AutoMaatje

Projecten en activiteiten

AutoMaatje

AutoMaatje

ANWB en Punt Welzijn vinden het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking zijn dat vaak minder. Ook hebben sommigen geen goed vervoer. Dit betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken.

ANWB AutoMaatje van Punt Welzijn zorgt ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten vervoer krijgen van vrijwilligers met een auto. Hiermee kunnen zij naar afspraken, zoals naar het ziekenhuis, de kapper of op bezoek bij familie. Voor deze mooie dienst zoeken we extra vrijwilligers.

 

Chauffeurs

Om zoveel mogelijk minder mobiele plaatsgenoten te kunnen vervoeren, zoeken we meer chauffeurs.

Mensen die gebruik willen maken van AutoMaatje kunnen een aanvraag indienen. Als de aanvrager aan de criteria voldoet en is ingeschreven, kan hij vervoer aanvragen. De telefonist, ook een vrijwilliger, probeert dan een chauffeur te vinden voor de gewenste rit. Als chauffeur word je hierover gebeld. Kun je op het gevraagde moment rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. De chauffeur haalt de persoon op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg maak je gezellig een praatje. De chauffeur krijgt een vergoeding voor gereden kilometers volgens ANWB-norm (€0,35 per kilometer). Als de rit niet uitkomt, wordt gezocht naar een andere chauffeur. Je rijdt dus alleen ritten als het jou uitkomt. Je rijdt zoveel ritten als je zelf graag wilt.

 

Contact

Wil jij een bijdrage leveren aan de vervoersmogelijkheden voor onze minder mobiele stadsgenoten? En lijkt het jou leuk om deze uitdaging aan te gaan? Neem dan contact op met vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of 06-57476416.

Delen:
Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646