DINSDAG 30 JUNI 2020
Op woensdag 1 juli sluiten we de eerste helft van 2020 alweer af, Zo snel gaat de tijd. Wat een raar half jaar, bijna onwerkelijk, als je daar op terug kijkt. Op 1 januari begonnen we het jaar feestelijk, en werd de Nieuwjaarsreceptie door 288 mensen bezocht. Er werden handen geschud, en gekust. Leek toen heel normaal… Het Roojer Dorpsfonds deelde ruimhartig weer premies uit, en corona leek nog een Chinees probleempje. Trump riep al rare dingen, en binnen het gemeentebestuur was alles nog pais en vree. Amper 6 maanden later ziet de wereld er nogal anders uit. Corona heeft ieders leven min of meer op de kop gezet. Het openbare leven lam gelegd, en op bezoek bij onze Belgische buren verboden gemaakt. School en werk niet meer open, sporten en verenigingen onbereikbaar. Inmiddels lijken er weer versoepelingsmaatregelen mogelijk, die per 1 juli ook daadwerkelijk in gaan. Maar we weten ook dat het virus taai is en smerige dingen doet met mensen. We zijn er nog (lang ?) niet van af. De eco-nomie moet op anderhalve meter, en dat valt vaak niet mee. In februari ontplofte de rust in het gemeen-tehuis, en inmiddels rollebollen de bestuurders voor de rechter. Arbeidsmigranten worden vaak ziek van corona, en hun miserabele woon- en leefomstandigheden worden pijnlijk zichtbaar. Wat dat gaat betekenen voor de inrichting en in gebruik name van het WBM-gebouw is nog totaal niet zeker. Mis-schien kamers voor maximaal 2 personen ? Nee, dit eerste half jaar was allesbehalve saai, en de mees-te dingen die veranderden waren vervelend. Laten we hopen dat we weer een beetje de weg naar het normale leven kunnen beleven in de tweede helft van dit bijzondere jaar. Weer een beetje meer saai …. Trump zal naar verwachting overigens nog steeds rare dingen blijven roepen….

Uitreiking koninklijke onderscheidingen op 2 en 3 juli
We hebben de vorige week al gemeld dat de 8 nieuwe gedecoreerden uit Stramproy op 2 en 3 juli hun koninklijke onderscheiding uitgereikt zullen krijgen in het gemeentehuis van Weert. Dan mogen Truus de Bruin, Fred Camp, Jacques van Dael, Mat Keijers, Harry Notermans, Annie Steijvers-Jacobs, Frans Verhaag en José de Winter-Hendrikx hun lintje ook echt tonen aan de buitenwereld. Van harte proficiat allemaal met deze enorme blijk van waardering voor jullie inzet voor de lokale samenleving hier in Stramproy. Ter ere van deze 8 nieuwe gedecoreerden, en de 6 brandweermannen die op 2 november 2019 al een lintje mochten ontvangen, komt er nu een feestelijke bijeenkomst. Daar horen onze brand-weermannen, met meer dan 20 jaar vrijwillige dienst natuurlijk ook bij. Dank daarvoor aan :
Jack Creemers – Stramproy – 21 jaar in dienst
Erwin Niellissen – Stramproy – 23 jaar in dienst
Rob van Dijk – Stramproy – 26 jaar in dienst
Jack Leijssen – Stramproy – 30 jaar in dienst
Dick van Aggel – Stramproy – 30 jaar in dienst
Jan Ament – Stramproy – 40 jaar in dienst

Oranjefeest op zondag 5 juli
A onze koninklijke gedecoreerden willen we, zoals gebruikelijk, graag eens extra in het zonnetje zetten. Zij zijn immers de voorbeelden van de vele vrijwilligers die in Stramproy actief zijn, en in feite een zeer grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het dorp. Inmiddels is duidelijk dat we hen op zondag 5 juli, in de voormiddag met een feestelijke bijeenkomst willen feliciteren met dit feit ! Om 09.30 start dit met een mis in de kerk. Pastoor Harrie Notermans zal meewerken aan deze mis, en dat is best bijzon-der, omdat hij zelf ook een van de nieuwe gedecoreerden is. Daarna zal op het Kerkplein het publieke deel zal plaatsvinden, waar iedereen bij aanwezig kan en mag zijn. Vanwege corona gaan we dan met de in totaal 14 gedecoreerden en hun gasten naar de Zaal. De overige genodigden worden op het kerkplein feestelijk onthaald op een hapje en een drankje ! Door de versoepeling van 1 juli mag de groep nu wel wat groter zijn, maar de anderhalve meter moeten we overal respecteren. We hopen op uw begrip, maar kunnen wel een aangepast feestje aanbieden !

Werkzaamheden aan de provinciale weg N292 uitgesteld.
Het geplande werk, dat in opdracht van de provincie Limburg zou worden uitgevoerd aan de N292 (Maaseikerweg) in Stramproy, is uitgesteld. Door de verwachte grote overlast van regen en onweer, zijn de werkzaamheden die gepland waren in het afgelopen weekend, verschoven. Achteraf viel de weers-overlast hier erg mee, maar in Helmond, Eindhoven en Tilburg was duidelijk dat het aardig kon spoken. Daarom snappen we dit uitstel wel. Nu zal het werk in de tweede helft van augustus doorgang vinden.