Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 9
DINSDAG 09 MAART 2021
We gaan langzaam naar de start van de lente toe, op 20 maart is het zo ver. Iedereen kijkt uit naar het einde van de winter, langere dagen, met meer “buiten-uren”. Als we dan ook nog iets soepeler met co-rona kunnen omgaan. Denk eens aan koffie met vlaai op een terras, of met vrienden weer een pilsje of een glas koude witte wijn…. Daar krijg je toch spontaan veel zin in. Nu nog even volhouden, dan komt dat er toch weer aan. Vorige week wisten we te melden dat de Boombrug over de Aa-beek bij een fo-towedstrijd gewonnen had. Nu blijkt dat die boombrug ook een grote aantrekkingskracht heeft op de familie bevers die zich daar in de buurt ophouden. Zelfs die twee dikke decennia oude eiken durven ze aan, en hebben ze al rondom aangevreten. Daarmee lijkt het vonnis voor die grote bomen getekend te zijn, en zullen we straks misschien wel drie boombruggen hebben daar.

Vergunning WBM-gebouw blijft in stand
De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak van diverse buurtbewoners tegen de pallen met het WBM-gebouw. Er valt juridisch niets af te dingen aan de door gemeente Weert verstrekte vergunning voor een migrantenhotel in dit voormalige kantoorgebouw. Alle 30 bezwaren zijn ongegrond of niet ontvan-kelijk verklaard. Dus de verbouwing om hier 195 arbeidsmigranten te gaan huisvesten gaan gewoon door. Voor de buurt en ook de Dorpsraad een zure appel, die waren immers tegen de komst van dit hotel in deze vorm. Een paar scherpe randjes zijn uit de oorspronkelijke plannen gehaald, zoals de kelderbewoning, met minimale raampjes. Ook worden de kamers nu kleiner, maar maximaal voor 2 personen, in plaats van 4 of 5 personen in dubbelgrote kamers. Toch blijven de zorgen voor menson-waardige woonomstandigheden en de daaruit voortvloeiende overlast bestaan. Nu de vergunning defi-nitief is, zal de inzet er op gericht zijn om die overlast tot een minimum te beperken, en het woongenot van de arbeidsmigrant te maximaliseren. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken, maar blijven alert.

Bekende Roojer minse
Regelmatig kunnen wij berichten over BR’ers (Bekende Roojer). Vaak leuke berichtjes die we van onze lezers krijgen, of zelf ontdekken in het nieuws. Deze week is het toch weer iets anders. We lazen name-lijk een leuk en een triest bericht over Roojer minse. Maar wel anoniem,….
We zullen maar met het trieste bericht beginne, dan hebben we het maar gehad. Op het parkeerterrein bij het voetbalveld, bij de afvalcontainers is wederom een grote vuilnis-dump gebeurt. Kennelijk is men niet meer in staat om met de auto door te rijden naar de milieustraat in Weert, en moet hier alles weg gegooid worden. Triest.

Dan maar snel door naar het leuke bericht. Er bleek een melding van brand te zijn in de Vloot, ergens achter het tankstation. Het bleek loos alarm te zijn, gewoon een forse fik in een stookton. Onwillekeurig gingen de gedachten meteen uit naar KWV-eindfeesten, waar precies in die omgeving gestookt werd tot de vlammen boven de kas van Bellefleur uitkwamen. Ook toen kwam de brandweer geregeld eens polshoogte nemen, maar kon na een pilsje weer terug naar de kazerne. Het zou toch niet dat Jaak ??? Nee, Jaak en/of Edith waren geheel onschuldig. Een ijverige en ook best wel bekende Roojer had deze keer de stookton eens goed gevuld, en zo een traditie in ere gehouden.