DINSDAG 07 SEPTEMBER 2021
 De zomer laat zich nog even van zijn lekkerste kant zien. Veel zonneschijn en fijne temperaturen, een Indian Summer die heel goed voelt. En dat als de scholen weer gaan beginnen. Maar voor alle dingen die je nog buiten wilt doen is het toch wel mooi meegenomen. Zo zagen we heel veel Oranje op de racebaan in Zandvoort, waar alles Max was wat de klok sloeg. Wat een mooi gezicht, die volle tribunes vol enthousiaste fans. En of dat allemaal corona-proof was, laten we maar over aan anderen. Maar ook in Stramproy was er van alles te doen de afgelopen week. Daar gaan we ook even aandacht aan besteden. Hoe dan ook : we wensen u allemaal weer een fijne en zonnige week. En alle scholieren een goede start in het nieuwe schooljaar.

Een succesvol nieuw begin
Het grootste evenement in het lopende jaar was “een nieuw begin” dat zondag plaatsvond. Door Stichting Leefbaarheid Stramproy werd samen met de Ouderenvereniging een perfecte middag georgani-seerd op het Kerkplein, voor de senioren in Stramproy. Er werd een programma gepresenteerd van 12.00 tot 18.00 uur, met een goed verzorgde brunch. Daarnaast was er ook een uitgebreid nevenprogramma met muziek, zang en dans. De weergoden waren heel erg goed gezind voor dit evenement, dat door 500 !!!! deelnemers werd bezocht. Via de live-blog van burgemeester Vlecken was het evenement ook bijna direct te volgen op het internet. Het zag er allemaal gezellig en goed verzorgd uit. Onze wel-gemeende complimenten voor de organisatie en alle vrijwilligers. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Eerste repetitie van buitentoneel “Euver de Grens”.
Op donderdag 2 september was de eerste repetitie van het grote buitentoneel “Euver de Grens”, dat in september 2022 zijn première zal hebben. Voor de spelers is dat dus een heel jaar lang repeteren, om dit stuk van Frits Criens en Johan Korten op de planken te gaan brengen. Het decor zal de Brookmeule zijn, waar in totaal 10 uitvoeringen te zien zijn voor ruim 4000 toeschouwers. Dat is een hele opgave voor de 45 spelers, dus er wordt serieus geoefend in de Zaal. De aftrap daar was druk bezocht, en na een woordje door de voorzitter Jan Scheres ging Johan Korten meteen aan de slag met de eerste scene. Meteen bleek ook al dat de spelers zich goed hadden voorbereid, en al veel van de teksten uit het hoofd hadden geleerd. Een enthousiaste groep, die volgend jaar ongetwijfeld iets heel moois zal gaan brengen. We hebben begrepen dat de kaartverkoop voorlopig nog niet gestart wordt, maar er-gens in het voorjaar 2022 pas zal beginnen. In de gaten houden, want het zou wel eens storm kunnen gaan lopen voor dit evenement. Spelers en organisatie : veel succes in de voorbereidingen.

Kermis in Stramproy gaat definitief door
De afgelopen week is eer een besluit genomen over de kermissen in de gemeente. Zowel de kermis in Weert als die in Stramproy gaan door ! Da’s goed nieuws, alhoewel er een aantal beperkingen zullen zijn m.b.t. de toeschouwersstroom. We hebben gelezen dat er zowel op het Kerkplein, als op de Julianastraat attracties worden opgebouwd. Beide locaties worden met een hekwerk afgezet, om zo de mensenmassa te kunnen reguleren. We hopen dat we daardoor weer een gezellige Roojer kermis kunnen meemaken.
BUURT BENKSKES