DE DORPSRAAD - HUIDIGE SAMENSTELLING

  Frans Henderikx (voorzitter)
Geboren op 27 juli 1961. Hij is getrouwd met Ria Naus uit Hunsel en samen hebben ze 3 kinderen : Jeroen, Rob en Anouk. Hij is opgegroeid in Tungelroy en woont sinds 1989 in Stramproy. Het verenigingsleven heeft altijd een belangrijk deel van zijn leven uitgemaakt. Na een zeer intensieve periode bij de KPJ in Tungelroy, als bestuurslid en voorzitter, volgden oa. Aeternitas (ruim 30 jaar lid) en natuurlijk Kindervakantiewerk in Stramproy! Tussendoor nog enkele jaren getennist bij De Grensmeppers, en enkele jaren in de redactie van de Vastelaovundjgezet. Sinds 2009 ook "watergever" voor Stramproy Bloeit. Tijdens het OLS van 2006 en 2013 betrokken bij de werkgroep Catering en erg genoten van dat evenement. In het dagelijkse leven is hij werkzaam bij de Voedsel en Waren Autoriteit als inspecteur van de levensmiddelenindustrie.

Sinds 12 april 2010 in functie.
     
  Ria van Aggel-Zuidgeest

Geboren op 21 maart 1941 en vanaf 1965 gehuwd met Harrie van Aggel. Ze hebben samen 3 kinderen Esther, Marcel en Dick en 7 kleinkinderen. Vanaf 1967 wonen ze al in Stramproy. Samen hebben ze veel hobby's: op vakantie gaan, sporten, skiën, bridgen en lange afstanden fietsen.
Haar betrokkenheid met Stramproy:
- Medeoprichtster en peuterleidster van de huidige Peuterspeelzaal "de Rommelpot".
- Voorzitster van buurtvereniging Breyvin.
- Coordinatrice van de Nederlandse Hartstichting Stramproy.
- Raadslid en Wethouder van de voorheen zelfstandige Gemeente Stramproy.

Sinds 23 april 2009 in functie.

     
  Rex Pyka
Geboren op 15 december 1966 in Hamont, vanaf 1970 opgegroeid in Stramproy. Getrouwd met Miriam, en hebben samen twee dochters en één zoon. In het dagelijks leven werkzaam bij KPN / Getronics in de verkoop van ICT dienstverlening aan grootzakelijke klanten. Achtergrond als bedrijfskundige (TUE).
Tot 2009 ruim 20 jaar actief geweest in het bestuur van volleybalvereniging Stravoc, de laatste 10 jaar als secretaris. In die periode van alles (helpen) organiseren, van een jaarlijkse loterij, sponsoring, tot tentfeesten samen met andere verenigingen toe. In 2006 met veel plezier meegewerkt aan het OLS binnen de sectie Evenementen.
Sinds 2009 actief als lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van stichting Meerderweert (waar ook basisschool de Firtel onder valt) en sedert 2010 actief als voorzitter van de Katholieke Oudervereniging Stramproy.

Sinds 23 december 2010 in functie.
     
  Yvonne Coolen
Geboren op 11 juli 1987 te Stramproy. Samenwonend met Roel van Horneen ze hebben samen een zoon, Sen. Heeft in 2009 de studie Health Education and Promotion afgerond aan de Universiteit Maastricht. Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest als onderzoeksfunctionaris bij de GGD Brabant-Zuidoost werkt ze sinds 2013 bij het Academisch Slaapcentrum CIRO in Horn als gespecialiseerd slaapanalist.
Is van jongs af aan lid van volleybalvereniging Stravoc waarvan zij tussen 2009 en 2013 de taak als secretaris op zich nam. Daarnaast is ze actief bij het organiseren van de intocht van Sinterklaas en VV de Zoamaale.

Sinds 1 januari 2012 in functie.

