Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 46
DINSDAG 23 NOVEMBER 2021
 We leven weer midden in een periode waar corona het gesprek van alle dag is. Voor- en tegenstanders van vaccineren staan steeds meer tegenover elkaar. Er zijn al rellen en vernielpartijen door betogers. De zorg roept, nee : schreeuwt om aandacht. We dreigen naar een zwart scenario in de ziekenhuizen te gaan. (Basis)scholen kampen met veel ziektegevallen, zowel bij de leerlingen als de leerkrachten. Oos-tenrijk gaat vaccineren verplicht stellen. Iedereen begint te begrijpen wat 2G is. Kortom : veel zwartgal-lig coronanieuws elke dag opnieuw.
Ondanks al dat deprimerende nieuws, hopen we dat iedereen toch zoveel mogelijk de draad van het alledaagse leven kan oppakken en volhouden. Want ook in deze tijden zitten daar kleine lichtpuntjes, mooie momenten en fijne belevenissen. Ze zijn er elke dag, maar weet ze te zien en te waarderen. Dat maakt het leven toch weer aangenaam, zeker als je dat kan delen met anderen. Misschien een eerste winterse wandeling de komende week, nu er mogelijk de eerste sneeuw gaat vallen. En anders diezelf-de wandeling zonder sneeuw, het is prachtig in de natuur rondom Rooj.

Dag van de ondernemers
De derde vrijdag van november is de “Dag van de Ondernemer”, zoals elke dag wel een dag van… is. Bijzonder dit jaar was de aandacht die de gemeente Weert hieraan besteedde in de “kerkdorpen. Zowel in Laar, Tungelroy, Swartbroek, Altweerterheide als Stramproy werd een lokale ondernemer verrast met een taart. De wethouder bracht deze persoonlijk, tot groot genoegen van de ondernemer (en diens personeel…). In Stramproy was Perry Entjes van de DPS Fashion (de Paerdstal). Perry en medewer-kers, van harte proficiat met deze blijk van waardering, en lekkere taart. Voor de wethouder nog een tip : ook in Stramproy is een uitstekende bakker, die heerlijke taarten en vlaaien bakt. Volgende die on-dernemer ook een handje helpen ?

Midden Limburgs Leedjes Festival
Omdat we graag leuk nieuws willen brengen, ook in deze tijden, nu aandacht voor een bijzonder eve-nement. Er wordt een Midden Limburgs Leedjes Festival georganiseerd, voor het beste vasten-laovundjleedje 2021. Omdat we zien dat er hartstikke veel zangtalent in Stramproy zit, willen we al die creatievelingen laten weten dat ze tot 6 december nog kunnen inschrijven voor dit gebeuren. Vul plezeer same…

Conflict tussen Jumbo en gemeente Weert
Minder leuk nieuws is een conflict tussen de gemeente Weert en de Jumbo. Via de krant vernamen we dat de gemeente een dwangsom heeft opgelegd aan de Jumbo voor het te vroeg aanleveren van vracht. Deze vrachtwagens mogen volgens de gemeentelijke verordening niet vóór 07.00 uur lossen bij de supermarkt, om de nachtrust van de omwonenden te respecteren. Na een aantal waarschuwingen voor te vroege leveringen, kennelijk vooral van vers brood, is nu een dwangsom opgelegd. We hopen dat ook dit snel wordt opgelost, waarbij we hopen dat zowel de kool als de geit gespaard kunnen wor-den. Ook daar moet met creativiteit toch een oplossing voor kunnen komen.
BUURT BENKSKES