Untitled Document
Nieuwsarchief









MEDEDELINGEN WEEK 2
DINSDAG 12 JANUARI 2021
De eerste week van het nieuwe jaar is alweer achter de rug, en het nieuwe normaal is toch niet zoals het oude normaal… Géén kinderen naar school, géén nieuwjaarswensen op je werk, maar thuis achter de buis. Géén recepties of bijeenkomsten van de vereniging of de gemeente. Wel nare en rare beelden uit Washington, waar Trump maar net tot bedaren lijkt te komen. Zou hij onze opmerking in de vorige me-dedelingen gelezen hebben ? Wel beangstigend als de beschaafde wereld in de USA zo kan reageren en achter een man blijft staan, die niet tegen zijn verlies kan. Gelukkig ver weg, hopelijk steekt deze mentaliteit de oceaan niet over. In Stramproy blijft het “rustig” al is het ook wel de vraag of je daar nog wel over spreken in deze corona-tijden. Helaas kunnen we daar niet al te veel aan doen, doen wachten tot het overgaat. Inmiddels zijn de eerste inwoners van Stramproy ook al ingeënt tegen het virus, name-lijk medewerkers van de ziekenhuizen ! Toch nog een geheel andere kleine positieve waarneming : de dagen lengen weer !

Roojer mensen in het nieuws
Ja, we hebben er weer een : een Roojer inwoner die het lokale, regionale of landelijke nieuws wist te halen. Dit keer zelfs nieuws in de grootste landelijke krant De Telegraaf, van zaterdag 9 januari 2021. Een erg leuk en lekker bericht over paddenstoelen ! Door Oakfield / Pleunis worden daar al sinds 1955 champignons geteeld, nog steeds het grootste product daar. Inmiddels liggen deze witte lekkernijen al in vele supermarkten in Nederland, België en Frankrijk. Met de 3e generatie Pleunis aan het roer is er nu echter ook aandacht voor meer exotische soorten paddenstoelen. De shiitake kennen we al, maar wist u dat hier ook koningsoesterzwam, eikhaas en bundelzwam wordt geteeld. Zeer smaakvolle varianten, die door de culinaire afdeling van de Telegraaf getest werd. Ze hebben wel een langzame auto, want ze doen 20 minuten over het stukje van Weert naar Stramproy…. Maar eenmaal in ons dorp kregen ze uitleg van Arthur Pleunis, die als hoofd teelt, alles wist te vertellen over de smaakbommen. Een nieuw-tje was dat de zakken met substraat na kieming weer even gemasseerd worden, om meer knoppen te krijgen van de paddenstoel. We vermoeden dat de journalisten met een goed gevoel en meer kennis terug zijn gereden naar Amsterdam. Mooie Stramproy promotie, goed gedaan Oakfield en Arthur.