     
  Frans van Hulzen
Geboren op 1 augustus 1941. Hij woont sedert 1 mei 2009 weer in Stramproy. Hij is gehuwd met Riny Snijkers en ze hebben 2 dochters, 2 schoonzonen, en 5 kleinkinderen. Zijn arbeidsverleden ligt in het speciaal onderwijs LOM te Weert. Al meer dan 10 jaren geniet hij van zijn pensioen. Om de vrije tijd te vullen is hij jaren stadsgids geweest in Weert.
Hij was 8 jaren secretaris en vijf jaren voorzitter van de G,Z. Con Amore. Daarnaast of erbij  10 jaren secretaris-penningmeester van de paardenverzekering St.Antonius te Weert.
Als vrijwilliger al meer dan 10 jaar aktief bij Land van Horne en de laatste 5 jaren natuurlijk bij  Rust in Rooj. Paarden hadden en hebben zijn speciale interesse.

Sinds 1 juni 2012 in functie.

     
  Geert-Jan Kwaspen
Geboren op 1 december 1980. Getrouwd met Mariëlle Kwaspen-Feijen, samen hebben ze een dochter: Sien.
In 2007 afgestudeerd in de richting Architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Sinds 2009 eigenaar van architectenbureau Kwaspen Architectuur; een jong en ambitieus bureau dat zich voornamelijk richt op duurzame, energiezuinige particuliere woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatie.
Hij wil zijn professionele kennis, expertise en visie graag gebruiken om de Roojse publieke ruimte te verbeteren en onze eigen leefomgeving kritisch te blijven beoordelen.
In zijn vrije tijd actief bij de Zoatmaale. Verder is hij bestuurslid van de BNA (Bond Nederlandse Architecten) kring Noord- en Midden-Limburg.

Sinds 1 juli 2012 in functie.

     
  Paul Charlier
Geboren op 13 oktober 1970. Getrouwd met Marlies Gerards uit Kelpen. Samen hebben zij een zoon Noud en dochter Minke. Sinds 1977 woonachtig in Stramproy.
Paul is in 1993 afgestudeerd aan de TUE richting werktuigbouwkunde. Sinds 2011 werkzaam bij Mertens Bouwbedrijf te Weert als bouwteam specialist. Daar is hij verantwoordelijk voor ontwerp en engineering van bouwprojecten. Paul is betrokken geweest bij de organisatie van het OLS 2013 in de sectie Terrein en Techniek.
Verder is hij actief lid van MTB club Weert.

Sinds 30 september 2014 in functie.
     
  Chantal Vermeulen - Stals
Geboren op 5 juni  1975. Ik ben getrouwd met Roel Vermeulen uit Heeze en samen hebben we 2 dochters: Anke en Meike. We wonen sinds 2008 aan de Veldstraat in mijn ouderlijk huis. 
Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank als balie-medewerkster, medewerkster AdministratieCentrum en ondersteuner Particulieren, heb ik me in 2014 omgeschoold tot Tandartsassistente.
Mijn hobby’s zijn: tennissen bij De Grensmeppers en volleyballen bij het 3e Dames Recreantenteam van Stravoc. Ook wandel ik graag.
Sinds januari 2015 in functie.
     
  Cindy Sijmkens
 Geboren 3 juni 1974 in het ziekenhuis te Weert, opgegroeid op de Parklaan in Stramproy en later verhuisd naar de Demerstraat.
Ik woon al zo'n 20 jaar samen, ben tussentijds getrouwd, met Marc Sijmkens en hebben samen 2 lieve tienerdochters; Manon en Esmee.
Samen met ons gezin gaan we graag op vakantie naar een mooie stad, naar de zon of de sneeuw, waar we echt van kunnen genieten.
In mijn dagelijkse werkzaamheden werk ik bij N-XT-accountants en vhs-administraties, beide te Weert, waar ik voor tal van bedrijven de loonadministraties verzorg.
Verder heb ik zo'n acht jaar op de basisschool De Firtel geholpen als contactouder en help ik regelmatig mee met de kledingbeurs. Vanaf 2016 in functie als penningmeester bij de Dorpsraad.