DINSDAG 23 AUGUSTUS 2022
 Komende week zullen nog veel mensen vakantie hebben, misschien wel de laatste week van deze zo-mer. Anderen zijn alweer weken aan het werk… We krijgen wel weer een warme tot hete week, dus de zomerse gevoelens zullen nog wel even aanhouden. En we zitten weer midden in de week van KVW. Wat zullen de kids weer plezier maken met alle spellen, water en glijbanen. Blijft toch een echt feno-meen KVW in Rooj. Lekker buiten ravotten, spelen met groepen leeftijdsgenoten, dingen doen die je nergens anders meer kan doen. Heerlijk. En op vrijdag natuurlijk weer KinderKermis, waar iedereen aan mee kan doen, of je nou bij KVW zit of niet. Beslist de moeite waard.

Mooi Rooj weer overal in het straatbeeld aanwezig
Direct na KVW komt een 2e groot evenement op gang in Stramproy. Dat is dat niet meteen voor de kinderen, maar voor kunstliefhebbers, groot of klein. Een uitvoerig interview in Via Weert, met voorzit-ter Theo Gitmans en kunstenaar Richard Jansen. Onder de naam “Mooi Rooj” is die enkele jaren gele-den, in 2017, met hulp van de Dorpsraad weer opnieuw opgepakt. En nu, na twee coronavrije jaren, staat er weer een imponerende route op de planning. Op 27 en 28 augustus zal er weer in een 15-tal tuinen een expositie zijn van in totaal 29 kunstenaars. Naast schilderwerken, zijn er ook beelden, teke-ningen, sieraden en andere kunstvormen te bekijken. Onder de kunstenaars ook Jack Poels, de zanger van Rowen Heze. Dat is zeker weer een aan te raden gebeurtenis in het dorp, dus noteer alvast in je agenda, kalender en/of geheugen : 27 & 28 augustus : Kunstroute “Mooi Rooj”. ! Via Facebook zien we dat Richard zijn kunstwerken op tijd af heeft gemaakt. Zeer kleurrijk.

Smokkeltocht voor tieners
Nog zo’n evenement waar we even aandacht aan willen geven : de Smokkeltocht binnen het project “Euver de Grens”. Dat is een spannende speurtocht voor tieners, die het smokkelavontuur zelf een keer echt willen beleven. Met douane waar ze langs moeten zien te komen, smokkelwaar die ze van A naar B moeten brengen. En dat soms door donkere, smalle paadjes rondom de Broekmolen. Echt een bele-venis, en ook nog eens gratis ! Kijk op de website van Euver de Grens, en meldt je aan. Alleen, met vrienden of met een heel team. In totaal zijn er 5 tochten, dus er zit vast wel een dag tussen dat jij kan. De organisatie ligt in handen van Kinder Vakantie Werk, dus veel spannender zal het niet worden in de donkere bossen van het Roojer Brook. In het Blaadje staat deze week een advertentie van dit gebeu-ren.

Vrijwilligers gezocht bij Euver de Grens
Tussen 8 september en 27 september zijn er diverse activiteiten bij het project “Euver de Grens”. Het meest in het oog springend zullen de 10 avondvoorstellingen zijn van het buitentoneel, voor 430 toe-schouwers per avond. Maar daarnaast zijn er nog diverse nevenactiviteiten als het scholenproject, de smokkeltocht en de tentoonstelling. Ook zal op 20 september “Gluren bij de Buren “ hier neerstrijken. De organisatie zoekt nog vrijwilligers, die een handje willen helpen in de opbouw en afbraak, aanwezig-heid overdag of in de horeca. Ben jij iemand die daar voor voelt, en mee wil werken aan dit kei-sjieke evenement, meld je dan aan als vrijwilliger. Op de website www.buitentoneelstramproy.nl vind je alle informatie die je nodig hebt, en kan je ook online inschrijven. Doe je dat liever via een papiertje ? Ga dan naar iemand van Euver de Grens, die wijzen je naar de juiste plek ! Of stuur een mailtje naar in-fo@buitentoneelstramproy.nl ! Maak deel uit van dit bijzondere en memorabele spektakel !
BUURT BENKSKES