Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 8
DINSDAG 02 MAART 2021
In een wereld met wat tegenstrijdige ontwikkelingen, zien we de eerste versoepelingen van de corona-beperkingen van kracht worden. De kappers kunnen ons eindelijk van die corona-coupe af helpen. Ook de schoonheidsspecialiste, pedicure en masseur mogen weer aan de slag. Wat zal het dorp daar van opknappen ! De sectoren die nog niets mogen komen links en rechts in opstand, en de acties zullen de komende tijd regelmatig het nieuws halen. Sportscholen, horecabedrijven, winkels en evenementen willen allemaal laten zien dat het daar ook veilig kan. Of de besmettingscijfers het daar mee eens kun-nen zijn is natuurlijk de vraag. Het maakt wel duidelijk dat we het toch allemaal een beetje zat zijn die corona. Dus kom maar op met die vaccinatie, en het gewone leven…..

Vastelaovundj 2021 in Rooj op regionale TV
Na een heel sober carnavalsseizoen, was er 15 februari toch nog iets bijzonders te zien op TV. Bij NPO 2 zond het programma Kruispunt, een programma uit over de carnaval in coronatijd. Naast de club in Geleen, en onze Rogstaekers uit Weert, was er een prominente plek weggelegd voor de Zoatmaale uit Stramproy. En daarmee is het seizoen toch nog niet afgelopen ! Want er komt nog een registratie van een bijzondere Einzelgängersoptocht bij L1 TV op zondag 14 maart aanstaande. Vanwege corona is dat een géén echte optocht, maar een weergave van bijna 70 stukjes “optocht” in heel Limburg. En jawel, onze eigen Roojer deelnemer Raimond Charlier is ook weer van de partij ! De opnames werden afgelopen zaterdag al gemaakt, op een corona-proof manier. Wil je daar meer over weten, kijk dan alvast naar de sneak-preview op www.Rooj.nu. Het echte werk is halfvasten te zien op L1 TV.
De Roojer vastenaovundj alweer op de (provinciale) TV !

Hoplr Stramproy binnenkort van start
We kennen allemaal facebook, instagram en andere social media. Nu is er ook een platform in de maak, genaamd Hoplr, dat zich richt op lokale verbondenheid. De oorsprong ligt in België, waar dit al in veel plaatsen is uitgerold. Enkele weken geleden werd de Dorpsraad benadert om dit systeem eens te testen voor Stramproy. Iedereen met postcode 6039 kan straks deelnemen aan een netwerk voor het organiseren van een buurtfeest, het uitlenen van materialen, het delen van spullen of het aanbieden van diensten. Heel laagdrempelig, en vooral : heel lokaal. Dus alleen in je eigen buurt, in dit geval je eigen dorp. Door Punt Welzijn in Weert is dit initiatief opgepakt, en ook ondersteund door de gemeente Weert. De komende weken zal een huis aan huis bericht verzonden worden met meer informatie. De Dorpsraad heeft al mee gedaan aan de test, en ziet het wel zitten als medium, of platform. Voor de geïnteresseerden is het een mooie gelegenheid om snel contact te leggen in je directe buurt, en daarna ook echt “life” contact te maken. Want dat is ook wel de bedoeling. Via het net een kruiwagen zoeken om te lenen, die je daarna ook daadwerkelijk ergens kan ophalen en later terugbrengen. Of een buurt-feest organiseren, en elkaar dan echt ontmoeten bij de BBQ.

Fotowedstrijd met verrassende winnaar
Door Grenspark Kempenbroek, de Belgische partner in het grensoverschrijdende Kempenbroek is re-cent een fotowedstrijd georganiseerd. Er waren 3 categorieën : mensen, flora& fauna en landschappen.
In de categorie “mensen” wist Michellee de eerste plaats te bemachtigen, met een foto van twee men-sen op de boombrug, bij Grave Driek. Toch mooi dat de boombrug die de Dorpsraad daar ooit heeft neergelegd, nu winnaar is van deze wedstrijd. Als u er zelf weer eens overheen loopt, zult u wellicht nog beter begrijpen dat dit echt een mooi plekje in het dorp is.