Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 47
DINSDAG 24 NOVEMBER 2020
Nog steeds is de wereld en het land in de ban van corona. Maar ook in Stramproy is corona alom aan-wezig, dat wordt steeds duidelijker. En het virus is onvoorspelbaar, heftig en gemeen. We hebben ook nu te maken met relatief veel besmette dorpsgenoten, en nog erger : mensen die het virus niet hebben overwonnen. Heel heftig allemaal, en het maakt duidelijk dat voorzichtigheid geboden blijft. Vanaf 1 december moeten we verplicht aan het mondkapje. Dus als je in de winkel bent, of andere openbare ruimtes is een mondkapje verplicht. Sommigen trekken al die maatregelen in twijfel, of nog extremer : denken dat het allemaal een groot complot is. Ons advies : kijk eens om je heen, en praat eens met de nabestaanden van slachtoffers. Die zullen je misschien op andere gedachten brengen.

Buslijn 74 van Arriva
De enige route met het openbaar vervoer met de bus, is lijn 74 die van Stramproy via Weert naar Ne-derweert loopt. Elk jaar in december worden wijzigingen in de dienstregeling doorgevoerd, die moeten zorgen voor optimaal vervoer van A naar B. Nu heeft Stramproy een (oud) inwoner die dicht bij het vuur zit, en meteen weet wat er allemaal veranderd gaat worden. Onze oud-pastoor Harry Notermans is lid van ROVER, en gaat zo in overleg met Arriva over de dienstverlening. En dhr. Notermans heeft nog steeds aandacht voor Stramproy, dus hij heeft ons laten weten wat er gaat veranderen :
Hartelijke groeten uit Waubach.
Als ROVER-lid wil ik even laten weten wat er gaat gebeuren met lijn 74 in de nieuwe dienstregeling m.i.v. 13 december a.s. Er wordt niet of nauwelijks gesnoeid. Wel heeft Arriva als volgt ingegrepen vanwege continu op-tredende vertragingen, m.n. in de spitstijden. Lijn 74 Nederweert – Weert – Stramproy · Als gevolg van gewijzig-de rijtijden veranderen de aankomst- en vertrektijden. Hierdoor is het ook noodzakelijk gebleken om enkele ritten te ‘knippen’ bij Station Weert. Hiermee komt de punctualiteit weer op de gewenste norm.
Praktisch vertaald: een aantal ritten vanuit Stramproy eindigt in Weert aan het busstation, terwijl een andere bus in de vervolgrichting (Nederweert) dan al een paar minuten eerder is weggereden. Dat betekent voor mensen oet Rooj (en Tungelder) die naar het ziekenhuis willen, dat ze op een aantal momenten van de dag moeten overstappen op het busstation. Voor hen is dat ongemakkelijk; voor iedereen is het voordeel dat de bus beter op tijd gaat rijden (op dat laatste mag u natuurlijk nauwkeurig gaan letten!).Kunt u hier iets mee?
Met vriendelijke groeten,
pastoor Harry Notermans

Nou da’s toch een mooi bericht uit Waubach !

Roojer mensen (en dingen !) in het nieuws
De vorige week wisten wij al iets te melden over een naakte inwoner (?) van Stramproy, die zich in het adamskostuum over de wegen in ons dorp voortbewoog. Na een aanhouding door de politie leek het probleem verholpen. Maar dat was maar van korte duur, want op maandag werd dezelfde figuur aan-gehouden bij een inbraak bij Colada in Weert. Zou hij daar kleren en schoenen willen ophalen ? Na weer een aanhouding, bleek op dinsdag dat hij had ingebroken bij Flavours in Weert ! Nu de maag aan het vullen, want zo in je nakie lopen, kost natuurlijk veel energie …. Amper opnieuw in vrijheid, trof de poli-tie dezelfde gast aan op een dak, weer bij Flavours. Zou hij zijn schoenen vergeten zijn ??? Het is nu alweer enkele dagen stil rondom dit figuur, maar we denken dat we hier nog meer van gaan horen…

Ook nadrukkelijk in het nieuws is onze inwoner Jos Heijmans. Zijn boek komt deze week uit, en zal verschijnen bij o.a. de Benelux. Daarin zal de situatie rondom het AZC in Weert worden toegelicht. Maar ook de lokale politiek en de manier waarop het afscheid van de burgemeester tot stand is gekomen zal vanuit het perspectief van Jos Heijmans worden beschreven. Dat zal ongetwijfeld rode oortjes opleve-ren bij diverse hoofdrolspelers uit de lokale politiek. Doet allemaal een beetje Trumpiaans aan, en de vraag is natuurlijk wat nu echt gebeurd is. Er zijn niet alleen in Amerika meerdere waarheden….. We vrezen dat het boek daarmee nog niet dicht kan. We wachten al op de vervolg-boeken, met de titels “Wendy’s Waarheid” en “Geert deed niets verkeerd” of “WBM : Wat Beter Moet”. De Benelux zal het nog druk krijgen met de feestdagen!

Veel leuker is de aandacht die het 3e Roojer Laesplenkske krijgt in de lokale media. De Heemkunde vereniging brengt dit uit, met weer een aantal mooie Roojer woorden. Opgezet via Lei Steijvers, met tekeningen van Els Maes. In totaal 18 oude woorden voor alledaagse voorwerpen, lichaamsdelen en dieren. De vorige 2 plankjes zijn ook weer in de handel gebracht, dus je kunt iedereen weer blij maken met de feestdagen. De Benelux zal het echt druk krijgen met de feestdagen…..