DINSDAG 28 SEPTEMBER 2021
 Na wederom een heerlijk zonnig weekend, kijken we even terug naar de activiteiten in het dorp, die we hebben kunnen bezoeken. Daarnaast willen we ook een beetje vooruit kijken, om weer plannen voor de toekomst te kunnen maken. We moeten allemaal nog wennen aan de laatste versoepelingen rondom corona, met name de plicht de vaccinatiebewijs te laten zien als je de horeca in gaat. Loslaten is soms ook meteen strenger worden. Als we daarmee allemaal onze vrijheid weer terug krijgen, lijkt dat een goed plan. We zien echter ook dat er op alle niveaus kritiek is op deze regeling. Daar zal het laatste woord nog wel niet over gevallen zijn…

Rooj fietst langs 3 beugelbanen
Een aparte en bijzondere activiteit was de fietstocht langs drie beugelbanen in de regio, georganiseerd door de jubilerende beugelclub. We zagen blije gezichten op de fiets en op de locaties in Ell, Altweert en Stramproy. Daarmee willen we de jarige beugelclub ook feliciteren met deze mijlpaal in hun be-staand.

Veel belangstelling voor filmavond van de Classics
We hebben de vorige week verklapt dat we de film van de Classics gaan draaien op de buitenbio-scoop op zaterdag 16 oktober op het Kerkplein. De Dorpsraad wil in dit organisatiegeweld niet achter-blijven en organiseert dan weer een Buitenbioscoop. Gewoon, gratis op het Kerkplein naar films kijken. Voor de kinderen komt er een mooie jeugdfilm. Het Kerkplein is om 18.30 open, en rond 19.15 zal de film starten. Voor de volwassenen volgt rond 21.00 een unieke film van de legendarische popgroep The Classics. Een overzicht van de popgroep door de jaren heen, met fragmenten van optredens in de jaren 60, 70 en 80. Het is ons gelukt om deze film te kunnen vertonen, waarvoor onze grote dank. Om-dat het wel eens druk kan worden bij dit unieke verslag van de jongens van de “vlaaiensound” is het advies om op tijd te komen. Als we naar facebook kijken lijkt dat advies niet overbodig.

Veel wegwerkzaamheden in het dorp
De tijd van het jaar is uitermate geschikt om de lokale wegen op te knappen. We zien dan ook op di-verse plaatsen herstelwerk aan wegen en kruisingen. Daarbij valt op dat er veel nieuwe drempels wor-den aangelegd, buiten de bebouwde kom. We hebben ook al plannen gezien voor nog meer drempels, maar dan wel soms op nogal onlogische plaatsen. We hebben als Dorpsraad daar al eerder van aan-gegeven dat een drempel op een weg waar alleen de bewoner komt, niet logisch is. Ook een drempel aan de grens, waar de verharde weg overgaat in een zandweg, lijkt overbodig. We zijn benieuwd of we daar nu echt nog iets over mogen zeggen. Het blijven toch dure dingen die drempels.

Waar we wel blij van worden is het verdwijnen van de Vlinder op het Kerkplein. Na lage tijd is dat kapot-te ding dan toch weg gehaald. We gaan proberen daar nu een mooie vlaggenmast te krijgen. Kijken of dat gaat lukken.
BUURT BENKSKES