DINSDAG 12 APRIL 2022
 Deze week gaan we op weg naar Pasen, voor velen een lekker lang weekend of misschien wel week vakantie. Dat begint met uitstekend voorjaarsweer, maar daarna wordt het toch weer wat kouder helaas. Toch zien we de eerste groenten, de asperges al voorzichtig hun kop opsteken. Dan is het voorjaar toch definitief en echt begonnen ! Afgelopen zaterdag draaiden meer dan 750 molens in Nederland, in het kader van 50 jaar Gilde van de Molenaars. Ook de twee Roojer molens waren van de partij. De fan-fare bracht bij beide molens een mini-concertje ten gehore. Incluis het “de zingendje stein” van Gé Reinders. Als verassing was er een onderscheidingspenning voor Math Beeren, die meer dan 25 jaar molenaar is en nu verbonden aan de St. Jansmolen. Ondanks het winterse weer, werd het toch een hartverwarmende activiteit, rondom onze springlevende molens. Met veel dank aan de “mulders” in dit jaar van de Molenaar.

Jeugddorpsraad : Pubkwis voor jongeren 11- 16 jaar
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zegt men. Daarom zijn we erg blij met weer een nieuwe lichting “Jeugd Dorpsraad” in Stramproy. Acht scholieren, die hun beste beentje gaan voorzetten om het leven in ons dorp aangenamer te maken. De eerste activiteit is een pub-kwiz, op vrijdag 20 mei, in de Maroy-bar. Jongeren van 11 tot 16 jaar kunnen in teams van 5 personen deelnemen. De hoofdprijs zijn 5 tic-kets voor een dagje Toverland in Sevenum. Mooi dat ze zo een start gaan maken van wellicht een inte-ressante en leerzame periode als beginnend bestuurslid.

Welke Roojer winse get ?
We zien vaak programma’s op TV en de radio, waar wensen van mensen in vervulling komen. Vaak mooi om te zien hoe we elkaar kunnen helpen en blij maken. Wat voor de een ‘n onmogelijke opgave is, kan voor de ander een eenvoudig klusje zijn. Als je die dan bij elkaar kan brengen, gebeuren er goede dingen. Dat is ook de gedachte achter een plan dat de Dorpsraad de komende maanden gaat uitrollen. Wie heeft er een wens voor een ander ? En vooral ook : waarom juist die wenst voor die ander ? Iedereen kan een wens opgeven, en hoe mooier de bedoeling, hoe beter we ons best gaan doen om de wens te laten lukken ! Doel is om elke maand 2 wensen echt te laten uitkomen. De start is gepland met Pasen, dus u heeft nog 2 weken om na te denken over de wens voor een ander, of misschien wel voor een groep anderen. Dus nu is het de tijd om een wens op te geven via een opgave-formulier, dat je naar de Dorpsraad kan sturen via ons e-mail adres of Rooj.nu. Zie elders in dit Blaadje voor meer info.

Roojer mensen in het Nieuws
We zien ze toch vaker dan je zou denken. Ze duiken overal en nergens op, zomaar, als je het niet met-een verwacht. De Bekende Roojer ! Deze BR-ders halen dan het lokale, regionale of soms zelfs het landelijke nieuws. Deze week ook weer. Als eerste was dat het buitentoneel, met een groot interview en prachtige foto in de Limburger. Maandag kon heel Midden Limburg meelezen hoe dit project liep, en hoe de actie op de platte kar er uit zag. Jens, Pieter en Madelon zorgden voor een levendig plaatje op de foto. Daar kwam vervolgens op vrijdag nog een opname van Weert FM bij. Op de lokale TV vertel-den Johan Korten en Paulien Aendekerk over hun aandeel in het stuk. Met passie en overtuiging. Hieel sjoeen !
En dan meteen in hetzelfde programma kwam ook de Roojer Bakker Mark Kraemers van bakkerij Snij-ders aan bod. Bakkerij Snijders had in de landelijke wedstrijd voor het beste Paasbrood, de 2e plaats behaald, wederom een prestatie om trots op te zijn. Dat leverde weer mooie beelden op van het maken van die lekkernij, het team van bakkerij Snijders en de winkel in Stramproy.
BUURT BENKSKES