DINSDAG 27 OKTOBER 2020
Verenigingsleven ligt weer grotendeels stil…
We zitten nog midden in de gedeeltelijke lock-down, hopende dat dit geen volledige lock-down gaat worden. Kijkend naar de getallen van positief geteste mensen, ziekenhuisopnames en overledenen, stemt ons dat ook niet positief. Als dat maar goed gaat deze keer….
Wat we wel zagen is dat een Roojer bedrijf (AED Solutions) op hun nieuwe onderkomen in Weert, een teststraat heeft opgericht voor snelle tests op corona. Deze is bedoeld voor bedrijven, die snel willen weten of hun medewerkers inzetbaar zijn, en daar soms ook nog een certificaat van moeten hebben. Binnen 1 uur is er duidelijkheid of de persoon positief is op corona.

Wat veel minder leuk is : het grotendeels weer stilvallen van verenigingen. Jammer dat we genoodzaakt zijn om hier ook een tandje terug te gaan, en niet meer kunnen deelnemen aan diverse verenigingsacti-viteiten. Ook in de horeca kan je niet meer terecht, dus het wordt weer stil en donker in deze tijd. Als we daarmee van de dreiging afkomen is dat nog te doen, maar dat moet wel nog blijken. Voorlopig rustig thuis blijven, en wachten op betere tijden. We hopen dat iedereen dit vol kan houden.

Roojer mensen in het nieuws
Ondanks alle beperkingen hebben we toch nog een Roojer in het Nieuws weten te ontdekken de afge-lopen week. Rick Creemers uit ons dorp heeft bij het NK Jeugd Trial een zilveren medaille in de wacht gesleept. De 16-jarige motorcoureur wist in de afsluitende elfde manche van het seizoen deze plek te behouden in de algemene stand. En dat is heel knap, dus onze hartelijke gelukwensen daarmee. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Snelheid is niet een bepalende factor. De rijders hebben moed en inzicht nodig om de speciale hindernissen te nemen. Die hindernis-sen worden non-stops genoemd. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt. Veel trainen maakt dat je een betere triallist wordt. Trial wordt de “hogeschool van de motor-sport” genoemd. Trialmotoren zijn speciaal voor de trialsport ontwikkeld. Omdat in Nederland uitslui-tend op afgesloten terreinen gereden wordt is geen kenteken of rijbewijs nodig.

Buitentoneel “Vossen van de Spik” drie keer genomineerd voor prijzen
Afgelopen week werden de genomineerden voor de verkiezing van de beste Limburgse amateurtoneel stukken bekend gemaakt. Het stuk “Vossen van de Spik”, geregisseerd door Johan “Broabenjer” Kor-ten werd in 3 categorieën genomineerd. Meest opvallende stuk, beste vrouwelijke hoofdrol (Karin Slaats als “mooder”) en beste mannelijke bijrol (Thei Verdonschot als SS-officier). Het duurt nog even voordat de prijzen bekend worden gemaakt, maar we wensen Johan nu alvast veel succes, En in 2022 zal er in Stramproy een volgend buitentoneel van Johan te zien zijn, in goede samenwerking met de schrijver Frits Criens. Het stuk heet “Euver de grens” en zal bij de Broekmolen te zien zijn. Dan kunt u zelf de kunsten van Johan en Frits kunnen aanschouwen in ons eigen prachtige buitengebied.