Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 36
DINSDAG 14 SEPTEMBER 2021
 De zomer loopt nu toch echt een beetje op zijn einde, met nog diverse mooie en zonnige dagen. Maar toch beginnen we de eerste sporen van de herfst al te zien, Binnenkort zullen ook al wel de eerste oogstmachines voor uien, aardappelen en mais op het land verschijnen. Wij kunnen nog een beetje nagenieten van een kermis, die ondanks vele beperkingen toch mooi door kon gaan. De tent bij de Maroy Bar was al snel uitverkocht voor de zaterdag en zondag. Dus nu kon ook de jeugd weer in Rooj op stap. Na het toch wel erg succesvolle “Nieuwe Begin” voor de ouderen op het Kerkplein, kon nu deze groep aan zijn trekken komen. Binnenkort volgt ook nog een activiteit van Brevendia (Samen voor Lokaal), waar komende zaterdag op meerdere plekken iets lekkers te eten is. Op zondag 26 september volgt een fietstocht langs 3 beugelbanen in Ell, Altweerterheide en Stramproy, waar overal gebeugeld kan worden. Dat allemaal in het kader van het 50 jarig jubileum. Ook weer met lekkere hapjes onder-weg. Voor de kinderen en daarna de volwassenen volgt ook nog een Buitenbioscoop op 16 oktober, en een wandeling van de Fanfare op 10 oktober. Voor diverse groepen staat er dus nog van alles op het programma de komende maanden. Wat fijn dat we weer zoveel kunnen ondernemen in het dorp, na de corona-beperkingen van het afgelopen anderhalf jaar. Pik er uw evenement(en) uit, en doe mee.

Weerterlandprijs, categorie “beloften”
Op 3 november 2021 zal, na drie succesvolle eerdere edities, voor de vierde keer de Weerterlandprijs uitgereikt worden aan een van de succesvolle, onderscheidende en ondernemende bedrijven die Ne-derweert en Weert rijk zijn. Dit jaar kunnen ook startende ondernemers een plek in de spotlight verdienen. Onder de naam “De Belofte van het Weerterland” wil de organisatie drie jonge ondernemers het podium bieden om zich aan de regio voor te stellen. Bij de finale-kandidaten, zit ook een Roojer on-dernemer : Maartje Coolen, met haar bedrijf in psychobegeleiding en training. Maartje heeft haar bedrijf aan de Kruisstraat, en richt zich vooral op hulp aan (school)kinderen, en hun ouders.
Zij zal het moeten opnemen tegen :
• Mooi PMU & MUA: Caroline Smolenaers
• Occasion keuring Nederland: Jimmy Greijmans
Meer weten over de feestelijke uitreiking van de Weerterlandprijs en de pitches van de Beloftes van het Weerterland? Ga naar Weerterlandprijs.nl. Kaartjes voor dit evenement zijn te krijgen via de website van het Munttheater.
BUURT BENKSKES