DINSDAG 22 JUNI 2021
 Na de eerste hittegolf van 2021, met enkele tropische dagen in de afgelopen week, gaan we nu weer een koelere periode tegemoet. Wellicht zal de regen die is aangekondigd zorgen voor een groeiexplo-sie in de natuur, en alles nog sneller laten veranderen. Door de hitte van de afgelopen dagen kunnen we ook zien of de bloemen van Stramproy Bloeit schade hebben opgelopen. Voorlopig lijkt het er allemaal goed op te staan, en zien we dat de start dit jaar heel goed is. Of het nou om de oude em-mers gaat, of de spiksplinternieuwe bakken : overal doen de bloemen het heel goed. Met dank aan de watergevers, die dit jaar weer eens loon naar werken lijken te krijgen. En wat te denken van de aan-staande versoepelingen ! De anderhalve meter wordt de nieuwe (en enige) norm. Als je anderhalve me-ter kan regelen, hoeven de mondkapjes niet meer op ! Dat zal even wennen zijn, om zonder die dingen weer rond te mogen lopen, en elkaar meteen te herkennen ! Gelukkig starten alle verenigingen nu ook weer op, en komen we snel terecht in het nieuwe normaal. Geniet er van ….

Pastoor Amal 50 jaar
Wat ook wel bijzonder was, heeft te maken met de verjaardag van onze pastoor Amal. Hij is 50 jaar geworden, en weet nu waar Abraham de mosterd haalt. Dit is niet onopgemerkt gebleven door een passende “abraham” in de tuin van de pastorie. Gekleed in een lang priestergewaad houd Abraham daar de wacht, en maakt iedereen duidelijk dat pastoor Amal 50 jaar geworden is. Proficiat pastoor.

Rabo Clubsupport start na de zomer : check je e-mail
Na de zomer start de inschrijving van Rabo Clubbsupport weer, een mooie en makkelijke manier voor verenigingen om geld binnen te krijgen. We kregen een melding door dat de e-mailadressen van voor-gaande jaren niet bewaard mogen worden, en soms ook tussentijds wijzigen. Als je als vereniging een inschrijfcode wilt ontvangen van de bank, zorg dan voor een actueel en correct e-mailadres, dat hoort bij je Rabo internetbankieren e-mail adres. Dat dient vóór 15 juli bij de bank binnen te zijn, anders kan je niet mee doen aan die actie. U kan dit zelf checken door in te loggen op internetbankieren, en bij “uw gegevens” het juiste e-mailadres te controleren of aan te passen. Kan zo maar honderden euro’s sche-len…

Roojer mensen in het nieuws
En jawel, we hebben er weer een gevonden : een BR-er (bekende Roojer). Deze keer wel een beetje verstopt achter een positief bericht in de krant van zaterdag. De kop van het artikel was “Oudercursus Weert uitgebreid naar de regio”. Een Weerter initiatief om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van hun eerste nakomeling, is erg succesvol gebleken. De nieuwbakken ouders weten dan beter wat er allemaal op hun afkomt, en ook welke minder leuke dingen daar bij horen. Betere inzichten, min-der stress, meer geluk. Vanuit de gemeente is onze eigen Riek Klaessen daar als beleidsambtenaar bij betrokken, en in de krant legt Riek precies uit hoe die cursus dan werkt. Riek weet natuurlijk dat bij succesvolle geboortes, de ans op een tweede weer groter is, en dat Kinder Vakantie Werk Stramproy dan de prachtige vereniging kan blijven die ze nu al is ! Good bezig Riek !
BUURT BENKSKES