodat de verkeershinder en over-last tot een minimum worden beperkt. Van vrijdag 26 juni 19.00 uur tot maandagochtend 29 juni 6.00 uur is de weg daarom afgesloten. In de week van tevoren zijn er al enkele kleinere werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N292, N280, Rijksweg A2, N273 en een deel over de Belgische provinciale weg. Deze omleidingsroute wordt ter plekke via bewegwijzering aangegeven. Voorafgaand aan het weekend zijn er voorbereidende werkzaamheden aan de rotonde N292/Bergerothweg. Deze werkzaamheden zijn in de nacht van maan-dag 22 juni op dinsdag 23 juni. Voor verkeer is er dan een omleidingsroute, via Savelveld – Berge-rothweg – Wilhelminastraat – Molenweg. Dit wordt ter plekke aangegeven. In diezelfde week, de week van maandag 22 juni tot en met vrijdag 26 juni worden overdag werkzaamheden uitgevoerd aan de putdeksels binnen de bebouwde kom (Stramproy). Het gaat om kleine, plaatselijke werkzaamheden waar verkeer minimale hinder van ondervindt. Als het goed is kan de weg daarna weer een hele tijd zorgen voor een optimale bereikbaarheid van Stramproy.