DINSDAG 19 OKTOBER 2021
 Na een zondag van vorige week met prachtig wandelweer, volgde afgelopen weekend nog zo’n mooie nazomerdag. Toen ging buurtvereniging de Berg op de trappers, met hun ATB-fietstocht. We zagen weer menig crossfietser zich een weg banen door onze mooie natuur. Toch waren de avonden en nach-ten al koud, wat de bezoekers van de Buitenbioscoop kunnen beamen. Maar met een dekentje of flee-ze, was het toch een mooie avond voor de 300 bezoekers. De film van het jubileum van de Classics kreeg lovende kritieken, en ook WeertdeGekste besteedde er ruimschoots aandacht aan. Er kwamen fans van ver weg, en dichtbij die zich weer helemaal in de jaren 60, 70 en 80 waanden. Jeugdsentiment

Stramproy Bloeit gaat einde van het seizoen 2021 voorbereiden
Op dit moment zien we nog steeds mooie bloemen en groene planten aan de lantaarnpalen hangen in het dorp. Vooral door een zeer gunstig weer, hebben de bloemen het uitstekend gedaan in het afgelo-pen jaar. Door de meer dan 100 vrijwilligers werd water gegeven, en dit jaar met een prachtig resultaat. Daar kunnen we trots op zijn. Nu het einde van het seizoen in zicht is, gaan we met de contactpersonen de zaak doorspreken. En natuurlijk ook even afstemmen hoe we de bloemen weer gaan verwijderen van de palen, op zaterdag 6 november. Omdat er overal nieuwe bakken hangen, vraagt dat wat uitleg en afstemming voor het verwijderen van de bloemen. Deze vergadering is komende woensdagavond in de Zaal. Nu alvast onze dank aan alle betrokkenen bij het project Stramproy Bloeit 2021, vooral de coördinatoren Bér Creemers, Jan Mertens, Frans van Hulzen en Ria van Aggel. Maar zeker ook alle waterdragers uit 2021 !

Bladkorven zijn weer geplaatst door de Gemeente
Ook dit jaar heeft de gemeente Weert weer bladkorven geplaatst, bedoeld voor het blad uit het open-bare gebied, dat in uw tuin waait. We zullen de komende weken vast weer een hele berg aan vallend blad gaan zien, en dan is het wel erg handig dat je die ook makkelijk en dichtbij kwijt kan. Let wel op dat deze korven alleen voor blad zijn bedoeld, en niet voor ander groenafval of snoeihout. Als dat materiaal toch gestort wordt, wil de gemeente de bladkorven weer verwijderen. Dat zou toch erg jam-mer zijn. Geniet dus van uw eigen bladafvoer-plek, maar alleen maar blad a.u.b.

Roojer schutterijen en bond EMM krijgen waardering
Tijdens de viering van het 125-jarig bestaan van de schuttersbond Eendracht Maakt Macht (EMM), reik-te burgemeester Raymond Vlecken de penning van verdienste uit aan dit schuttersgezelschap. De voorzitter van de bond Theo Looijmans is ook bestuurder van schutterij St. Catharina in Stramproy. Ook schutterij St. Antonius uit ons dorp is lid van deze bond, die in 1896 is opgericht om de onderlin-ge banden en samenwerking te bevorderen. Door alle activiteiten van deze betrokken groep, in de re-gio Weert, zijn diverse mooie activiteiten georganiseerd. Zo werd er 25 jaar geleden een heuse kerkklok geschonken aan de Martinuskerk in Weert. Ter gelegenheid van het jubileum speelde beiaardier Frank Steijns een selectie van bekende schuttersliederen op deze kerkklokken.

Rabo Club Support gaat de laatste week in
De jaarlijkse actie van de Rabobank, om verenigingen te steunen, de Rabo Club Support, duurt nog maar 1 week, en zal op 25 oktober de stemkasten sluiten. Tot en met komende zondag kan je nog stemmen, dit keer op drie verenigingen. Tenminste als je lid bent van de Rabobank. Op die wijze wor-den mooie bedragen onder de verenigingen, zonder dat die er veel voor meten doen. Eigenlijk alleen maar zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op hen stemmen. De afgelopen edities, wisten de Roojer verenigingen vaak veel geld uit dit fonds te verzamelen. Daarom de oproep om ook dit jaar weer aan de Roojer verenigingen te denken, en uw stem daar op uit te brengen. U heeft daar nog precies 1 week voor!
BUURT BENKSKES