Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 41
DINSDAG 18 OKTOBER 2022
 Over 1 week is het alweer herfstvakantie voor de schoolgaande jeugd. Je merkt het vooral aan de kor-tere dagen, minder aan de temperaturen overdag. Met een heerlijke maandag voor de boeg, zou je bijna vergeten dat we toch al ver gevorderd zijn in de kalender van 2022. In de herfstvakantie gaat de (nieuwe) jeugddorpsraad samen naar het Europese parlement in Brussel. De Jeroen Lenaers zal uitleg gegeven worden over de werking van dit machtige instituut aan de jonge dorpsraad van Stramproy. Ongetwijfeld wordt daarna ook nog een bezoekje gebracht aan de beroemdste inwoner van Brussel : Manneke Pis.

Stramproy Bloeit gaat jaar afsluiten op 29 oktober
Het project Stramproy Bloeit 2022 zal op zaterdag 29 oktober afgerond worden, door het afhalen van de bloemenbakken en het wegbrengen van de waterkarren. Die laatste klus zal door de watergevers en hun coördinator per straat ingeregeld en uitgevoerd worden. Alle materialen gaan in de winteropslag bij dhr. Thieu Lenaers op de Dreiersstraat. We kunnen terugkijken op een seizoen met een prima start, en de vorming van stevige en mooie planten en bloemen. Door de hitte in juli kregen sommige planten het moeilijk, maar we hebben géén echte uitval gezien. Tijdens die hete zomerdagen bewezen de bakken met de dubbele bodems hun waarde. Die planten wisten het beste om te gaan met temperaturen van boven de 35 graden. De watergevers hebben ook dit jaar weer goed werk geleverd, en verdienen alle lof. Dat willen we hen dan ook bij deze geven : eine dikke merci ! Een kijken wat 2023 gaat brengen…

Druk weekje in Rooj zorgt voor blije gezichten
De afgelopen week was er van alles te doen in het dorp. Een najaarsmarkt, de Roojer kwis, een moun-tainbike-tocht en een optreden van de fanfare. Volgens ons is alles heel goed verlopen, en kunnen tevreden terugkijken op deze evenementen. Mooi weer op de markt. Veel leven in de brouwerij tijdens de Roojer kwis. Wat een moeilijke vragen en opdrachten allemaal, maar wat mooi om dit spel samen te spelen. De Dorpsraad en Jeugddorpsraad samen hebben een poging gedaan om niet laatste te wor-den. Benieuwt of dat gelukt is. Dat gaan we zien op vrijdag 28 oktober om 20.00 uur in de Zaal, als de prijsuitreiking is. De mountainbiketocht werd ook onder prachtige weersomstandigheden verreden, misschien was het zelfs te warm voor de echte sportfanaten. En de fanfare toverde weer een schitte-rende show op de bühne van de Zaal. Er zit duidelijk veel muzikaal talent in het dorp. Wat kan muziek toch ontroeren. Heel erg goed gedaan.

Dorpsraad Stramproy bestaat 25 jaar op 30 oktober 2022
Er zit een zilveren jubileum aan te komen voor de Dorpsraad Stramproy. Ooit begonnen om de Roojer belangen te behartigen, na de fusie met de gemeente Weert. Nu meer een platform om leefbaarheid in het dorp, in al zijn verscheidene facetten, te behouden of vergroten. Een groepje vrijwilligers, die het beste voor hebben met het leven in Stramproy. Niet betaald, niet gekozen, wel betrokken en actief. En dat al 25 jaar, precies op zondag 30 oktober aanstaande. Samen met alle (oud)leden van die Dorps-raad gaan we dat herdenken en vieren. Tevens zullen er nog enkele vernieuwingen bekend worden ge-maakt op die dag in kleine kring. De rest van het dorp moet wachten tot de nieuwjaarsreceptie om dat ook te weten en te zien. Dat houden we nog even onder de pet…

Bekende Roojer
Ook in deze rubriek is er géén sprake van een winterslaap. Deze week willen we weer aandacht geven aan enkele (nieuwe ?) bekende Roojer.

Begin oktober stond er een stukje in De Limburger over Noah Demba. Noah heeft een tijdlang ook de Dorpsraad versterkt, maar kwam nu in de krant vanwege haar sport : rugby. De krant wist te melden dat Noah de “Maastricht Grieten” verruilde voor Utrecht. Die club speelt in de ereklasse, zeg maar de eredivisie voor vrouwenrugby. Daar kan Noah haar talenten nu ook laten zien en tonen dat ze voor nie-mand bang is. Succes in de Domstad !

Verder kregen we lucht van een wereldreis van een Roojer jongeman : Ivo Hanssen. Op de motor zal Ivo via 17 landen naar Australië reizen, een tochtje van 26.000 km. De start was al 14 augustus, maar u begint het op te schieten. Via Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Bosnië, via Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië naar Iran. De verslagen van de reis staan op internet (globalsmiletravel.com). Dus naast muzi-kale en sportieve dorpsgenoten, hebben we ook nog avontuurlijke inwoners in Stramproy.
BUURT BENKSKES