Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 26
DINSDAG 05 JULI 2022
 De eerste helft van 2022 is alweer voorbij. De maand juli is begonnen. Na een door corona bepaalde start van het jaar, met allerlei beperkingen, lijkt dat nu weer heel ver achter ons. Mondkapje, afstand, elleboog in plaats van de hand, booster en testen. Dat is toch alweer een hele tijd geleden voor het gevoel Alhoewel we steeds meer berichten horen over het nieuwe “corona-seizoen”. Dat mag voor ons nog wel even duren en meer de vorm van een griepgolf krijgen dan wat we vorige jaren hebben moeten meemaken. Helaas zal het virus weer volledig zijn eigen gang gaan, en wij moeten met de gevolgen daarvan om weten te gaan. Voorlopig lijkt er echter nog niet al te veel grip door corona op het dage-lijkse leven te zijn, dus daar genieten we voorlopig maar optimaal van.

Buurtvereniging de Berg aan de slag bij het Linjerbrökske
Een heel mooi plekje in onze prachtige natuur is het Linjer Brökske, ooit aangelegd op de oorspronke-lijke plek over de Tungelroyse Beek, door de Dorpsraad Stramproy. Opmerkelijk, want die plek hoort helemaal niet meer bij Stramproy, maar bij Tungelroy (of toch Altweerterheide ??). Voor het gevoel is het toch een mooi stukje Rooj, zo onder de bomen, bij een bocht in de beek. Met een picknickplek en prachtig uitzicht. Althans, als er géén bramen, brandnetels of hoog gras en onkruid staat. De mannen van buurtvereniging de Berg hebben vorig jaar al een opknapbeurt uitgevoerd op deze plek, waardoor de wandelaar hier weer optimaal van kon genieten. De natuur is echter heftig en creatief, dus dit jaar was het ook weer tijd voor het nodige snoeiwerk. Afgelopen zaterdag zagen we daarom 7 professio-neel uitgedoste mannen, die het plekje weer toegankelijk maakten, prikkeldraad repareerden en de picknickbank schoon maakten. Vele handen maakten licht werk, dus met enkele uurtjes arbeid waren de mannen weer klaar met hun bosmaaier, nijptang en klepelmaaier. Voor deze mooie inzet voor ons allemaal, bracht de Dorpsraad een lekkere vlaai van bakker Snijders. Eine dikke merci veur eure inzet, mannen vanne Berg.

Oud Limburgs Schuttersfeest eindelijk weer doorgegaan
Na 2 afgelaste edities mochten de Groenen uit Meijel nu dan toch het Oud Limburgs Schuttersfeest organiseren. Onder ideaal weer vond de optocht plaats in dit mooi Limburgs dorp. Ook de Roojer schutterijen waren weer van de partij. Omdat er de afgelopen jaren vrij weinig geschoten is, lijkt er niet meteen een duidelijke favoriet aan te wijzen. Toch zullen de zestallen onder de boom natuurlijk probe-ren om elke ronde weer alle bölkes af te schieten, en zo lang mogelijk mee te doen in de wedstrijd. Want het is de grootste schutterseer om d’n aoje Limburger te kunnen winnen. Maar dan moet je wel meer dan 130 schutterijen achter je weten te houden en honderden keren niet te missen.. Naast de schietwedstrijd zijn er nog vele andere wedstrijden tijdens het OLS, waar zowel Antonius als Catharina de Roojer eer hoog proberen te houden. Inmiddels is ook bekend of we komende zaterdag terug mo-gen voor het kavelen, en nog kans maken op een OLS in eigen dorp. Dat zou toch weer wat zijn…..
BUURT BENKSKES