Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 36
DINSDAG 08 SEPTEMBER 2020
Kermis in Stramproy definitief afgelast
Eigenlijk zou er nu al een beetje drukte moeten zijn voor de kermis. Niet zo erg als vroeger, toen de tuin er dan keurig bij moest liggen, de poets gedaan moest zijn, en niet te vergeten : gebakken en gekookt voor de hele familie. Maar toch zou de kermis anno 2020 weer voor wat extra’s gezorgd hebben. He-laas is niet zoals het was in 2020, en dus ook de Roojer kermis niet. Want er zal dit jaar helemaal niets op het Kerkplein staan van de kermis. Géén rups, géén carrousel, géén snoepkraam en géén viswagen. De kroegen zijn wel open, maar met de corona-maatregelen. Zeker nu landelijk de besmettingen weer stijgen, lijkt er geen ander oplossing dan het afgelasten van dit volksfeest. Om er toch nog een beetje een vrolijke draai aan te geven heeft het Roojer Sociaal Platform wel nog een aardigheidje in petto. Met een beetje steun van de Dorpsraad, gaat het Sociaal Platform proberen om nog iets van de kermisge-zelligheid bij de mensen thuis te brengen. We hopen dat volgend jaar weer gezelligheid op het Kerk-plein te vinden is.

Roojer mensen in het nieuws
Inmiddels is deze rubriek toch wel een blijvertje geworden. We kijken het lokale en regionale nieuws goed na, om te zien of een dorpsgenoot daar aan het woord is geweest. Soms vinden we dat zelf, soms worden we geholpen door onze lezers. Deze week was een dorpsgenoot uitgebreid aan het woord over de coronacrisis in het ziekenhuis. Ysbrand Schouten woont in het prachtige Roojer buiten-gebied, en is bestuurder van het Viecuri Ziekenhuis in Venlo. Samen met een aantal collega’s lichtte hij in de Limburger van zaterdag toe hoe de corona-crisis verliep in de ziekenhuizen in Limburg. Van tips van Chinese collega’s, die eerst wat overdreven leken, en oefeningen van een pandemie “die we toch nooit zouden meemaken”. De realiteit was echter heftig en overdonderend. Ziekenhuizen werden geheel anders ingericht en gebruikt. De verpleegkundigen moesten fysiek en mentaal zwaar aan de bak, en werden de nieuwe helden van de maatschappij. Ysbrand stond mede aan het hoofd van de Venlosse organisatie om alles in goede banen te leiden.

Burgerloket in de Zaal weer open ?
Nu zaken weer een beetje terug naar normaal gaan, lijkt het er op dat het loket Burgerzaken in de Zaal weer open kan gaan. Uit zeer goed ingelichte bron blijkt dat deze ruimte coronaproof gemaakt is, zodat de openstelling een kwestie van tijd lijkt. Toch fijn dat je hier weer terecht kan voor allerlei zaken met de gemeente. Paspoort, rijbewijs of vergunning is hier te regelen. Zonder afspraak, en zonder parkeerkos-ten. Jarenlang voor gepleit dat deze voorziening in het dorp blijft, dus fijn als die weer open gaat na een half jaar sluiting. Helaas kan dat niet gezegd worden van het loket van de Rabobank. Dat zal niet meer open gaan op de huidige locatie. Misschien naar een (tijdelijke) andere locatie? We houden u op de hoogte.

Weert nodigt uit om mee te denken
Hoe ziet Weert, en dus ook Stramproy, er uit in 2030 dus over 10 jaar. Wat gaat er veranderen, welke dingen moeten we nu al in gang zetten om dan klaar te hebben? Van 10 tot 20 september krijgen alle Weertenaren, en dus ook Roojenaren, de kans om hier hun mening over te geven. Er komen 10 kijk- en luisterplekken daarvoor in de gemeente. En daarvan komt er eentje op het Roojer Kerkplein. Ook gaat men straatgesprekken aan, en kan je een mening geven via een online platform. Grijp je kans, en maak jouw toekomstvisie voor stad en dorp bekend via deze kans.


Dorpsraad organiseert opruimdag zwerfvuil op zaterdag 19 september
Een idee waar we als Dorpsraad al enige tijd mee spelen, is het samen opruimen van zwerfafval, en andere rommel in het dorp en langs de buitenwegen. Helaas kunnen sommigen de verleiding niet weer-staan om blikjes, flesjes, papier, eetzakken of tuinafval langs de openbare weg te dumpen. Er is zelfs een dag uitgeroepen om wereldwijd deze rommel langs de wegen op te ruimen : de World Clean-up Day. Dat is op zaterdag 19 september, in Stramproy van 10.00 tot 12.00 uur. De gemeente Weert stelt hier materialen en afvalcontainers voor ter beschikking, de Dorpsraad regelt de routes en wat versna-peringen. We roepen iedereen op om mee te doen, en deze storende troep op te ruimen in ons dorp. Aanmelden mag, dan weten we wat we kunnen verwachten (i.v.m. materialen en catering).