Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 27
DINSDAG 12 JULI 2022
 We hobbelen nu toch echt richting de vakanties. Er zijn al veel mensen in het voorseizoen weg ge-weest, maar het hoofdseizoen lijkt nu al begonnen. Daarmee ronden verenigingen ook hun 1e helft van het jaar af, en starten weer in de tweede helft van augustus op. Niet echter voor Minirok, die staan aan de drukste week van het jaar. Immers komend weekend is het buiten pop-festival te zien en te horen voor iedereen. Op het terrein van de voetbalclub, zullen diverse tribute-bands het beste van zichzelf op het podium laten zien en horen. Dus voor iedereen die van muziek houdt, en na Bospop nog even op herhaling wil. Lekker naar de Steinakker… De Dorpsraad gaat deze week het bezoek van burgemeester Vlecken voorbereiden, die nu officieel kennis komt maken met Stramproy op maandag 18 juli.

Stramproy Bloeit : een tussenstand
We zijn inmiddels alweer 2 maanden verder in ons bloemenproject van Stramproy Bloeit. Daarin heb-ben de bloemen het heel goed gedaan. Mede door het gunstige weer, met weinig wind, veel zon en ook genoeg regen, maar toch weer niet te veel van alles, deden de planten het prima. Inmiddels zijn de emmers en bakken (bijna) overgroeid door de geraniums, en zien we een mooi straatbeeld. De water-gevers schuiven regelmatig met hun waterkar langs hun route en zorgen voor voldoende vocht voor de planten. Afgelopen weekend is de eerste fles krachtvoeding bezorgd bij de contactpersonen per straat. Samen met het water krijgt de plant zo ook weer voldoende te eten. De bakken mogen ook via de grijze vulpijpjes voorzien worden van water. Daardoor lopen de onderbakken vol met water, wat juist bij heet weer zorgt voor voldoende vocht in de plantenbak. We hopen dat we ook in de tweede helft van het seizoen weer kunnen rekenen op gemotiveerde watergevers, dankbaar publiek en aangenaam weer voor de bloemen.

Oud Limburgs Schuttersfeest met winnaar uit Born
Na 2 afgelaste edities mochten de Groenen uit Meijel nu dan toch het Oud Limburgs Schuttersfeest organiseren. Onder ideaal weer vond de optocht plaats in dit mooi Limburgs dorp. Ook de Roojer schutterijen waren weer van de partij. Maar hun optreden bleef beperkt tot 1 dag, ze lagen er na het schieten uit. Net als heel veel andere schutterijen hadden ze last van de harde wind. Afgelopen zater-dag was het kavelen, wat ook leidde tot een snelle afvalrace. Uiteindelijk werd het een broederstrijd tussen Obbicht en Born, twee dorpen die slechts op 3 kilmeter van elkaar af liggen. We moesten toch weer even denken aan de tijd dat de 2 Roojer schutterijen, ook buren van elkaar, zo de finale tegen elkaar uitschoten. Nu trok Born uiteindelijk aan het langste eind. Daarmee mag een vrij kleine schutterij, nu de organisatie van het volgende OLS op zich gaan nemen. Gewaar, geen kattepis… Onze felicitaties aan de winnaars, en we kijken al uit naar de volgende eerste zondag in juli 2023.

MiniRok staat in de steigers
MiniRok nieuwe opzet, de beste Tribute bands en beste nieuwe lichting opkomende bands: de 14e editie van MiniRok is na 2 jaar niets helemaal klaar om iedereen weer een fantastisch 2-daags festival te bieden!! Terug naar de roots, dat is waar MiniRok 2022 voor staat: de muziek centraal, gezelligheid en lekker eten & drinken. Op vrijdagavond 15 juli spelen vanaf 20.00u de beste Tribute bands van dit moment die je op één avond Editors (by ReEditors), Pearl Jam (by Once) en Red Hot Chili Peppers (by Red Hot Chillinators) doen beleven als in hun beste dagen. En op zaterdag 16 juli gaan de deuren om 17.00u open waar je kennis kunt gaan maken met de opkomende bands van dit moment. Little Hat opent MiniRok, gevolgd door garage-punkrockers Bongloard, zodat iedereen ook weer gelijk wakker is. Daarna de prachtige indiepop met een melancholisch randje van Elephant. En dan begint het echte werk: HEISA is een van de nieuwe revelaties uit Belgie, onvervalste psychedelischenoise-en math rock. Afsluiting is door Temple Fang die MiniRok naar hogere sferen zullen gaan voeren. Onversneden dy-namische, psychedelische space rock, uitgesponnen nummers en niet 1 maar 2 linkshandige gitaristen! Allemaal te zien op vrijdag 15 & zaterdag 16 juli op ons festivalterrein bij Sportpark “De Steinakker” in Stramproy. Mocht je in de tussentijd toch nog vragen hebben of meer info willen? Check de website: minirok-stramproy.nl of word vriendjes met ons: facebook.com/minirokfestival
BUURT BENKSKES