MAANDAG 13 JULI 2020
Zomervakantie
De zomervakantie zal de komende tijd het leven van velen gaan beheersen. Zelfs in deze vreemde co-ronatijd, gaan we een tijdje wat anders doen dan leren, studeren, werken of de vereniging bezoeken. Vakantie in verre landen wordt dit jaar vaak ingeruild voor vakantie in eigen land, of gewoon heel erg in de buurt. En daar is zeker niks mis mee ! Want we weten soms wel hoe het streetfood smaakt in Viet-nam, maar hebben nog nooit een heerlijke gebakken vis op de Waddeneilanden gegeten. Of kennen de tempels van de Maya’s in Zuid Amerika, maar zijn nog nooit bij de hunebedden in Drenthe geweest. Nou, dit jaar zullen ontdekkingstochten in eigen land volgen, en die zullen verrassend goed kunnen uitpakken ! Zelfs als je gewoon in Rooj blijft, en er hier eens een beetje op uit trekt met fiets of wan-delschoenen.

Ook de Dorpsraad heeft haar laatste vergadering vóór de zomer al gehad, en gaat ook een week of 4 op radiostilte. Mogelijk dat we af en toe nog reageren via het Blaadje, of de digitale nieuwsbrief, maar dat zal mondjesmaat gebeuren. En als het heel goed bevalt in Drenthe of de Waddeneilanden of het Fluppeböske : dan even helemaal rust…

Daarna gaan we weer met hernieuwde energie verder met de zaken die alleen in Rooj belangrijk zijn, of de moeite van het oppakken waard zijn. Dus dan weer verder met de invulling van de kermis 2020, het dossier WBM-gebouw, de actie “Schone Kunsten” en de voorbereidingen van het Buitentoneel. En hoe zal het programma Bouwen in Stramproy zich verder ontwikkelen ? Kan er nog gebouwd worden, en hoe gaat het met de lopende projecten ? Zal de rommel bij de milieucontainers bij het voetbalveld dan goed aangepakt zijn ? De acties zijn in ieder geval in gang gezet. ! En hoe gaan de bloemen voor Stramproy Bloeit er dit jaar bij staan ? Komt die prijsvraag er nog wel voor de beste bloemen, daar was toch sprake van ? Belangrijk is natuurlijk ook dat de verenigingen weer zo goed mogelijk de draad kunnen oppakken na de zomerstop, met de coronabeperkingen die er dan ook nog wel zullen zijn. Ligt daar nog een taak voor de Dorpsraad ?
Ook de Jeugddorpsraad is druk met een spectaculair programma voor het volgende jaar. Die willen iedereen weer gaan verrassen.

Dus ook in de zomerstop zullen we vast nog wel eens nadenken over de thema’s die spelen in Rooj.
Maar voor nu : maak er een leuke vakantietijd van, of hier of elders. Rust uit, en blijf gezond. Dan zien we elkaar weer na de zomervakantie !