Untitled Document
Nieuwsarchief

MEDEDELINGEN WEEK 43
DINSDAG 01 NOVEMBER 2022
 Na een week herfstvakantie, met soms zomerse temperaturen, zagen we de afronding van diverse za-ken. De Jeugd Dorpsraad ging op bezoek bij het Europese parlement. Sten Palmen wist daar de aan-dacht op zich te vestigen door meteen op de rode knop te drukken tijdens een debat van Jeroen Le-naers. Daardoor was hij levensgroot in beeld op het scherm achter Jeroen….. Wij denken dat Sten het nog heel ver gaat schoppen in de politiek.

Roojer Kwis maakt de winnaars bekend
De uitstekende Roojer kwis van drie weken geleden zorgde voor veel hoofdbrekens bij de deelnemers. Wat een leuke (maar ook zeer lastige) vragen en opdrachten. Van de 40 teams zal toch wel niemand alle vragen af hebben kunnen krijgen ? Dat bleek ook tijdens de uitslagen-avond afgelopen vrijdag in de Zaal. Van de maximaal 1100 punten, wist de winnaar er ruim 600 bij elkaar te sprokkelen. Moeilijk genoeg dus die Roojer Kwis ! Er was alom hilariteit bij alle antwoorden, filmpjes en foto’s die ingezon-den waren. Uiteindelijk wist het team jongeren, met de pakkende naam “Jon wetj ut baeter” de eerste prijs te pakken. Jon had voor de gelegenheid ook een passend T-shirt aan met de tekst “Fuck Google, ask me”. Nou dat zelfvertrouwen werd waargemaakt. Proficiat, prachtige prestatie. Dikke pluim voor de organisatie. Misschien een idee voor een eventuele opvolger van Stravoc, om de winnaars van nu over enkele jaren dit spektakel te laten organiseren. Soort OLS-systeem…

Stramproy Bloeit sluit jaar 2022 af onder stralende hemel
Het project Stramproy Bloeit 2022 is op zaterdag 29 oktober afgerond, door het afhalen van de bloe-menbakken en het wegbrengen van de waterkarren. Die laatste klus was ook weer goed geregeld in elke deelnemende straat, zodat we in korte tijd alles weer opgeruimd hadden. Voor het weer hadden we de bloemen nog wel enkele weken kunnen laten hangen, het was 25 graden. Ook zaten er nog vol-doende kleine bloemen in de bakken. Maar toch goed dat we nu alles opgeruimd hebben en iedereen met de wintertijd niet meer hoeft te gaan watergeven…. Bedankt allemaal.

Dorpsraad Stramproy viert 25 jaar bestaan
Afgelopen zondag de 30e oktober 2022 was het precies 25 jaar geleden dat de Dorpsraad Stramproy werd opgericht. Dit zilveren jubileum is op bescheiden schaal gevierd door alle (oud)leden van de Dorpsraad. Ooit begonnen om de Roojer belangen te behartigen, na de fusie met de gemeente Weert. Nu meer een platform om leefbaarheid in het dorp, in al zijn verscheidene facetten, te behouden of vergroten. Tijdens de bijeenkomst in de minibar, kwamen allerlei verhalen van vroeger en nu weer uit-gebreid aan bod. Rode draad was dat alle bestuurders het beste voor hadden met het leven in Stram-proy. Nog steeds allemaal betrokken en actief bij het openbare leven in het dorp. Onder leiding van Hilde van Dael werd er ook nog een korte wandeling gemaakt, waarbij de Naaldenstraat (Kroonstraat) en Wilhelminastraat en Vlootkant bekeken werden. Opmerkelijk veel huizen van architect Stals werden bekeken. Tevens werden er nog enkele vernieuwingen bekend gemaakt op die dag in kleine kring. Zo is er een voorzitterswissel op 1 januari, en zowel scheidend als komend voorzitter waren aanwezig. Net als een nieuw logo….De rest van het dorp moet wachten tot de nieuwjaarsreceptie om dat ook te weten en te zien. Dat houden we nog even onder de pet…

Bekende Roojer
Sinds een paar weken loopt deze rubriek weer over van lokale beroemdheden. Deze week willen we weer aandacht geven aan enkele (nieuwe ?) bekende Roojer.

En deze keer komt dat van een onverwachte hoek, althans voor velen. Zoals mogelijk bekend heeft Rooj veel verenigingen, op allerlei gebied. Een van die clubs is Aeternitas, de basketbalvereniging. De laatste jaren wat minder prominent in de media, maar daar komt nu (even ?) verandering in.
Wat bleek namelijk. De roojer jongens mochten voor de competitie aantreden tegen het team van Nuenen. Na een aantal wedstrijden wel belangrijk voor Rooj, want ze stonden op de eerste plaats in de rangschikking. Over het algemeen spelen de Brabantse teams goed basketbal, dus voorzichtigheid was geboden. Het nieuws is dat Aeternitas Stramproy deze wedstrijd wist te winnen met 101 – 23 ! Wat een uitslag, misschien wel het grootste verschil voor een heren 1 wedstrijd. En je raad het al : ze staan nog steeds bovenaan in de competitie. ! Hopelijk kunnen we ze nog een keer opnemen in deze rubriek !
BUURT BENKSKES